همایش راهکارهای ورود به بازار هند با حضور مدیرکل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت، کارشناس ارشد این سازمان، معاونت توسعه و سرمایه گذاری اتاق کرمان و جمعی از فعالان اقتصادی استان در محل اتاق کرمان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، مدیرکل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران در این همایش با اشاره به کاهش میزان صادرات استان کرمان در سال جاری نسبت به سال گذشته گفت: با توجه به مزیت های مختلف، توانمندی ها، و توان بخش خصوصی استان کرمان، عملکرد مورد نظر از صادرات این استان محقق نشده و انتظار ما از استان کرمان بیشتر از وضعیت کنونی است.
محمود بازاری با بیان اینکه استان کرمان در بخش کشاورزی دارای محصولات استراتژیک مانند پسته، خرما و گیاهان دارویی است و سهم خوبی در تولید و صادرات کشور را به خود اختصاص داده است اظهار داشت: باید بستر صادرات گیاهان دارویی در استان کرمان مهیا شود زیرا تنوع بسیار زیادی از این محصولات در کرمان وجود دارد و می تواند ارزش افزوده قابل توجهی داشته باشد.
وی بخشی از سرمایه گذاری های استان کرمان در مراحل بعدی در بخش گیاهان دارویی را لازم دانست و گفت: هندوستان در سال گذشته بازار دوم محصولات صادراتی استان کرمان بوده در حالی که این کشور در سال های 89 و 90 به ترتیب بازارهای هفتم و چهارم این استان بوده است.
مدیرکل دفتر توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت ایران افزود: هندوستان در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی که مواد اولیه آن از گیاهان دارویی تامین می شود رتبه نخست را دارد است و نگاه ما در صادرات گیاهان دارویی به هند اینگونه است که این کشور به دنبال جذب تکنولوژی در فرآوری گیاهان دارویی است. بازاری ادامه داد: استان کرمان در صنعت و معدن مزیت های بسیاری دارد و کرمان دریاچه منابع معدنی کشور است که در همین راستا نگاه جدی در دولت جدید در بحث ارزش افزوده معادن و بویژه در سنگ آهن وجود دارد.
در ادامه این همایش کارشناس ارشد سازمان توسعه تجارت ایران گفت: وجود روابط بلند مدت و دوستانه سیاسی و اقتصادی بین دو کشور ایران و هند، جمعیت زیاد و بازار بسیار بزرگ هند و وابستگی صنعت و اقتصاد هند به انرژی از جمله فرصت های مناسب برای روابط تجاری دو کشور است.
حسین پامیری با اشاره به توجه ویژه دولت به گسترش صادرات غیرنفتی در تدوین سند چشم انداز و برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: وجود پتانسیل همکاری های کشاورزی و زیرساخت های حمل و نقل دریایی مناسب بین دو کشور و همچنین وجود مناطق آزاد تجاری از جمله نقاط قوت برای تجارت ایران و هند است.
پامیری، تصریح کرد: بیش از 23 میلیون نفر از مردم هند در لیست ثروتمندان جهان قرار دارند و این بازار خوبی برای کالاهای لوکس مانند فرش دستباف و جواهرات است و با توجه به اینکه هندوستان بزرگ ترین شبکه های جاده ای و ریلی دنیا را دارد، بحث خدمات فنی و مهندسی بازار خوبی در این کشور دارد
پامیری، با بیان اینکه رتبه فضای کسب و کار هند 132 و رتبه ایران 145 است، گفت: آسان سازی فرآیندهای صادراتی، کاهش هزینه های معاملات تجاری، کاهش عوارض و حقوق گمرکی تولید کالاهای صادراتی و خدمات، ایجاد محیط رقابتی بین المللی در داخل و فراهم کردن محیط صادراتی، ارتقای نقش صادراتی فرآورده های تولیدی بخش کشاورزی و پیشروی به سوی بازارهای جدید بین المللی از اصول نظام تجاری هندوستان است.
رایزن سابق بازرگانی ایران در قزاقستان بیان کرد: برنج، گندم، دانه های روغنی، پنبه، کنف، چای، سیب زمینی و محصولات لبنی از تولیدات مهم بخش کشاورزی هند و منسوجات، محصولات شیمیایی، فرآورده های غذایی، فولاد، سیمان، مواد معدنی و ماشین آلات و سخت افزار از تولیدات مهم بخش صنعت این کشور است.
پامیری گفت: عمده اقلام صادراتی هندوستان نفت و مشتقات نفتی، الماس، چای، برنج، دارو، جواهرآلات، مشتقات نباتی و اقلام وارداتی این کشور نفت خام و مشتقات نفتی، طلا و جواهر آلات، زغالسنگ و گازهای نفتی است. پامیری افزود: همچنین غلات، خوراک دام، گوشت، انواع ماشین آلات، آهن، فولاد، لوازم الکترونیکی، تجهیزات مربوطه، شکر، لاستیک و چای از جمله اقلام وارداتی ایران از هندوستان است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در هندوستان محصولات پلاستیکی هزینه بسیار بالایی دارد می توانیم محصولات خوبی به هندوستان ارسال کنیم و همچنین تولیدات کفش ایران گزینه خوبی برای هندوستان است. وی تصریح کرد: با وجود تولید برنج در کشور، برنج هند را وارد می کنیم و مسوولان ما باید جلوی واردات برنج و چای هند را بگیرند زیرا آنها جلوی صادرات پسته و زعفران ما به کشورشان را گرفتهاند.
پامیری بیان کرد: تولید و مصرف شمع در هندوستان بسیار بالاست و ایران پارافین بسیاری به هند صادر می کند و استان کرمان مزیت بیشتری نسبت به سایر استان ها برای صادرات پارافین به هند دارد.
گفتی است پیش از این همایش راهکارهای ورود به بازار مالزی و همایش راهکارهای ورود به بازار افغانستان در اتاق کرمان برگزار شده بود.