همایش راهکارهای عملی تجارت با چین در محل اتاق کرمان با حضور رایزن سابق بازرگانی ایران در چین، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان در این همایش به بازدید هیات های تجاری چینی از ظرفیت های صنعتی، معدنی و گردشگری کرمان اشاره کرد و گفت: زمینه برقراری ارتباط مطلوب با چین فراهم شده و تجار چینی خواهان تعامل در زمینههای مختلف با کرمان هستند.
سید محمد ابراهیم علوی با بیان این که پیش از این خرمای استان کرمان به چین صادر شده است گفت: متاسفانه اکنون پسته کرمان از طریق سنگاپور و هنگکنگ وارد چین میشود که این مشکل باید رفع شود.
در ادامه این همایش رایزن سابق بازرگانی ایران در چین، با بیان اینکه 50 درصد واردات ایران از چین را ماشین آلات تشکیل می دهند اظهار کرد: بیش از 90 درصد صادرات ایران به چین مواد پتروشیمی و مواد اولیه است که این به معنای خام فروشی است.
مسعود کمالی اردکانی با بیان این که 50 درصد اقتصاد چین را صنعت تشکیل می دهد و نرخ رشد اقتصادی این کشور در سال های گذشته در بدترین شرایط بحران جهانی به هشت و نیم درصد رسیده، گفت: به همین دلیل اقتصاد چین، متوازن کننده اقتصاد دنیا معرفی شده و از سال 2010 میلادی تاکنون چین به رتبه دوم اقتصاد دنیا بعد از ژاپن تبدیل شده و همچنان این رتبه را حفظ کرده است.
کمالی اردکانی، گفت: سال 92 رابطه تجاری چین با ایران حدود شش و نیم میلیارد دلار صادرات و هشت و نیم میلیارد دلار واردات بوده است که البته اگر محصولات نفتی را نیز محاسبه کنیم حجم مبادلات به حدود 40 میلیارد دلار می رسد که نسبت به سال 2009 میلادی دو برابر شده است.
وی با بیان این که بین ایران و چین زیرساخت های حقوقی خوبی وجود دارد، گفت: از سال 90 یا 91 ایران به عنوان صد و دهمین کشور مجاز واردکننده تورهای خارجی به چین معرفی شد که این مهم می تواند در حوزه ورود گردشگر چینی به ایران موثر باشد.
وی افزود: اکنون پس از 30 سال صادرات چین به کشورهای آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا به دلیل تقاضای کم در حال تزلزل است و به همین دلیل چین تصمیم گرفته با تغییر رویکرد این اتکا را از خارج به داخل کشور خود بیاورد. رایزن سابق بازرگانی ایران در چین، گفت: از 10 سال گذشته تقاضای فرش دستباف در جهان کاهش یافته اما امروز چین بیش از هشت میلیون دلار واردات فرش دستباف دارد.
وی با بیان اینکه به دلیل ورود صنایع جدید بویژه الکترونیک، صادرات فرش چین کاهش یافته است خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته صادرات فرش دستباف ایران به چین از 300 هزار دلار به هفت میلیون دلار افزایش یافته است و بازار مناسبی در این زمینه وجود دارد.
کمالی اردکانی، با اشاره به صادرات فرش ماشینی ایرانی به چین اذعان داشت: همچنین صنایع دستی ایران در چین به عنوان مهد صنایع دستی جهان بسیار فروش دارد. کمالی اردکانی، بهترین راه ورود به بازار چین را حضور در نمایشگاه های مختلف عنوان کرد و گفت: چینی ها فروشنده های اول دنیا هستند اما می توان از فرصت این نمایشگاه ها برای معرفی محصولات و فروش آنها استفاده کرد.
کمالی اردکانی با تاکید بر اینکه باید رویکرد خود را در تجارت با چین تغییر دهیم، گفت: در رویکرد سود آنی به طور قطع ضرر وجود دارد و باید با رویکرد بلند مدت به دنبال یک شریک تجاری مطمئن بود.