نشست کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان با موضوع بررسی مشکلات بیمه برخی فعالان بخش خصوصی و با حضور معاون بیمه اداره کل تامین اجتماعی استان و جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، جلیل کاربخش رییس کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی اتاق کرمان با بیان اینکه ارتباط و تعامل خوبی بین این مجموعه و اداره کل تامین اجتماعی استان وجود دارد، گفت: این نشست ها با هدف بیان مشکلات فعالان اقتصادی با مسوولان به صورت مستقیم و یافتن راه حل هایی برای حل این مشکلات است.
در ادامه رییس کمیته بیمه ای کمیسیون بیمه، بانک و امور مالیاتی، با اشاره به اینکه کارفرمایان و تامین اجتماعی در کنار هم قرار دارند نه مقابل یکدیگر، افزود: با توجه به اینکه بخش عمدهای از منابع مالی سازمان تامین اجتماعی توسط هزینه های پرداخت شده توسط کارفرمایان تامین می شود، بنابراین حمایت از ایشان باید مورد توجه قرار گیرد. عباس جبالبارزی تصریح کرد: اگر کارخانه یا هر واحد تولیدی دیگر نتواند کار کند و تعطیل شود، تامین اجتماعی نیز برای تامین منابع خود با مشکل روبرو خواهد شد.
وی در ادامه ضمن انتقاد از تركيب زوج در هيات هاي بدوي، گفت: در هیچ هیات حل اختلافی تعداد اعضا زوج در نظر گرفته نمی شود زیرا در عمل برای رای گیری مشکلاتی را ایجاد می کند و با این شیوه بیشتر نظر سازمان تامین اجتماعی اعمال می شود. جبالبارزی، همچنین در رابطه با مشکل رکود و کمبود تقاضا در بسیاری از واحدهای تولیدی گفت: انتظار بخش خصوصی از بیمه تامین اجتماعی تقسیط حق بیمه، بخشیدن جریمه ها و پذیرفتن لیست های بیمه از بنگاههاي مشكل دار بدون دریافت چک است تا بتوان از اين شرايط ركود با حداقل مشكل عبور كرد. عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان، در ادامه در رابطه با حسابرسی های تامین اجتماعی و بالا بودن مبلغ حق بیمه دریافتی پایانی برای مشاغل سخت و زیان آور مطالبی را بیان و بر تعامل بیشتر سازمان تامین اجتماعی با بخش خصوصی برای کاهش مشکلات آنها تاکید کرد.
در ادامه معاون بیمه ای اداره کل تامین اجتماعی استان کرمان از عدم اطلاع نمایندگان کارفرما در هیات های رسیدگی از پرونده ها خبر داد و گفت: زوج بودن ترکیب هیات های بدوی و لحاظ کردن برخی موارد، در بخشنامه ها و قوانین سازمان آمده و عمل بر خلاف آن جزء تخلفات اداری محسوب می شود. محمد بیداد بر آشنایی هر چه بیشتر با موضوعات بیمه ای توسط بخش خصوصی تاکید و در رابطه با پاداش حق افزایش تولید بیان کرد: پاداش تنها دو بار در سال تعلق می گیرد و در غیر این صورت جزء حقوق و اضافه کار ماهانه محسوب می شود و باید مالیات آن پرداخته شود.
در پایان نیز چند مشکل بیمه ای اعضای اتاق به صورت موردی تبیین و بررسی شد.