نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به تاثیر تشکل ها در اجرای فعالیتها، از راهاندازی انجمن صنعت برق در اتاق کرمان خبر داد و گفت: در حال حاضر 12 تشکل در استان کرمان فعال است، ایجاد فدراسیون و کنفدراسیونها از جمله اصلیترین نیازهای کشور هستند که اکنون باید کنفدراسیون انرژی را تشکیل دهیم.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، محسن جلالپور که در همایش بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت برق کرمان سخن می گفت، اظهار داشت: سنجیدن همه جوانب لازم برای توسعه در کنار هم، از جمله مهمترین رسالت های اتاق بازرگانی است زیرا اکنون در برخی نقاط شرایطی را برای توسعه میبینیم که حتی عبور و مرور و نیازهای رفت و آمدی نیز در این نقاط دچار مشکل است.
وی با بیان اینکه اصلیترین دغدغه و مسایل مهم پیش روی توسعه استان کرمان، حوزه برق است اظهار داشت: بررسی های کمیسیون های مختلف اتاق به این نتیجه رسیده که تا کنون در استان همه جوانب با هم دیده نشده است و در بحث آب و برق کمبودهای جدی داریم.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بیان کرد: نگاه جدی به صنعت برق یک ضرورت جدی است و اتاق وظیفه دارد برای جذب سرمایه گذاری و تسهیل در این مسیر و دولت برای وظایفی که بر عهده دارد و مجلس نیز برای صدور مصوبات لازم، اقداماتی را انجام دهند.
جلال پور، تصریح کرد: امروز شرایط خوبی برای سرمایه گذاری در جهت احداث نیروگاه ها در استان کرمان وجود دارد که دولت باید نیازها را تامین کند و بخش خصوصی پیش بینی و مطالبه این نیازها را در صدر گفت و گو ها قرار دهد. وی ابراز داشت: اتاق بازرگانی بنا به وظیفه و رسالت خود از سالهای گذشته برای ایجاد شرایط مناسب توسعه، ایجاد فضای مناسب و پیشرفت زیرساختها و نیز سایر نیازهای اساسی در این زمینه، تلاش کرده است.
وی با اشاره به اینکه اصلیترین رسالت کمیسیونهای اتاق پردازش این نیازهای اساسی است، تصریح کرد: شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی باید به مسئله برق بپردازد و نیازهای سرمایهگذاران در این زمینهها را ببیند.
نایب رییس اتاق ایران با بیان اینکه تا کنون سرمایه گذاری های بسیاری در استان کرمان انجام شده و دولت تدبیر و امید نیز با برنامه های مدون و منظم و با رویکردی جدید این سرمایه گذاری را افزایش خواهد داد خاطر نشان کرد: اگر قرار است استان کرمان از حالت کشاورزی به سمت صنعت تغییر مسیر دهد، باید در زیرساختها و نیازهای اولیه، تولیدات و فعالیتهای اقتصادی را ببینیم.
جلالپور با بیان اینکه برای نخستین بار از طریق ذخایر صندوق توسعه ملی و با رایزنی اتاق برای نیروگاه کهنوج گشایش اعتبار شده است، خاطر نشان کرد: اتاق در همه زمینههایی که امکان برای مشارکت وجود دارد، آماده همکاری است.
در ادامه این همایش معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، متوسط رشد مصرف برق استان کرمان در سالهای گذشته را بالاتر از میانگین کشور اعلام کرد و گفت: استان کرمان در سال های آینده با توجه به راه اندازی صنایع سنگین به احداث سه هزار مگاوات نیروگاه نیاز دارد؛ علاوه بر اینکه برق مورد نیاز کشاورزی، صنایع کوچک، توسعه مسکن، بخش های تجاری و عمومی نیز باید تامین شود.
هوشنگ فلاحتیان با بیان اینکه برای تامین این سه هزار مگاوات باید حدود شش تا هفت هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی نصب شود افزود: اکنون اگر کسی بخواهد برای احداث نیروگاه سرمایه گذاری کند، وزارت نیرو، برق تولیدی آنها را برای پنج سال به صورت تضمینی خریداری تا ریسک آنها را کاهش دهد.
وی بر توسعه نیروگاه های تجدید پذیر در زمینه تولید برق بادی و خورشیدی تاکید کرد و گفت: استان کرمان از ظرفیت خوبی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی برخوردار است. فلاحتیان، با بیان اینکه وزارتخانه به منظور تنوع بخشیدن در سبد تولید برق کشور، قیمت خرید برق نیروگاه های خورشیدی را از 130 تومان به 443 تومان افزایش داده است تصریح کرد: افرادی که به احداث نیروگاه خورشیدی و بادی مبادرت کنند تقریبا طی دو سال 90 درصد سرمایه شان بر می گردد.
معاون وزیر نیرو از تامین 50 درصد برق تولیدی کشور توسط بخش خصوصی خبر داد و افزود: ظرفیت تولید برق کشور در افق سال1400 به 100 هزار مگاوات خواهد رسید در حالی که هم اکنون این ظرفیت 70 هزار مگاوات است.
هوشنگ فلاحتیان با بیان اینکه 95 درصد انرژی برق کشور با استفاده از سوخت فسیلی و فقط پنج درصد از نیروهای تجدید پذیر مانند آب، خورشید و باد تامین می شود اظهار کرد: هم اکنون 30 میلیون مشترک برق در کشور داریم و هر سال نیز یک میلیون مشترک به تعداد آنها افزوده می شود. وی با تاکید بر اینکه تولید و توزیع برق باید به بخش خصوصی واگذار شود، افزود: در دولت مقرر شده که مسوولیت های راهبردی، مدیریت و سرمایه گذاری شبکه های انتقال فوق توزیع را بر عهده داشته باشد.
فلاحتیان، اظهار کرد: چیزی نخواهد گذشت که دولت همه نیروگاه های خود را به بخش خصوصی واگذار کند و نیروگاه های جدید را نیز با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام دهد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان کرمان نیز در این همایش از اجرای یکهزار و 200 میلیارد ریال طرح صنعت برق در استان کرمان خبر داد و گفت: 3 هزارو هفتاد میلیارد ریال نیز برای احداث خطوط و پست های انتقال هزینه و چهار هزار و 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است که سه هزار میلیارد ریال آن آماده بهره برداری است.
علی اصغر نصرالهی، نقش کارآفرینان و سرمایه گذاران را برای تامین زیرساخت های صنعت برق بسیار مهم دانست و اظهار کرد: تولید برق در استان کرمان هم اکنون به دو هزار مگاوات رسیده که در دو سال اخیر رشد فزایندهای داشته است و پیش بینی میکنیم با توجه به احداث صنایع مختلف استان، در سال 95 حداقل به سه هزار و500 مگاوات برق نیاز است که این فاصله را نمی توان با منابع دولتی تامین کرد و همچنین قانون اجازه نمی دهد که بخش دولتی در زیرساخت های تولید کار کند.
وی با اشاره به اینکه روند مصرف برق در استان کرمان در تیر سال 86، هزار و 500 مگاوات بود که امسال این رقم به هزار و 950 مگاوات رسیده بیان کرد: در کرمان 300 روز آفتابی وجود دارد که متوسط تابش انرژی نسبت به سایر مناطق کشور راندمان بیشتری دارد و سرمایه گذاری در زمینه انرژی های نو مثمر ثمر خواهد بود.