همایش آشنایی با خدمات صندوق ضمانت صادرات کشور با حضور اعضای هیات مدیره این صندوق و جمعی از فعالان اقتصادی استان در محل اتاق کرمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، اعضای هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات کشور در سفر دو روزه خود به کرمان، پس از بازدید از پتانسیل های اقتصادی و تعدادی واحد صنعتی، با برگزاری سمینار آموزشی به تشریح خدمات این صندوق پرداختند.
در ابتدای این همایش، نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، گفت: در حالی تنها 2.2 درصد از صادرات استان تحت پوشش صندوق ضمانت صادرات ایران است که اتاق کرمان کارگزار این صندوق است.
سید مهدی طبیب زاده اظهار داشت: استان کرمان پتانسیل و ظرفیت های بسیاری در زمینه نیروی انسانی، منابع طبیعی، اقلیم، معادن و سایر بخش ها دارد اما هنوز در سطوح ابتدایی تاثیرگذاری این نعمت ها در زندگی و رفاه مردم استان است.
وی حجم صادراتی محصولات استان کرمان نسبت به توانمندی استان را پایین عنوان کرد و گفت: باید ضمن افزایش سطح صادرات در بازاریابی کشورهای هدف نیز تنوع را در دستور کار قرار دهیم.
نایب رییس اتاق کرمان، به سهم اندک صادرات محصولات صنعتی در مقایسه با صادرات محصولات کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: در حالی که پسته و خرما 90 درصد محصولات صادراتی استان را تشکیل می دهند تنها دو تا سه درصد مس کاتد آنهم به صورت فرآوری نشده سهم صادرات محصولات صنعتی است.
در ادامه این نشست مدیر امور بازاریابی و کارگزاری های صندوق ضمانت صادرات ایران به تشریح خدمات این صندوق پرداخت و گفت: صندوق ضمانت صادرات، بستری را فراهم می کند که صادر کننده بدون دغدغه کالای خود را به هر کجا که تمایل داشت صادر کند و نگران بازگشت پول خود نباشد.
فرشید احمدی با بیان اینکه هر گاه درآمدهای صندوق برای پرداخت خسارت ها کافی نباشد، این خسارت ها توسط دولت در بودجه کشور لحاظ و پرداخت می شود، افزود: هم اکنون سرمایه صندوق ضمانت صادرات 300 میلیون دلار است و 2.5 میلیارد دلار صادرات در حال حاضر تحت پوشش صندوق قرار گرفته است و با توجه به اینکه همه به اهمیت این صندوق واقف هستند قرار است یک میلیارد دلار دیگر به سرمایه صندوق افزوده شود.
وی با بیان اینکه انتظارات ما با آمار صادراتی استان کرمان همخوانی ندارد اظهار کرد: در سال گذشته 22 درصد از صادرات استان کرمان کاهش یافته و از 1.1 میلیارد دلار به 888 میلیون دلار رسید، این در حالی است که در این استان دستیابی به حداقل یک میلیارد دلار صادرات امکان پذیر است و اگر صندوق بخواهد 10 درصد آن را پوشش دهد، هنوز فاصله بسیاری با آن رقم داریم.
مدیر امور بازاریابی و کارگزاری های صندوق ضمانت صادرات ایران، تصریح کرد: یکی از مشکلات صادرکنندگان استان کرمان، عدم توسعه بازار به دلیل اطمینان نداشتن از بازگشت پول است، که صندوق ضمانت توسعه ایران با انواع و اقسام بیمه نامه ها که ریسک های تجاری صادرکننده را تحت پوشش قرار می دهد این مشکل را حل می کند.
احمدی با اشاره به اینکه همواره به مقوله صادرات و افزایش آن در برنامه های پنج ساله توسعه تاکید شده است، گفت: افزایش قدرت سیاسی از طریق افزایش صادرات است و افزایش تولید، سرمایه گذاری، اشتغال، درآمد سرانه، رفاه عمومی و کاهش نرخ تورم همواره با افزایش صادرات مرتبط بوده است.
وی با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات ایران در دهه اخیر 245 میلیون دلار بیمه نامه و ضمانت نامه برای استان کرمان صادر کرده است اما جایگاه صادرات استان از ششم به هفتم کشور تنزل یافته است، تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران با کمک دولت راه اندازی شده و هدف آن انتفاع نیست و ضرری که صندوق می دهد به دلیل سودهای اقتصادی کشور است.
مدیر امور بازاریابی و کارگزاری های صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: اگر چه میزان پوشش صادراتی صندوق 2.2 درصد از تمامی محصولات صادراتی است اما صندوق ضمانت صادرات ایران بابت همین میزان تا کنون 12 تا 13 درصد خسارت داده است.