EN

همایش معرفی ابزارهای نوین تامین مالی از طریق بازار سرمایه برگزار شد

همایش معرفی ابزارهای نوین تامین مالی از طریق بازار سرمایه با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران عامل شرکت های فرابورس و بورس کالا، استاندار کرمان، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، رئیس و اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس اتاق کرمان در این همایش با بیان اینکه پاشنه آشیل بسیاری از پروژه های کرمان، تامین مالی است، گفت: با حضور مدیران بورس کشور در نشستی با راه اندازی 5 شرکت سهامی عام پروژه موافقت شد و همچنین به تصمیمی برای ایجاد شرکت تامین سرمایه از نهادهای مالی مورد نیاز، روش های تامین مالی و همه روش هایی که بتوانند به این حجم از سرمایه گذاری های استان کمک کند، رسیدیم. سیدمهدی طبیب زاده ادامه داد: نهضت تامین مالی از طریق بازار سرمایه در کشور ایجاد و مدل های موفق در کشور به استان ها معرفی شوند تا بتوان از آنها در این مسیر الگو گرفت.

شرکت های کوچک و متوسط وارد بازار سرمایه شوند

استاندار کرمان نیز در این همایش بیان کرد: حضور مدیران بورس در کرمان می تواند آغاز حرکت جدیدی در حوزه سرمایه گذاری و تامین سرمایه باشد تا بتوان از روش های تامین مالی سنتی به سمت شیوه های مدرن پیش رفت. محمدمهدی فداکار افزود: در حال حاضر بورس وضعیت خوبی دارد و بعد از مدت ها جهش خوبی داشته و رکوردهایی را به ثبت رسانده، نقدینگی ها وارد بورس شده، اما باید حجم بازار افزایش یابد.

وی تصریح کرد: شرکت های زیادی در استان فعال هستند و ظرفیت های خوبی دارند اما فقط چند شرکت بزرگ استان در بورس فعالیت دارند که باید با فرهنگ سازی، ارائه آموزش های لازم و تسهیل مسیر، ورود شرکت های بیشتری را در بازار سرمایه داشته باشیم. فداکار خاطرنشان کرد: ابزارهای مالی باید معرفی شوند، ظرفیت های لازم ایجاد و شرکت های کوچک و متوسط با دریافت مشاوره صحیح وارد بازار سرمایه شوند تا با خیالت راحتری به فعالیت خود ادامه دهند.

فعال شدن فرابورس در کرمان مهم است 

در ادامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: نیاز استان کرمان استفاده از ظرفیت های همه جانبه بازار سرمایه است که نیازمند توسعه فعالیت های بورس تهران، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی در استان هستیم.محمدرضا پورابراهیمی افزود: در حال حاضر مسئله مهم در کرمان پذیرش فعال شدن حوزه فرابورس است زیرا توسعه فعالیت های مختلفی را شاهد هستیم که می توان ارتباط شرکت های کوچک و متوسط با بورس را بیشتر کرد.

وی با اشاره به اینکه 50 میلیون نفر دارنده سهام عدالت متاثر از بازار سرمایه هستند و عموم مردم با بورس آشنایی دارند، تصریح کرد: در حال حاضر 40 تا 50 درصد شرکت ها تعطیل یا زیر ظرفیت تولیدی خود فعالیت می کنند که 80 درصد آنها مشکل تامین مالی دارند و آشنایی شرکت ها با بازار سرمایه ضروری است.

پورابراهیمی، ادامه داد: بورس تهران در استان ها تعطیل است و پیشنهاد می شود تقسیم کاری بین فرابورس و بورس تهران در استان ها برای فعالیت بیشتر صورت گیرد. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نظارت بازار سرمایه اهمیت ویژه ای دارد زیرا مردم یک بار چوب ناکارآمدی نظارت بر بازار رو خورده اند و تلخی آن در کام شان مانده است. وی اظهار کرد: قانون بازار سرمایه و قانون مالیات بر سوداگری در چهار بازار مسکن، خودرو، ارز و طلا به مراحل نهایی رسیده که امیدواریم بتوانیم تا اواسط خردادماه ابلاغ قوانین جدید را داشته باشیم.

 بخش خصوصی بازیگر اصلی بازار سرمایه شود

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ارتباط صحیحی بین بورس و فعالان اقتصادی و شناخت کافی از فعالیت های بورس ایجاد نشده و در دو روز سفر به کرمان عدم آشنایی با ابزارهای بازار سرمایه مشهود بود. مجید عشقی افزود: مهمترین نکته در بحث سرمایه گذاری، بحث اعتمادسازی است که پروژه و بنگاه اقتصادی می تواند با پوشش ریسک های مرتبط با آن سودآوری بیشتر را داشته باشد و معتقدیم بخش خصوصی باید بازیگر اصلی این جریان باشد.

وی ادامه داد: در سازمان بورس به این نتیجه رسیده ایم که شرکت های کوچک و متوسط نیازهای دیگری دارند و نمی توانند فرآیندهایی مانند فرآیندهای شرکت های بزرگ را انجام دهند که برای این شرکت ها بازارهای توافقی را راه اندازی کرده ایم.عشقی بیان کرد: از دو سه ماه گذشته پذیرش شرکت های کوچک و متوسط در این بازار بیشتر شده که امیدواریم با توجه به تسهیل شرایط پذیرش شرکت ها و امکان خرید و فروش آسان در آن، سایر شرکت ها نیز از این بازار استقبال کنند.

 ارائه 5 شرکت کرمانی در فرابورس

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران نیز در ادامه این نشست افزود: فرابورس از سال 1388 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده که کارکردهای متفاوتی با مقررات مجزا دارد. محمدعلی شیرازی، با اشاره به اینکه 5 شرکت از استان کرمان بزودی در بازار اول و دوم فرابورس ارائه می شوند، خاطرنشان کرد: بازار مربوط به شرکت های کوچک و متوسط تاکنون کم رونق بوده که در حال حاضر شرایط پذیرش را با هدف ورود شرکت ها بسیار سهل کرده ایم.

وی خاطرنشان کرد: بازار نهادها و ابزارهای مالی نیز برای شرکت های کوچک و متوسط با حداکثر 25 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیز راه اندازی شده و همچنین این شرکت ها می توانند از صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان و سرمایه گذاری خطرپذیر استفاده کنند. شیرازی تاکید کرد: در حال حاضر در فرابورس هر سرمایه گذار با هر مبلغی می تواند در ابزارها و نهادهای مالی پذیرش شود و از سوی دیگر هر تامین کننده مالی می تواند با ابزارها و بازارهای مختلف تامین مالی را انجام دهد.

 سهم 10 درصدی استان کرمان در ارزش معاملات بورس کالا

مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران، گفت: سال گذشته بورس کالا فعالیت خوبی داشت و رکوردها همه جهش یافت به طوری که ارزش معاملات ما به هزار همت رسید. سیدجواد جهرمی افزود: استان کرمان 10 درصد ارزش معاملات بورس کالا را به خود اختصاص داده و شرایط خوبی برای شرکت های کرمانی در بورس کالا وجود دارد. وی بزرگترین مشکل صنایع که با شعار سال (رشد تولید) در تضاد است را قیمت گذاری دستوری عنوان و بیان کرد: برای حل مسائل مربوط به تامین مالی باید قیمت گذاری دستوری را در بخش های مرتبط با بازار سرمایه مرتفع کنیم.

گفتنی است پس از این همایش، نشست تخصصی بررسی ظرفیت های تامین مالی فرابورس و بورس کالا همراه با پرسش های فعالان اقتصادی برگزار شد.