EN

نشست رییس سازمان محیط زیست کشور با فعالان اقتصادی کرمان برگزار شد

نشست رییس سازمان محیط زیست کشور با فعالان اقتصادی کرمان به منظور بررسی و رفع مشکلات زیست محیطی در محل اتاق استان کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در این نشست که با حضور استاندار، نماینده مردم جیرفت در مجلس و معاونان استانداری همراه بود، نایب رییس اتاق ایران در ابتدای این نشست خواستار تجدیدنظر در مالکیت آب و قانون جامع آب در شورای ملی آب و کشور شد و گفت: یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی، حفظ منابع آبی است و کمبود آب، دغدغه اصلی استان کرمان است.

محسن جلال پور، سپردن مالکیت آب به دولت را یکی از مشکلات کشور برشمرد و گفت: این مهم باعث به وجود آمدن فضایی شد که حراست از آب دشوارتر و سو استفاده از آن بیشتر شود و حفر 400 هزار چاه غیرمجاز در کشور را به دنبال داشت. وی ادامه داد: اگر مالکیت آب در دست بخش خصوصی باشد، ارزش آن را بیشتر مشخص می‌کند و مالکان بهتر از آن استفاده و حراست می‌کنند.

رییس اتاق کرمان خواستار سپردن مالکیت آب به بخش خصوصی شد و با بیان اینکه این موضوع را در شورای ملی آب دنبال می‌کنیم، تصریح کرد: آبی که امروز در جنوب استان کرمان استفاده می‌شود می‌تواند ارزش بیشتری داشته و بهره‌وری بیشتری از آن انجام گیرد که امیدواریم با اداره بخش خصوصی وضعیت بهتری را در زمینه مصرف و بهره‌وری شاهد باشیم.

در ادامه این نشست، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور پس از شنیدن مسایل و مشکلات فعالان اقتصادی کرمان در زمینه زیست محیطی، اظهار داشت: میانگین جهانی در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیستی 20 درصد هر منطقه است که این میانگین در استان کرمان 13 درصد است.

معصومه ابتکار با بیان اینکه فعالیت‌های معدنی در چارچوب قوانین بلامانع است، تصریح کرد: تنوع طبیعت ایران به سرعت در حال از بین رفتن است و در توسعه پایدار به مسئله عدالت فرانسلی و نگهداری منابع برای نسل‌های آینده تاکید شده است که در این زمینه باید به حفاظت از منابع توجه داشت.

وی تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی و اشتغال را برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری همگام با محیط زیست دانست و گفت: مسایل و مشکلات محیط زیستی کشور زیاد است و در حال حاضر بیش از سه برابر ظرفیت زیستی خود را برداشت می‌کنیم.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه قدرت تجدیدپذیری در منابع وجود دارد، اما به شرط آنکه از حد بازسازی خود عبور نکند، گفت: شدت مصرف انرژی در کشور ما متناسب با اقتصاد نیست و در بحث مصرف صحیح انرژی در نیروگاه‌ها و صنعت کوتاهی کرده‌ایم.

ابتکار اظهار داشت: دولت تدبیر و امید فضای آرامی را در عرصه اقتصادی کشور به وجود آورده و فعالان اقتصادی نیز برای حضور در میدان امیدوار شده‌اند.

وی با بیان اینکه مباحث اقتصادی و زیست‌محیطی با یکدیگر پیوند خورده و یکی از برنامه‌هایی که رئیس جمهور از دوران تبلیغات ریاست جمهوری بر آن تاکید داشتند، اقتصاد سبز بود، اظهار داشت: دنیا اکنون به این سمت حرکت کرده و نمی‌توانیم جنگ و گریز میان توسعه و محیط زیست را ادامه دهیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار داشت: ما باید در برنامه‌های توسعه‌ای خود برداشت بی‌رویه از منابع پایه و آلودگی را حذف کنیم تا بتوانیم به اقتصادی پایدار برسیم.