در دومین نشست ستاد پسته شهرستان رفسنجان که با حضور فرماندار و مدیران دستگاه های اجرایی این شهرستان در محل فرمانداری رفسنجان برگزار شد، مدیر اجرایی دفتر اتاق کرمان در رفسنجان، پیش بینی نظام تعرفه های ترجیحی برای محصول پسته را راهکاری برای توسعه صادرات پسته به صورت بسته بندی عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان به نقل از دفتر نمایندگی رفسنجان، مدیر اجرایی این دفتر، گفت: امیدواریم بتوانیم از ظرفیت اتاق بازرگانی ایران برای پیشنهاد این مهم استفاده کنیم، این برنامه می تواند در مورد کشورهای اصلی واردکننده پسته ایران پیگیری شود. عباس عسجدی تاکید کرد: چنانچه قرار باشد تغییری در بسته بندی پسته صادراتی صورت پذیرد که به صورت فراگیر اعمال شود نیاز به مطالعه دقیق بازار این محصول است و تصمیم گیری در این حوزه باید با طمانینه صورت بگیرد.
عسجدی، به ارایه گزارشی از روند اختصاص تسهیلات در گردش صادرات پسته در سال جاری پرداخت و گفت: بعد از پیگیری های کمیسیون بانک، بیمه و امور مالیاتی اتاق کرمان و اختصاص 2 هزار و 700 میلیارد ریال برای این امر و فراخوان اتاق رفسنجان، 20 نفر از صادرکنندگان فعال شهرستان های رفسنجان و انار برای دریافت این تسهیلات ثبت نام کردند و با هماهنگی ادارات جهاد کشاورزی شهرستانهای رفسنجان و انار متقاضیان به کمیسیون مذکور معرفی شدند. وی افزود: بر اساس اعلام اتاق کرمان میزان تسهیلات قابل ارایه بر اساس صادرات سال گذشته متقاضیان و 50 درصد ارزش اظهارنامه ها یا گواهی های یک در هزار و یا سه در هزار خواهد بود.
عسجدی سود این تسهیلات را 18 درصد و مدت بازپر داخت را یکساله اعلام کرد و از پیگیری این دفتر برای ساماندهی بازار پسته در فصل فروش محصول و تلاش برای ایجاد ارزش افزوده بالاتر خبر داد. مدیر اجرایی دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان، گفت: بر اساس خواسته اعضای اتاق در رفسنجان، این دفتر نشست های دوره ای را به منظور استفاده از نظرات تولیدکنندگان و صادرکنندگان برگزار می کند. وی افزود: باید به دنبال ایجاد برند مناسب در بازارهای هدف باشیم و البته باید در کنار آن شرایطی را فراهم کنیم که هر گونه پستهای که باعث از دست دادن بازار می شود، صادر نشود. مسوول طرح بارکد پروژه کریدور سبز پسته، گفت: برای رهگیری محموله های صادراتی پسته می توان از تجربه استفاده از سامانه تهیه بارکد و هولوگرام در پروژه کریدور سبز استفاده کرد تا در حد امکان از صادرات پسته نامرغوب جلوگیری کرد.
دستور کارهای قبلی در حوزه پسته همچنان فعال هستند
عسجدی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به دستورکارهای قبلی در حوزه صنعت پسته گفت: متاسفانه بخشی از فعالیت ها هنوز به طور کامل به انجام نرسیده است و اتاق رفسنجان این موارد را پیگیری خواهد کرد. وی گفت: بررسی و اجرای طرح یکپارچه سازی مدیریت باغات پسته به عنوان پیش نیازی برای سهولت در اجرای آبیاری تحت فشار، راهنمایی اعضا برای استفاده از خدمات صندوق ضمانت صادرات برای جلوگیری از ضرر و زیان صادرکنندگان و تامین نقدینگی مورد نیاز بازار پسته از طریق مطالعه بر روی ایجاد صندوق پسته به عنوان بخشی از موارد قابل پیگیری در این حوزه هستند.
کمیته پایش صادرات پسته تشکیل شود
همچنین عضو شورای مشورتی دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان نیز در این جلسه خواستار ایجاد سامانهای نظاممند برای پایش صادرات محصول پسته شد. اکبر حیدری پور گفت: لازم است کمیتهای با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، فرمانداری، جهاد کشاورزی، استاندارد و معاونت غذا و دارو در رفسنجان تشکیل شود تا به صورت جدی بر امر فرآوری و صادرات نظارت داشته باشد و از صادرات محصول نامرغوب جلوگیری کند. وی در بخش دوم صحبت های خود گفت: استفاده از تسهیلات هم همواره با مشکلاتی روبرو است. حیدری پور افزود: بانک ها برای ارایه تسهیلات سندهای تجاری را تنها با 30 درصد ارزش واقعی قبول می کنند و در مورد سندهای ملکی هم هزینه هایی باید پرداخت شود.
وی تصریح کرد: همیشه برای پرداختن به مشکلات دیر اقدام می کنیم و ضرر و زیان ناشی از آن به کشاورزان و صادرکنندگان بر می گردد. عضو شورای مشورتی دفتر نمایندگی اتاق کرمان در رفسنجان در پایان صحبت های خود خواستار همکاری خانه کشاورز برای مشارکت در خرید محصول پسته از باغداران و ارایه محصول در زمان مقتضی به بازار شد.