رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان در آیین افتتاح چهارمین نمایشگاه بینالمللی معدن و صنایع معدنی اظهار داشت: هدف اتاق کرمان از حضور در این نمایشگاه بالا بردن مشارکت و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری استان بود و تصمیم بر این شد این فرآیند را با حضور همه دستندرکاران بخش معدن استان انجام دهیم و غرفهای را برپا کنیم تا در این زمینه به متقاضیان مشاوره لازم ارائه شود.
عباس جبالبارزی با اشاره به اینکه استان کرمان در بخش معدن رتبه اول کشور را دارد، افزود: اما این استان به عنوان بهشت معادن نتوانسته نقش خود را بهخوبی ایفا کند. جبالبارزی، بابیان اینکه در زمینه اکتشاف بهخوبی عمل نشده و تکنولوژی ما درزمینه استخراج ضعیف است، تصریح کرد: در این بخش نیاز به جذب سرمایهگذار داریم. رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان بیان کرد: مشکلاتی که بر سر راه بخش معدن وجود دارد این است که قوانین موجود باید به روز و بحث معارض معدنها برطرف شود و اگر مجوزی داده شد همه همکاری کنند. وی ادامه داد: در بخش معدن سودآوری وجود دارد و ما به عنوان بخش خصوصی باید بر اساس عرضه و تقاضا عمل کنیم و همچنین خوشههای صنعتی باید شکل گیرند.
جبالبارزی، گفت: سامانه بهینه یاب به منظور شناسایی واحدهاي با پيشرفت فيزيكي بالاي٦٠درصد و واحدهاي كه زير ظرفيت كار ميكنند راهاندازي شد كه متقاضیان پس از مراحل كارشناسي جهت دريافت وام به بانكها معرفي ميشوند وثبت نام در سامانه به معناي پرداخت وام نيست بلكه پس از بررسي توسط بانكها پرداخت وام انجام ميشود. عباس جبالبارزی،
استاندار کرمان نیز در این آیین بیان کرد: 386 پروژه اقتصاد مقاومتی برای استان تعریف شده که 94 پروژه دولتی و سایر طرح ها مربوط به بخش غیردولتی یا خصوصی است. علیرضا رزم حسینی، افزود: دولت اراده کرده رونق اقتصادی همراه با کنترل تورم که کار سختی است را آغاز کند و منابعی که بانک مرکزی اعلام کرده حدود 160 هزار میلیارد ریال برای بیش از هفت هزار واحد صنعتی در کل کشور است. وی تصریح کرد: سهم استان کرمان بین 600 تا 700 واحد صنعتی خواهد بود که امروز نزدیک به 600 واحد صنعتی ثبت نام کرده اند و مبلغی حدود 9 هزار میلیارد ریال امکان جذب در استان برای واحدهایی که بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی و بازار و تضمین فروش دارند، وجود دارد.
رزم حسینی وی بیان کرد: امیدواریم حرکتی که صورت می گیرد بتواند یک رونق اقتصادی را برای نیمه دوم امسال داشته باشد. وی به برگزاری چهارمین نمایشگاه تخصصی معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و گفت: برگزاری این نمایشگاه ها در دنیا جواب داده است اما در آینده معلوم نیست این سبک نمایشگاه با هزینه و حضور فیزیکی چنین نمایشگاهی در دنیا مرسوم باشد. رزم حسینی افزود: روند فیزیکی نمایشگاه ها در دهه های گذشته رو به کاهش بوده و بتدریج نمایشگاه ها به سمت شبکه مجازی و کالاهای در دسترس و آسان و از طریق اینترنت رفته و روش سنتی در حال از بین رفتن است.
مدیرعامل شرکت توسعه و آبادانی استان کرمان نیز در این آیین گفت: در این نمایشگاه 80 شرکت داخلی و 20 شرکت خارجی در مساحت هشت هزار متر مربع حضور پیدا کردهاند. مجید آنتیکی نژاد افزود: در مدت برگزاری نمایشگاه یک دوره کارگاه چهار روزه تخصصی آموزشی اجرای خطوط فناوری توسط یکی از اساتید دانشگاه کوئینزلند استرالیا برگزار می شود. وی اظهار کرد: همچنین روز پنجشنبه 24 تیر همایش فرصت های سرمایه گذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی در محل نمایشگاه برپا خواهد شد.
چهارمین نمایشگاه تخصصی بین المللی معدن و صنایع معدنی در محل نمایشگاههای بین المللی جنوبشرق کرمان طی آیینی و با حضور استاندار، جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور و مدیران صنعت و معدن استان کرمان گشایش یافت و تا 25 تیرماه جاری دایر است.