رییس کمیسیون امور زیربنایی و سرمایهگذاری اتاق کرمان گفت: به منظور طبقهبندی تخصصیتر، حرفهایتر و ارایه پیشنهادات تامین مالی طرح های سرمایه گذاری استان، نقشه راه تهیه میشود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، حمید عزتآبادیپور در نشستی با هدف بررسی تخصصیتر طرح های سرمایه گذاری استان که با حضور اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان و محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی همراه بود، افزود: اگر چه اتاق، استانداری و برخی دستگاهها در جمعآوری اطلاعات و نیازمندی های اولیه طرح ها تلاش هایی را انجام دادند اما کمیسیون های تخصصی اتاق و افراد فعال و مجرب در سرمایه گذاری، بررسیهای بیشتری این طرح ها برای معرفی به سرمایه گذاران را پیشنهاد دادند. وی، نیازمندیهای سرمایه گذاری استان را بیش از وضعیت کنونی عنوان و بیان کرد: باید در طرح های آماده شده برای ارایه به سرمایه گذاران داخلی و خارجی، همه شهرستان های استان در نظر گرفته و از تجربیات افراد مرتبط با سرمایه گذاران استفاده شود.
در ادامه این نشست، عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان، مهمترین گام در رابطه با طرح های مد نظر را علمی و بین المللی کردن مفاهیم عنوان کرد و افزود: در همه این طرح ها از واژه فاینانس استفاده شده در حالی که باید بدانیم که معانی تامین کننده مالی، سرمایه گذار و تضامین چیست؟ محسن ضرابی خاطرنشان کرد: اگر کار به شیوه فعلی پیش رود، سرمایه گذاران برداشتی مبنی بر غیرحرفهای بودن شرایط موجود را خواهند داشت و منابع خود را در این طرح ها سرمایه گذاری نمیکنند. وی با تاکید بر اینکه به منظور جذب سرمایهگذار برای این طرحها ابتدا باید فرمول تامین مالی برای آنها معرفی کرد، افزود: این طرح ها باید از نظر اهمیت دسته بندی شوند و طرح هایی که زیرساخت های لازم را دارند در اولویت قرار گیرند.
ضرابی، توجه به وضعیت کسب و کار استان کرمان را در اولویت بندی طرحهای سرمایه گذاری بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: بی شک با توجه به کاهش تقاضا برای آهن و فولاد این موارد نمی تواند جزو اولویت ها باشد بلکه بهتر است طرح های حوزه گردشگری مدنظر قرار گیرد.
در ادامه این نشست رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان تصریح کرد: سرمایه گذار امنیت سرمایه و صرف زمان منطقی را برای سرمایه گذاری در نظر می گیرد اما متاسفانه در استان کرمان در صدور مجوزها برای سرمایه گذاری به صورت جزیرهای عمل می شود. عباس جبالبارزی پیشنهاد راهاندازی مرکز سرمایه گذاری استان برای ارایه خدمات به سرمایه گذاران از جمله صدور مجوز را مطرح کرد و افزود: در این مرکز باید افراد حرفهای و آشنا به کار، الگوهای مربوط به سرمایهگذاری در حوزه های مختلف را در نظر بگیرند و بعد از مدت زمانی مشخص، پاسخی روشن به سرمایه گذار دهند. وی اظهار داشت: باید بودجهای برای آماده کردن یکسری طرح های پایه ای در نظر گرفته شود تا طرحها را برای معرفی صحیح و کامل به سرمایه گذاران آماده کنند. جبالبارزی، با اشاره به تعطیلی نیمی از واحدهای صنعتی استان کرمان گفت: اگر بخواهیم برای احیای این واحدها سرمایه گذارانی را به عنوان شریک آنها معرفی کنیم، سیستم های برخی از این واحدها آماده پذیرش شریک نیستند اما باید به واحدهایی که توانایی لازم را دارند کمک کرد تا با انتقال تکنولوژی جان دوباره بگیرند.
همچنین، نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این نشست، ضمن قدردانی از جمع آوری اطلاعات مورد نیاز طرح ها برای تامین مالی آنها در استان بیان کرد: باید از بودجه در نظر گرفته برای استان در زمینه فاینانس و همچنین تسهیلات صندوق توسعه ملی، برای تامین منابع مالی طرح ها استفاده کنیم. محمدرضا پورابراهیمی افزود: در این طرح ها باید نوع تامین مالی، دسته بندی مقیاس های سرمایه گذاری و منابع مطرح شده برای هر طرح مشخص شود و بهترین شیوه را برای تامین مالی آنها یافت.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این طرح ها به راحتی از طریق بورس و بازار سرمایه قابل تامین مالی هستند، اظهار داشت: در بورس با کمک گرفتن از یک مشاور متخصص می توان پروژه و حتی ایده فروخت. پورابراهیمی، به روز رسانی مجوزها را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: در اتاق بازرگانی کرمان باید در رابطه با این طرح ها اولویت های موضوعی را مشخص کرد تا بتوان مشکلات را بهتر و سریعتر حل کرد.