EN

نشست فعالان اقتصادی کرمان با هیات تجاری ترکیه برگزار شد

نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با هیات تجاری ترکیه به سرپرستی رییس و معاون انجمن انجمن بازرگانان، صنعتگران و کارخانه داران این کشور در اتاق کرمان برگزار و در خصوص توسعه روابط تجاری بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، عضو هیات رییسه اتاق در ابتدای این نشست به وجوه تشابه فرهنگی دو کشور اشاره و این سنخیت را در راستای توسعه روابط تجاری موثر عنوان کرد و گفت: اکنون رابطه پایدار و خوبی بین دو کشور وجود دارد که امیدواریم بتوانیم از این روابط برای توسعه فعالیت های اقتصادی استفاده کنیم.

مهدی ایرانی کرمانی، در ادامه به برخی پتانسیل ها و ظرفیت های کرمان اشاره و با بیان اینکه در این استان زیرساخت‌های بسیار مطلوبی از قبیل جاده و حمل و نقل، آموزش، بهداشت و سایر مواردی که اقتصاددانان به آن اهمیت می‌دهند، وجود دارد تصریح کرد: کرمان بهشت معادن ایران و یکی از بزرگترین تولید کنندگان سنگ های تزیینی و ساختمانی است.

وی، خاطرنشان کرد: ایران و به ویژه کرمان پیش از این بزرگترین تولید کننده پسته جهان بود که از سال گذشته آمریکا بر تولید پسته ایران پیشی گرفته و اکنون ما رتبه دوم تولید پسته جهان را داریم ضمن اینکه در تولید خرما هستیم دومین و یا سومین کشور دنیا هستیم.

ایرانی کرمانی سطح زیر کشت محصولات گلخانه­ای در استان کرمان را دو هزار و 500  هکتار عنوان کرد و گفت: به علت خشکی هوا و ارتفاع از سطح دریا، کرمان بهترین تولیدات اسانس گیاهان دارویی و معطر را دارد.

عضو هیات رییسه اتاق کرمان، همکاری ترکیه با کرمان را در زمینه­هایی مثل منسوجات و بافت ها، ماشین­آلات و ادوات کشاورزی، فرآوری چرم و محصولات بهداشتی و آرایشی را امکان پذیر دانست و گفت: همچنین به دلیل وجود مجموعه مس و آهن در استان کرمان، امکان همکاری در صنایع پایین دستی این محصولات و خطوط انتقال برق، سیم و کابل، فیبر نوری و انواع سیستم های نوری وجود دارد ضمن اینکه کرمان بهشت کسانی است که بخواهند با استفاده از انرژی خورشیدی برق تولید کنند.

در ادامه نیز معاون توسعه و سرمایه­گذاری اتاق کرمان با اشاره به وجود چهار منطقه اقتصادی ویژه در این استان یادآور شد: منطقه اقتصادی سیرجان در اکثر زمینه های اقتصادی و صنعتی، منطقه اقتصادی بم در تولید خودرو، منطقه اقتصادی جازموریان در صنایع تبدیلی و کشاورزی و منطقه اقتصادی رفسنجان در صنایع کشاورزی و به ویژه پسته فعال هستند.

سید ابراهیم علوی با بیان اینکه استان کرمان آماده پذیرش هرگونه سرمایه گذاری صنعتی، معدنی و کشاورزی است بیان کرد: در استان کرمان پنج فرودگاه در شهرهای کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم و جیرفت فعال هستند و راه آهن سراسری تهران- بندرعباس از مسیر کرمان خط فرعی دارد. علوی، اظهار کرد: در بحث گردشگری نیز استان کرمان همه جاذبه های گردشگری، فرهنگی، طبیعت گردی و گردشگری سلامت را داراست.

در ادامه این نشست مدیرعامل انجمن بازرگانان، صنعتگران و کارخانه داران ترکیه با بیان اینکه این انجمن از سوی خیرخواهان تجاری در سال 2010 میلادی تاسیس شده است و هزار و 100 نفر عضو دارد  گفت: انجمن بازرگانان در همه 81 استان ترکیه نمایندگی دارد که دفاتر مرکزی این انجمن در استامبول و ازمیر فعالیت می‌کنند.

محمود آک بلوت با اشاره به روابط مطلوب بین ایران و ترکیه در گذشته، هدف از دیدار و حضور این هیات در ایران و کرمان را برقراری رابطه تجاری عنوان کرد و ادامه داد: بسیاری از تجار ترکیه نیز به حضور در ایران تمایل داشتند اما به دلیل برخی محدودیت‌ها امکان حضور همه آنها نبود که امیدواریم در آینده جلسات بیشتری با تجار ایرانی و کرمانی داشته باشیم..

معاون انجمن بازرگانان، صنعتگران و کارخانه داران ترکیه با بیان اینکه با نیت های پاک و خالص به ایران آمدیم و این احساسات پاک را به هموطنان ایرانی و دوست و برادر تقدیم می کنیم افزود: به محض حضور در ایران، کشوری را مشاهده کردیم که با شنیده هایمان فرق داشت و باید گفت آینده در دستان ایران خواهد بود.

نجم الدین کرش، امکان همکاری در زمینه­هایی مانند مواد خام و پایه، معادن و کشاورزی را امکان پذیر دانست و گفت: انجمن بازرگانان در یکسال گذشته برای توسعه فعالیت های تجاری خود به کشورهای چین، دبی، امارات، سودان و آلمان سفر کرده و امروز نیز به ایران آمده ایم.

وی افزود: انجمن ما در 10 حوزه ساختمان سازی، معدن، منسوجات، موادغذایی، صنعت چاپ، اتوماتیک، صنایع نظامی، سلامت، بهداشت و حج و زیارت فعالیت می کند که امروز ما به همراه 30 نفر از بازرگانان ترکیه برای توسعه فعالیت های تجاری خود به کرمان آمدیم.