EN

همایش نقش اقتصاد مقاومتی در توسعه‌ی منطقه‌ای برگزار شد

همایش نقش اقتصاد مقاومتی در توسعه‌ی منطقه‌ای، با حضور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، استاندار و معاونان استانداری، رییس مرکز تحقیقات اتاق کرمان، مدیران دستگاه های اجرایی و فعالان اقتصادی استان در محل اتاق کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در ابتدای این همایش رییس مرکز تحقیقات، آموزش، انتشارات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان، عدم استفاده از الگوهای غربی در توسعه را خواستار شد و گفت: برای توسعه باید از الگوهای مبتنی بر دانش بومی استفاده کنیم زیرا منابع و امکانات تجاری، طبیعی و انسانی به اندازه کافی در استان وجود دارد.

مسعود رشیدی نژاد محور برنامه‌ی ششم را اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و با بیان اینکه انسان توانمند و دانا نیز محور اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: در کرمان علاوه بر وجود معادن و منابع طبیعی غنی، فعالان اقتصادی و علمی و افراد ریسک‌پذیر در همه‌ی زمینه‌ها وجود دارد که می‌تواند کرمان را به الگوی اقتصاد مقاومتی در کشور تبدیل کند. وی با اشاره به آمادگی بخش خصوصی برای همکاری و همراهی در پیاده سازی اهداف اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد: ما باید در زمره‌ی کشورهای پیشرفته‌ی دنیا قرار بگیریم و برای تحقق این هدف، نیازمند همت مسوولان و طراحان برنامه‌های توسعه و مشارکت مردم و بخش خصوصی هستیم.

در ادامه این همایش دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، این مجمع را اتاق فکر نظام و حاصل ابتکار امام خمینی (ره) دانست و افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان اتاق فکر نظام سیاست های کلان را به رهبر معظم انقلاب مشورت می دهد و معظم له نیز سیاست های کلان را با مشورت مجمع ابلاغ می کنند که این مهم مسیر اقتصاد را مشخص کرده است. محسن رضایی با بیان اینکه اکثر چهره های این اتاق فکر چهره های فرهنگی و سیاسی و از شخصیت های با تجربه انقلاب اسلامی هستند، اظهار کرد: این اتاق با رهنمودهای رهبری راهیابی و مسیریابی اقتصاد ملی ایران را آغاز کرده است.

تدوین سند اقتصاد مقاومتی، هموار کردن مسیر اقتصاد، رفع موانع و تسهیل نحوه مشارکت مردم از جمله مهمترین اقدامات مجمع تشخیص مصلحت نظام است که رضایی به آن اشاره کرد و گفت: فلسفه اقتصاد مقاومتی دو بعد دارد و یک بعد آن این است که اقتصاد را در مقابل فشارها، تحریم، حوادث و نوسانات، مقاوم کند.

وی بعد دیگر اقتصاد مقاومتی را سپرسازی در مقابل تحریم ها دانست و افزود: اینکه برخی افراد تصور می کنند اگر رابطه بین ایران و آمریکا برقرار شود بسیاری از مشکلات برطرف می شود تصوری نادرست است و مشخص نیست اگر امروز رییس جمهور آمریکا با ما توافق کند چند سال دیگر جمهوری خواهان همین مسیر را ادامه دهند. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید بر اینکه نمی توانیم رویایی و خیال پردازانه سرنوشت ملت را با اوهام گره بزنیم، گفت: اقتصاد ایران باید در مقابل تحریم های اقتصادی مقاوم شود و طوری باشد که اگر دوباره خواستند تحریم کنند اقتصاد ما در مقابل تحریم ها تاب بیاورد.

وی با بیان اینکه مسایل محیط زیستی بحث سوم مطرح در مسایل اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه، خشکسالی و نشست زمین به عنوان نمونه ای از مشکلات زیست محیطی است.

وی با بیان اینکه روی دیگر سکه اقتصاد مقاومتی نیز مردم هستند، تصریح کرد: اصل 44 قانون اساسی تدوین شد تا انحصار دولتی را برداشته و بگوید مردم می توانند در همه فعالیت ها مشارکت کنند، از این رو برای مقابله با تهدیدات اقتصادی باید مردم را در امور اقتصادی مشارکت بدهیم و دولت و حکومت باید حامی این حرکت باشند و نباید مانع ورود مردم به این عرصه شوند. وی با بیان اینکه اقتصاد ما باید مردمی شود و بخش خصوصی باید به صحنه بیاید، گفت: کسب و کارهای خانگی نمونه ای از این مشارکت است.

وی افزود: روی دیگر اقتصاد مقاومتی این است که همه به طور گسترده و به صورت جهادی در اقتصاد، اشتغال و تولید مشارکت کنند. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیان کرد: برخی مقررات و قوانین موجود کشور برخلاف اقتصاد مقاومتی است و مجلس شورای اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی دستور دارد که تمام قوانین مزاحم را کنار بزند.