EN

همایش راهکارهای ورود به بازار عراق در اتاق کرمان برگزار شد

پس از برگزاری سلسله همایش های راهکارهای ورود به بازار کشورهای مختلف از جمله افغانستان، چین و هند، همایش راهکارهای ورود به بازار عراق نیز در اتاق کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، معاون توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان در ابتدای این همایش به حضور استاندار کرمان در عراق و انجام مذاکراتی مبنی بر افزایش حجم مبادلات تجاری بین کرمان و کربلا و نجف اشاره کرد و گفت: باید از فرصت پیش آمده برای افزایش ارتباطات تجاری با کشور عراق و صادرات کالاها و خدمات به نحوه مطلوب استفاده کنیم.

سید‌محمدابراهیم علوی با بیان اینکه امکان صادرات همه کالاها و خدمات فنی و مهندسی ایران به عراق وجود دارد تصریح کرد: پیش از این استان کرمان در زمینه صادرات سنگ‌های تزئینی به عراق اقدام و‌ نمایشگاه دائمی در سلیمانیه عراق برپا کرده که همچنان فعال است.

وی ادامه داد: در فعالیت‌های پیمانکاری، صدور انواع کالا اعم از کشاورزی، صنعتی، معدنی خدمات فنی و مهندسی بازار خوبی در عراق وجود دارد.

همچنین معاون توسعه بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در این همایش از صادرات 56 میلیون دلار کالا طی سال گذشته از کرمان به کشور عراق خبر داد و گفت: ایران به دلیل داشتن یک‌هزار و 450 کیلومتر مرز مشترک با عراق و مناسبات فرهنگی مشترک، موقعیت مناسبی برای حضور در بازارهای این کشور به وجود آورده است.

جلال‌الدین سام با اشاره به فراهم بودن زمینه حضور ایران در بازارهای عراق، خاطر نشان کرد: بحث حمایت از سرمایه‌گذاری در بازار عراق در برنامه‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار دارد و اعزام هیئت‌های تجاری به عراق نیز به منظور حمایت و تقویت بیشتر حضور سرمایه‌گذاران در بازار این کشور صورت می‌گیرد.

در ادامه این همایش، مدیر دفتر امور تجاری عراق در سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه عراق تولید خاصی ندارد و بیشتر صادرات آن مواد خام و نفت است، این کشور را بهشت صادرکنندگان عنوان کرد و افزود: سالانه 39 نمایشگاه در عراق برگزار می‌شود که یکی از شیوه‌های نفوذ در بازار عراق، حضور در همین نمایشگاه‌ها است.

مجید قربانی فراز، تشکیل هیات های تجاری و بازاریابی را از دیگر راههای نفوذ به بازار عراق عنوان کرد و گفت: این هیات ها به طور معمول از سوی سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها تشکیل می شوند و جلساتی را در ایران و بغداد برگزار می کنند که در این نشست ها محصولات مختلف معرفی می شود.

وی با اشاره به اینکه پیش از این تعرفه‌های گمرکی و تعرفه‌های واردات کشور عراق صفر تا پنج درصد بود اما از سال گذشته این میزان به 15 درصد افزایش یافته است ادامه داد: عراق در برنامه پنج ساله توسعه خود 275 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را تا سال 2017 تدارک دیده است که با توجه به اشتراکات دینی و فرهنگی ایران و عراق، فرصت خوبی است تا تجار ایرانی و کرمانی بتوانند سهم خود را از این بازار تامین کنند.

قربانی‌فراز با بیان اینکه ایران در سال 92 به میزان 5 میلیارد و 950 میلیون دلار به کشور عراق صادرات داشته است اذعان داشت: سهم بازار عراق از 900 میلیون دلار صادرات استان کرمان در سال گذشته، 56 میلیون دلار بوده است.

قربانی‌فراز با بیان اینکه اکنون سیمان با 8 میلیون تن در رده اول و کاشی و سرامیک در رده دوم کالاهای صادراتی ایران به عراق است خاطر نشان کرد: مهمترین اقلام صادراتی استان کرمان به عراق در سال 92 شامل قند و شکر، پسته، باندهای استریل و گاز، موزاییک و بلوک، سیب‌زمینی، مغز پسته و… بوده است.

قربانی فراز گفت: کشور عراق سالانه چهار میلیون تن گندم، 15 هزار تن شیرخشک و مقدار بسیاری روغن و برنج وارد می کند که اگر ما بتوانیم از طریق این محصولات به بازار عراق ورود کنیم زمینه تجارت و رقابت بیشتری داریم.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از 60 درصد صادرات کالاهای کشور ما از مرزهای اقلیم کردستان بوده است، افزود: اگر تاجران ما تمایل صادرات به بخش های جنوبی عراق را داشتند از طریق کردستان کالاها را به آن مناطق ارسال می کردند که این یک نقطه ضعف برای ما بود.