نشست مشترک اعضای کمیسیونهای صنعت و معدن اتاق کرمان با حضور رییس و معاون تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمان برگزار و راهکارهای رفع موانع توسعه اقتصادی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این نشست رییس کمیسیون صنعت و انرژی به نقش و وظایف اتاق بازرگانی اشاره و بخشهایی از عملکرد این کمیسیون را ارایه کرد. مهدی طبیب زاده گفت: رتبه صنعتی استان کرمان بر اساس شش شاخص در رده یازدهم کشور قرار دارد که به هیچ وجه زیبنده نام کرمان با وجود همه پتانسیلهای صنعتی و معدنی نیست.
وی همچنین رتبه استان در فضای کسب کار را 27 کشور عنوان کرد و اظهار داشت: این رتبه بر اساس شاخصهای مرکز پژوهشهای مجلس محاسبه شده است. رییس کمیسون صنعت و انرژی اتاق کرمان در ادامه به پیش بینی وضعیت صنعت استان در سالهای آتی پرداخت و گفت: زیر ساختها و حاملهای انرژی از جمله گاز، برق و آب در استان با وضعیت فعلی، هرگز مناسب توسعه اقتصادی در سالهای آتی نیست.
طبیبزاده با اشاره به بهرهبرداری از پروژههایی مثل فولاد در سالهای آینده اذعان داشت: با برنامهریزی، تلاش و جدیت می توان موانع توسعه صنعت را رفع کرد.
سپس رییس کمیسیون معدن اتاق کرمان به ارایه عملکرد کمیسیون و تشریح وضعیت معادن استان کرمان پرداخت و گفت: اغلب کانیهای قابل شناسایی از جمله کرومیت، مس، سنگهای تزیینی و… در کرمان وجود دارد و سالهاست که استان کرمان در این زمینه به عنوان پیش قراول در کشور معرفی شده است.
عبدالرضا تحسینی اظهار داشت: با این وجود متاسفانه معادن اندکی در این زمینه مشغول فعالیت هستند و معادن کوچکتر به دلیل حضور شرکت های مس و گل گهر کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. وی جایگاه استان کرمان در کشور از لحاظ زمین شناسی را مهم و قابل توجه عنوان کرد و گفت: فعالیت در معادن استان کار سخت و پیچیدهای است که برخورد نهادهایی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و فرمانداری با فعالان معدنی باعث شده است مرزهای این پیشه بهم بریزد.
رییس کمیسیون معدن اتاق کرمان با اشاره به وجود سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در استان کرمان تصریح کرد: ثروت های نهفته بسیار زیاد دیگری نیز در استان وجود دارد که به آن بی توجهی می شود. تهسینی ادامه داد: پیش از این، کرمان به عنوان پایلوت سنگ های قیمتی در کشور معرفی شد اما متاسفانه همکاری لازم از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت در این زمینه صورت نگرفت.
در ادامه این نشست دیگر اعضای کمیسیون های صنعت و معدن اتاق کرمان ضمن طرح مسایل و مشکلات این دو بخش در استان کرمان، تعیین استراتژی سازمان صنعت، معدن و تجارت، عدم اجرای سلیقهای قانون، تقویت و احیای سرمایه گذاری های انجام شده، تشکیل شورای مشاوران صنعت و معدن با استفاده از بخش خصوصی و… را خواستار شدند.
در پایان این نشست نیز رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به گستره وسیع فعالیت این سازمان گفت: ما به دنبال روزمرگی نیستیم و فعالیت سازمان بر اساس برنامه خواهد بود.
محمود سلطانی زاده حرکت سازمان مطبوع خود را بر اساس سند استراتژی عنوان کرد و ادامه داد: استان کرمان مزیت های فراوانی دارد که در معدن زودتر از سایر مزیت ها به نتیجه خواهیم رسید. وی همچنین در راستای حل مشکلات صنعتی و معدنی استان قول مساعد داد.