EN

همایش اعطای گواهینامه بورسیه جامعه نیکوکاری ابرار برگزار شد

نایب رییس اتاق ایران گفت: جامعه نیکوکاری ابرار وابسته به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اقدامات بزرگی برای کشف استعدادهای دانش‌آموزان مناطق محروم و شکوفایی و بالندگی استان انجام داده است.

محسن جلال پور که در همایش اعطای گواهینامه بورسیه به دانش آموزان تحت حمایت تحصیلی جامعه نیکوکاری ابرار سخن می‌گفت، به فعالیت های اتاق کرمان در امور اجتماعی و خیرخواهانه اشاره کرد و گفت: تجربه و سابقه اتاق کرمان در خصوص همکاری و مشاوره‌های تحصیلی و اشتغالی دانش‌آموزان بی‌بضاعتی که در مناطق محروم و دورافتاده هستند، قابل ذکر است.

رییس اتاق کرمان به بازماندن دانش آموزان بمی از تحصیل پس از زلزله اشاره کرد و گفت: در سال 84 با انجمن‌های نیکوکاری غیر دولتی در این راستا مشارکت و مشاوره‌های ویژه‌ای داشتیم و سرمایه‌ای حدود 100 میلیون تومان موفق به آغاز این اقدام خیر شدیم و امروز سرمایه آن انجمن نیکوکاری بالغ بر چند میلیارد تومان است که برنامه‌های بزرگی برای اشتغالزایی افراد بی‌بضاعت انجام داده است. جلال‌پور ادامه داد: امروز نیز اتاق کرمان در قالب جامعه نیکوکاری ابرار در راستای اعتلا، رشد و بالندگی استعدادهای دانش‌آموزان در مناطق محروم استان اهتمام ویژه‌ای دارد.

وی با بیان اینکه تا کنون 78 دانش آموز توسط جامعه نیکوکاری ابرار از شهرستان های کرمان، کهنوج، قلعه گنج، رودبار، رابر و شهداد تحت حمایت تحصیلی قرار گرفته اند، اظهار داشت: تا پایان ماه آینده این تعداد به یکصد و بیست و تا پایان سال به 500 دانش آموز افزایش خواهند یافت.

در ادامه مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار نیز با بیان اینکه فعالان اقتصادی اتاق کرمان از 135 سال پیش همیشه در امور خیرخواهانه پیشقدم بودند افزود: کم‌وبیش تمام آحاد مردم شاهد انجام امور نیکوکارانه از فعالان و خیران اتاق بازرگانی بوده‌اند.

علی‌اصغر خامنوی به چگونگی شکل گیری جامعه نیکوکاری ابرار اشاره کرد و گفت: در اواخر فعالیت هیات نمایندگان دوره ششم اتاق‌های بازرگانی، روسای اتاق‌ها به‌دلیل تمرکز بر فعالیت‌های خیرخواهانه اتاق و هدفمند شدن این فعالیت‌ها، بنای تاسیس جامعه نیکوکاری ابرار را گذاشتند.

وی افزود: از سال 88 فعالیت این موسسه وابسته به اتاق بازرگانی، صنایع  و معادن ایران آغاز شد که طرح حمایت تحصیلی و اعطای بورسیه تحصیلی به دانش‌آموزان نیازمند بر اساس شناسایی این دانش‌آموزان در مناطق دورافتاده با همکاری آموزش و پرورش و کمیته امداد صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه بیش از 3 میلیون و 200 هزار نفر از دانش‌آموزان به‌دلیل وضعیت اقتصادی و مشکلات خانوادگی ترک تحصیل کردند، گفت: استعدادهای این دانش‌آموزان که در نهایت رشد و تعالی کشور را به دنبال دارد، متوقف شد و در این راستا قدم‌هایی برداشتیم که امیدواریم آثار آن را در سال‌های آینده شاهد باشیم.

مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار با بیان اینکه رشد و پایداری کشور در گرو این اقدامات خیرخواهانه است که نتایج مطلوبی برای کشور دارد، اعطای بورسیه به دانش‌آموزان بی‌بضاعت را بر اساس ضوابط از پیش تعیین‌شده عنوان کرد و گفت: این ضوابط قطعا با در نظر گرفتن بسترسازی رشد استعدادهای دانش‌آموزان و خانواده‌های محروم در نقاط دورافتاده کشور انجام شده است.

وی بیان کرد: خانواده‌هایی که امروز فرزندان آنها بورسیه تحصیلی را دریافت می‌کنند، باید توجه و تلاش ویژه‌ای برای تداوم راه این دانش‌آموزان داشته باشند و نگذارند مسائل حاشیه‌ای در رشد و بالندگی استعداد فرزندانشان خدشه‌ای وارد سازد.

مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار گفت: در صورتی که خانواده‌ها در این راستا نیاز به مشاوره و همفکری داشته باشند رابطان اتاق بازرگانی، کمیته امداد امام (ره) و جامعه نیکوکاری ابرار آماده ارائه خدمات راهنمایی و پشتیبانی از آنها هستند.

وی افزود: در دستورالعمل‌ها برای پیشرفت دانش‌آموزان نیاز است تا در پایان هر ترم کارنامه تحصیلی به حامیان آنها ارائه شود، لذا خانواده‌ها به‌موقع کارنامه‌ها را در اختیار ما قرار دهند. خامنوی تاکید کرد: به‌ منظور پشتیبانی و حمایت از این دانش‌آموزان امکان ارتباط مکاتبه‌ای میان دانش‌آموزان و ابرار فراهم شده است که پرسشنامه‌هایی از طریق پست ارسال می‌شود و دانش‌آموزان از این طریق با ما در ارتباط هستند.

وی گفت: امیدواریم دانش‌آموزان نیز قدر این فرصتی که برای آنها فراهم شده است را بدانند و پس از دریافت بورسیه‌های تحصیلی به سمت افق‌های بالاتر تحصیلی و پیشرفت کشور گام بردارند.

همچنین مشاور اجرایی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در این همایش، با بیان اینکه در دستگاه تعلیم و تربیت رسالت انسان‌سازی و ادعای فراهم کردن نیروی انسانی را برعهده داریم، تصریح کرد: در فعالیت‌های خیرخواهانه از هیچ خدمتی فروگذار نیستیم و تمام افراد به‌ سهم خود باید مشارکت لازم برای رشد و تعالی دانش‌ کشور داشته باشند.

سرور اسکندری، ایجاد عزت‌ نفس در دانش‌آموزان بی‌بضاعت را یکی از اهداف اصلی آموزش و پرورش کرمان عنوان کرد و گفت: یکی از موضوعات مهمی که باید به آن توجه شود، تغییر نگرش و ارتقای سطح نیکوکاری در جامعه است که هر فرد خود را ملزم به کار خیر بداند.

مدیر امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی استان کرمان نیز گفت: بانک اطلاعاتی متشکل از دانش‌آموزان و دانشجویان با استعداد در کمیته امداد تشکیل شده و در راستای خودباوری و اکتشافات علمی و توان کاری این قشر محصل تاکنون اقدامات و برنامه‌های زیادی صورت گرفته است.

ارسلان حسن آبادی بیان کرد: در حال حاضر اساتید، نخبگان و پزشکان بی‌شماری در استان کرمان وجود دارد که تحت حمایت کمیته امداد بودند و حتی 10 درصد اعضای بنیاد ملی نخبگان را افراد زیر پوشش کمیته امداد تشکیل می‌دادند.

وی افزود: شناسایی استعدادها و توانمندی‌های نوجوانان و جوانان، توزیع خدمات رفاهی و آموزشی به دورترین مناطق محروم استان کرمان، ایجاد حس اعتمادبه‌نفس و خودباوری در محصلان و کمک به رشد استعدادها از اهداف اصلی کمیته امداد است.

گفتنی است در پایان این همایش گواهینامه بورسیه تحصیلی 78 دانش آموز کرمانی توسط نایب رییس اتاق ایران، مدیرعامل جامعه نیکوکاری ابرار، رییس دانشگاه باهنر کرمان، مدیرکل بهزیستی و نمایندگان آموزش و پرورش و کمیته امداد اعطا شد. “جامعه نیکوکاری ابرار” تشکلی مردم‌بنیاد و وابسته به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران است که دانش‌آموزان با استعداد مناطق محروم را به‌منظور شکوفایی استعدادها و ارتقای دانش شناسایی می‌کند تا وضعیت خانوادگی منجر به ترک تحصیل آنها نشود.