معاون وزیر راه و شهرسازی از پیشبینی معافیت حمل و نقل کالا با ریل از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم خبر داد.
محسن پورسیدآقایی در همایش صنعت فولاد اظهار داشت: در لایحه برنامه ششم پیشبینی شده که مالیات بر ارزش افزوده از حمل و نقل کالاها با ریل به صفر برسد و علاوه بر این کاهش 10 درصدی سهم حق دسترسی راهآهن نیز از طرف دولت پیشنهاد شده است.وی ادامه داد: تا سال 92 هزینه دریافتی از صاحب بار در حمل و نقل ریلی به عنوان عوارض راهآهن 53 درصد بود که در حال حاضر به 31 درصد رسیده و طبق برنامهریزی انجام شده در سال آینده به کمتر از 20 درصد خواهد رسید.
پورسیدآقایی با بیان اینکه سهم راهآهن از مجموع حمل و نقل مواد اولیه در سال 91 حدود 41 درصد بود اظهار داشت: با کاهش قیمت حمل برای فولاد، این سهم از سال 93 شروع به رشد کرد و امسال به 53 درصد حمل و نقل مواد معدنی رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامهریزی انجام شده برای تولید 51 میلیون تن فولاد خام در کشور گفت: این میزان تولید نیازمند ناوگان حمل و نقل 115 میلیون تنی است که این رقم با احتساب محصولات فولادی به 165 میلیون تن میرسد.
وی توضیح داد: به این ترتیب نیاز حمل و نقل مواد معدنی از 40 میلیون تن در سال 94 به 165 میلیون تن در سال 1400 خواهد رسید که اگر بخواهیم تمام حمل و نقل را از طریق جاده انجام دهیم، ایران از غافله فولاد جهان حذف خواهد شد زیرا هزینههای حمل و نقل جادهای در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به هزینه 34 یورویی بابت حمل و نقل جادهای کالا توسط کامیونهای سنگین در هر هزار کیلومتر گفت: این هزینه بر حمل و نقل ریلی 7.9 یورو است و به این ترتیب اختلاف حمل هر تن کالا در حمل و نقل جادهای و ریلی 2.6 سنت خواهد بود.
پور سید آقایی در ادامه با تاکید بر لزوم توسعه زیرساختهای ریلی کشور اظهار داشت: طی 5 سال آینده باید 15 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گیرد تا شبکه ریلی منسجمی برای حمل و نقل مواد معدنی در کشور ایجاد شود که برای تحقق این هدف نیازمند حضور سرمایهگذاران خصوصی هستیم.به گفته پور سید آقایی در حال حاضر اکثر کارخانههای فولاد کشور به راهآهن متصل نیستند و تجهیزات تخلیه و بارگیری مناسبی برای آنها ایجاد نشده است.
وی پیشنهاد کرد برای تامین سرمایه مورد نیاز جهت توسعه حمل و نقل ریلی به مدت 5 سال در واردات فولاد عوارض وضع شود که این موضوع به در لایحه برنامه ششم نیز دیده شده و منتظر تصویب مجلس است.به گفته وی از این طریق عوارض دریافتی بابت واردات فولاد در اختیار وزارت صنعت و راهآهن قرار میگیرد که علاوه بر این میتوان بخشی از این عوارض را نیز از مصرف کننده نهایی دریافت کرد.
وی ادامه داد: در لایحه برنامه ششم پیشبینی شده است که شرایط سرمایهگذاری در حمل و نقل ریلی مشابه سرمایهگذاری در مناطق محروم محسوب شود.