EN

همایش بزرگ هم اندیشی اقتصاد استان در اتاق کرمان برگزار شد

همایش بزرگ اقتصاد استان کرمان با حضور اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، مدیران سازمان های امور مالیاتی، استاندارد و گمرک کشور، استاندار و معاونان استانداری، نمایندگان استان در مجلس، مدیران دستگاه های اجرایی استان و فعالان بخش خصوصی در اتاق کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در این همایش مسایل و مشکلات اقتصادی استان که پیش از این توسط اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس و فعالان اقتصادی در نشست کارگروه های تخصصی انرژی، کشاورزی و صنعت، معدن و کشاورزی رصد شده بود بررسی شد.

رییس اتاق کرمان در این همایش به بیان خواسته های بخش خصوص از مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: ایجاد ثبات و آرامش در اقتصاد کشور مهمترین خواسته بخش خصوصی است، زیرا در سال‌های اخیر همواره تصمیمات خلق‌الساعه، نگرانی هایی را به وجود آورده و شاهد رقم خوردن مسائلی بودیم که با دوراندیشی اتفاق نیفتاده است.

همراهی مجلس شورای اسلامی در اجرای قوانین علاوه بر تصویب، دیگر خواسته محسن جلال پور از اعضای کمیسون اقتصادی مجلس بود که به آن اشاره کرد و گفت: هنوز در در مواردی از اجرای قانون مستمر فضای کسب و کار و همچنین قانون پنجم برنامه توسعه با مشکلاتی روبرو هستیم که با توجه به اینکه به زودی تصویب برنامه ششم در مجلس آغاز خواهد شد امیدواریم بخش خصوصی به عنوان محور این برنامه دیده شود.

وی در ادامه از برنامه های آتی اتاق کرمان سخن گفت و با بیان اینکه اتاق قصد دارد به صورت جدی‌تر به فعالیت‌های اقتصادی و کارآفرینان بپردازد، اظهار داشت: برنامه‌های متعددی در دست اقدام است که راه اندازی یادمان و موزه کارآفرینی از جمله آن است.

در ادامه این همایش رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، اعضای اتاق را مشاوران امین این کمیسیون عنوان و با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد مقاوم‌سازی است که امروز هر سه قوه و همچنین مسئولان و دست‌اندرکاران باید در زمینه تحقق این مهم تلاش‌ مضاعف داشته باشند.

ارسلان فتحی‌پور با بیان اینکه تولید باید با هزینه کمتر، کیفیت بهتر و سرعت بیشتر صورت گیرد که این مهم در دست دولت و مجلس نیست، بلکه در دست بخش خصوصی است، ادامه داد: 500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است و از دست دولت و مجلس خارج است.

وی با بیان اینکه هزینه خطای مجلس در قانون‌گذاری و دولت در اجرا توسط بخش خصوصی پرداخت می شود، اذعان داشت: ورود به حوزه قیمت‌گذاری باعث شد بازار سرمایه لطمه بخورد و بازار بورس و سرمایه با افت شاخص‌های بورس مواجه شوند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خواستار مشارکت بانک ها در سود و زیان شد و با بیان اینکه این مهم امروز اجرا نمی‌شود، گفت: بهره 30 و 35 درصدی بانک‌ها، تولید را نابود کرده است و دخالت بانک‌ها در اقتصاد و شرکت‌های سرمایه‌گذاری، امکان رقابت را از تولید ملی گرفته است.

فتحی به عملکرد نه چندان مطلوب بانک مرکزی اشاره کرد و ادامه داد: بانک مرکزی 12 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارد و مطالبات معوقه بانکی 82 هزار میلیارد تومان است، بعضی از بانک‌ها باید 80 درصد سپرده‌ها را تسهیلات بدهند و 20 درصد را ذخیره کنند، اما متاسفانه در اقدامی غیر قانونی، بالای 130 درصد تسهیلات پرداخت کرده‌اند.

فتحی‌پور اظهار داشت: بودجه کشور 800 هزار میلیارد تومان است که 600 هزار میلیارد تومان آن در اختیار شرکت‌های دولتی است و البته به دلیل اینکه دولت هیچ زمان یک فعال اقتصادی خوبی نبوده همه زیان‌ده هستند و تجربه در دنیا نشان داده بخش خصوصی کشورها موفق بوده‌اند.

وی با تاکید بر وجود مشکل در اجرای، تصریح کرد: تولید انبوه قوانین در کشور یک معضل است و اینکه هر روز قانون تصویب می کنیم و اجرا نمی‌شود و بعد می‌آییم، انتقاد می‌کنیم، مطلوب نیست.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به پتانسیل های کرمان در زمینه های مختلف اشاره کرد و گفت: در صورت فراهم آوردن زیر ساخت ها، استان کرمان به تنهایی قادر است چاه‌های نفت کشور را ببندد.

وی به عدم شفافیت قوانین مالیاتی اشاره و با بیان اینکه تولید کشور قربانی این معظل شده است، گفت: اما کسانی که در زمین‌خواری، مسکن و کالاها احتکار می‌کنند یک ریال مالیات پرداخت نمی‌کنند در حالی که اگر این افراد مالیات پرداخت می‌کردند، اقتصاد کشور با مشکل کمبود منابع مواجه نمی‌شد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه امکان اصلاح قوانین پایه مالیاتی به دلیل بروز برخی فشارها وجود ندارد اذعان داشت: اقتصاد دستوری نیست و امروز نمی توانیم یک دفعه بگوییم بهره بانکی پایین بیاید، زیرا مردم پول‌ها را از بانک بیرون می‌کشند و به سمت سکه و ارز می‌برند.

 

 

در ادامه این همایش، استاندار کرمان، انباشته شدن قوانین را مانعی برای توسعه عنوان کرد و گفت: اسناد قوانینی مانند چشم انداز 20 ساله، اصل 44 و اقتصاد مقاومتی مسیر آبادانی کشور را روشن می کند.

علیرضا رزم حسینی نامگذاری امسال با عنوان اقتصاد و فرهنگ را فرهنگ سازی برای توسعه اقتصادی معنا کرد و گفت: وضع موجود در کشور با وضع مطلوب آن فاصله طولانی دارد و با توجه به کمبود سرمایه، شاید جبران این فاصله حدود نیم قرن به طول بینجامد.

وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی مردمی و مال مردم است و دولتی نیست و بی شک با منابع دولتی امکان جبران عقب ماندگی ها وجود ندارد و به همین دلیل چاره ای نداریم جز اینکه به شرکت های غیردولتی، بخش خصوصی و مشارکت های مردمی بها دهیم.

رزم حسینی با اشاره به اینکه رتبه فضای کسب و کار ایران 152 و گرجستان دهم دنیاست، اظهار کرد: ثبت یک شرکت در گرجستان دو ساعت و در ایران دو ماه طول می کشد و همین مسائل مانع توسعه است. وی با تاکید بر اینکه ارکان حکومت باید در توسعه دخالت داشته باشند، افزود: دولت به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد و همه باید با اقدامی جهادی حرکت کنیم زیرا معتقدم امروز هیچ جهادی بالاتر از مبارزه با فقر و محرومیت نیست.

استاندار کرمان همچنین از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان قدردانی کرد و گفت: این مجموعه در فعالیت های بخش خصوصی و آبادانی استان پیشتاز است. در پایان این همایش پانل تخصصی پرسش و پاسخ برگزار و مقرر شد برخی از مشکلات موجود در مسیر فعالیت های اقتصادی استان توسط استاندار و نمایندگان مجلس رفع شود که مشروح آن در سایت اتاق کرمان منتشر خواهد شد.

گفتنی است اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با حضور در کارگروه های تخصصی سه‌گانه به بررسی مشکلات حوزه‌های انرژی، کشاورزی و صنعت، معدن و کشاورزی در همایش اقتصاد کرمان پرداختند و پس از شرکت در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوص در استانداری کرمان، بازدید از تعدادی واحد صنعتی و جاذبه های گردشگری، به سفر خود در استان کرمان پایان دادند.