EN

هیات نمایندگان اتاق کرمان خواستار طرح صریح مشکلات اقتصادی توسط اقتصاددانان و رسانه ها شدند

نشست اعضای هیات نمایندگان اتاق کرمان با اقتصاددانان و سردبیران روزنامه “دنیای اقتصاد”و هفته نامه “تجارت فردا” برگزار و طرح صریح مشکلات اقتصادی و ارائه نظرات کارشناسی توسط اقتصاددانان و رسانه های اقتصادی کشور را خواستار شدند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، رئیس اتاق کرمان در این نشست با طرح این پرسش که آیا سرمایه اجتماعی، همراهی و بستر لازم برای اجرای برنامه های اقتصادی در کشور وجود دارد؟ گفت: در کشور مشکلات ساختاری بسیاری وجود دارد که دیگر مشکلاتی مانند بهره‌وری کم، اتلاف منابع و زمان و راه‌های اشتباه تصمیم گیری، قابل درک نیست. سیدمهدی طبیب‌زاده افزود: در حال حاضر موارد بدیهی در  اقتصاد اجرا نمی شود که ادامه این روند کشور را به سمت نابودی خواهد کشاند.

وی ادامه داد: همواره تیم اقتصادی دولت در طی دهه های گذشته هماهنگ نبوده و نیستند که این مسئله نشان می دهد موضوع و هدف برای انجام کار مشخص نیست. طبیب زاده، تصریح کرد: در شرایطی که برخی سیاستگذاری مانند اجرای اصل 44 قانون اساسی، اعمال نظر بخش خصوصی در تصمیم گیری‌ها و… به بیراهه می رود این سئوال مطرح می شود که بخش خصوصی در این فضای بسته چگونه می تواند کار را پیش ببرد؟

در ادامه این نشست عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با بیان اینکه بدنه دولت بزرگ شده و همین موضوع مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است، گفت: دولت باید در همه امور، سیاستگذاری ها و نظارت ها را انجام دهد و اجرا را به بخش خصوصی واگذار کند. محسن رشیدفرخی، با تاکید بر اینکه گره خوردن سیاست به اقتصاد مشکل ساز شده است، افزود: از رسانه های اقتصادی درخواست می شود به تحلیل مسائل مختلف به ویژه آب و محیط زیست بپردازند و جزئیات برخی مسائل و مشکلات مختلف را برای آگاهی هر چه بیشتر مردم اطلاع رسانی کنند. وی با اشاره به مسائل حوزه کشاورزی و آب کشور تصریح کرد: چرا باید بودجه به جای اینکه صرف نگهداری از آب های زیرزمینی شود در روان آب ها هزینه و همچنین مسائلی مانند خودکفایی در تولید برخی محصولات کشاورزی مطرح شود.

عضو دیگر هیات رئیسه اتاق کرمان در این نشست با تاکید بر اینکه همه ما به مصلحت اندیشی کشنده دچار شده‌ایم، گفت: دانشمندان و تشکل‌های بخش خصوصی باید به صراحت به طرح مسائل بپردازند به گونه‌ای که بتوانند در تصمیم گیران و برنامه ریزان اقتصاد کشور تاثیرگذار باشند. حمید عزت آبادی پور، بیان کرد: توجه به بنگاه‌های کوچک مسئله مهم دیگری است که باید بیش از گذشته مورد توجه رسانه ها قرار گیرد زیرا بنگاه های اقتصادی بزرگ توان لازم را برای بیان مشکلات و پیگیری حل آنها و سایر امور دارند.

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان، به قانون گریزی در جامعه کنونی اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر اعتقادی به اجرای برخی قوانین وجود ندارد و  با نوشتن بخشنامه ها به کلی آن را تغییر می دهند که در این شرایط افرادی که به دنبال رانت هستند، از  آن استفاده خواهند کرد. عباس جبالبارزی ادامه داد: اگر برای عدم اجرای قانون شکایتی به دیوان عدالت اداری وارد شود، ممکن است بخشنامه ابطال شود اما مدیر مربوطه نه تنها تنزل مقام نمی یابد بلکه در مواردی حتی جایگاه بالاتری را به دست می آورد.

وی با تاکید بر اینکه هنوز نقش دولت در اقتصاد کشور پررنگ و حدود 90 درصد است، تصریح کرد: دولت یک کارفرمای قوی است و بخش خصوصی به ناچار باید با دولت به عنوان کارفرما کنار بیاید. جبالباری، با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی بخشنامه هایی صادر می کند و مقابل بخش خصوصی می ایستد، گفت: این در حالی است که این سازمان تمامی منافعش از مردم تامین می شود.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما دولت و مجلس به انتقاد می پردازند در حالی که باید مشکلات را در درون خود حل کنند و کار نقد را به رسانه ها و مطبوعات بپردازند. وی تصریح کرد: ابزار بخش خصوصی واقعی برای انعکاس دغدغه های خود صحبت کردن است که انتظار می رود رسانه ها صدای بخش خصوصی را به خوبی منعکس کنند. جبالبارزی، به بحث عرضه و تقاضا در کشور اشاره کرد و گفت: سازمان توسعه تجارت ایران در رابطه با اینکه عرضه بیشتر از تقاضا در کشور وجود دارد، مسئول است.

در ادامه این نشست اقتصاددان کشور و  عضو شورای سیاستگذاری روزنامه دنیای اقتصاد و هفته نامه تجارت فردا بیان کرد: باید رابطه جدیدی بین دولت و بخش خصوصی ایجاد و  نقش دولت در اقتصاد کمتر شود زیرا در غیر این صورت بخش خصوصی ناگزیر به تمکین و همکاری با دولت خواهد بود. موسی غنی نژاد، افزود: ماموریت مهم بخش خصوصی شکستن این دور  باطل است تا بتوانند اقدامات تاثیرگذار انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی نباید جایگاه خود را صرفا در اقتصاد ببیند زیرا آنها نماینده جامعه مدنی هستند، اظهار کرد: اتاق های کشور و نمایندگان بخش خصوصی نقش مهمی در  ایجاد توازن در کشور دارند. غنی نژاد، بیان کرد: بخش خصوصی نباید به دنبال سهم خواهی از دولت باشد و شریک دولت شود بلکه باید به وزنه‌ای در مقابل دولت تبدیل شود و منافع خود را به منافع دولت گره نزند. وی گفت: در ایران دولت به هیچ وجه داوطلبانه خود را از منافع مالی محروم نخواهد کرد و باید راه حل دیگری اندیشیده شود و بخش خصوصی خود ورود کند.

در ادامه این نشست دیگر اقتصاددان کشور و عضو شورای سیاستگذاری روزنامه دنیای اقتصاد و هفته نامه تجارت فردا افزود: دولت ها در طول دهه های گذشته منابع کشور را مصرف کرده‌اند و مردم نیز با دریافت یارانه جزئی، شریک دولت بوده‌اند. محمدمهدی بهکیش اظهار کرد: متاسفانه دولت ها در طول سال های گذشته کار و تولید را تشویق نکرده‌اند تا از طریق رونق در این بخش بتوانند مالیات بیشتری را کسب کنند و امور دولت را بگذرانند بلکه از منابع مختلف کشور مصرف و حق نسل های آینده را تضییع کرده‌اند.

سردبیر روزنامه دنیای اقتصاد نیز در این نشست با بیان اینکه اقتصاد غارتی شده است، گفت: در شرایط فعلی اقتصاد کشور، بسیاری از مردم، فعالان بخش خصوصی و بخش های مختلف ذینفع شده اند و متاسفانه مردم آن سوی قضیه را که سود موقت در آن وجود دارد، می بینند. علی میرزاخانی افزود: همین مسائل باعث می شود بسیاری از صحبت های ناصحیح بیان شود و حرف های صحیح و کارشناسی شده اثرپذیری لازم را نداشته باشد.

وی تصریح کرد: برخی راه حل های غیرعلمی در مسیر کارها و  فرهنگ غلط اقتصادی در کشور، از انجام بسیاری از اقدامات صحیح جلوگیری می کند.