EN

چگونگی استفاده از توانمندی‌های پزشکی استان برای جذب گردشگر سلامت بررسی شد

نشست کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان با جمعی از پزشکان استان برگزار و چگونگی استفاده از توانمندی‌های بخش بهداشت و درمان استان به منظور جذب گردشگر سلامت از کشورهای همسایه، بررسی شد.

 به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان در این نشست گفت: استان کرمان اگرچه پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های خوبی در زمینه توریسم سلامت دارد اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله دارد. سیدمحمدابراهیم علوی ادامه داد: هماهنگی بین پزشکان و بیمارستان های کرمان برای فعالیت در حوزه های گردشگری سلامت، گیاهان دارویی و طب سنتی ضروری است تا از این طریق بتوان درآمدهای خوبی را برای استان کسب کرد. وی با اشاره به اینکه دو سال پیش تفاهم نامه‌ای در مورد توریسم سلامت بین وزارت امور خارجه، سازمان میراث فرهنگی، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کشور منعقد شد، افزود: در کرمان تاکنون به صورت جدی به این موضوع پرداخته نشده است.

علوی خاطرنشان کرد: برای ترویج گردشگری سلامت باید امکانات اقامتی، تخصص‌های مختلف و بیمارستان‌ها معرفی و اطلاعات کامل از هرگونه ارایه خدمات بهداشتی و درمانی در قالب جزوه، بروشور و… برای معرفی بیشتر تهیه شود. عضو کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان بیان کرد: چگونگی شناسایی، تبلیغ و پذیرش بیماران از کشورهای مختلف، ارتباط با بیمارستان‌ها برای در اولویت قرار دادن توریست های سلامت، ارایه خدمات یکسان با سایر استان های کشور، فعالیت آژانس های خدمات گردشگری برای ارتباط بین گردشگر و بیمارستان ها و پزشکان از سایر مواردی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار گیرد. وی در رابطه با جذب توریست گردشگر سلامت از کشور عمان افزود: اخیرا هیات های تجاری بزرگی از عمان به کشور آمده‌اند و به استان های تهران، یزد، اصفهان و کرمان سفر و همکاری در بحث سلامت را در دو مورد مطرح کرده‌اند. علوی خاطرنشان کرد: عمانی ها تمایل دارند سرمایه گذارانی از ایران برای احداث کلینیک و بیمارستان به عمان سفر کنند و در این زمینه امکانات و شرایط خوبی نیز برای همکاری وجود دارد و از سوی دیگر اتاق مشترک ایران و عمان می‌تواند در قالب یک برنامه زمان‌بندی مشخص پزشکانی را برای همکاری با بیمارستان های خصوصی عمان معرفی کند. عضو کمیسیون گردشگری استان کرمان تصریح کرد: همچنین می توانیم با انجام هماهنگی های لازم، بیماران عمانی را در کرمان برای ارایه خدمات جراحی پذیرش کنیم. وی پیشنهاد برگزاری همایش یک روزه برای انتقال تجربیات حوزه گردشگری سلامت با حضور پزشکان استان و اساتید این بخش را مطرح کرد.

نماینده دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست گفت: ارایه خدمات پزشکی در استان متنوع و متعدد است و هیچ مشکل و محدودیتی برای فعالیت در حوزه گردشگری سلامت وجود ندارد. افشین اسدی بیان کرد: در این حوزه باید بر روی فراهم کردن خدمات رفاهی و مناسب سازی بخش های لازم کار کنیم و دانشگاه تلاش می‌کند در این رابطه هر کمکی که نیاز باشد انجام دهد. وی اظهار داشت: توسعه تخت های بیمارستانی، راه اندازی بخش های رادیولوژی، رادیوتراپی و آنکولوژی را در برنامه داریم اما برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر سلامت بر عهده سازمان میراث فرهنگی است.

در ادامه این نشست رییس بیمارستان مهرگان کرمان با اشاره به توسعه طرح هتلینگ در این بیمارستان گفت: برای این طرح با کمبود فضای فیزیکی و زمین روبرو هستیم که این مشکل به دست سازمان میراث فرهنگی حل می شود. وی بیان کرد: در این طرح 12 سوییت اسکان همراه بیمار در طبقه آخر این بیمارستان ایجاد می شود که می‌تواند در زمینه جذب توریست سلامت بسیار موثر باشد. کرامت یوسفی با بیان اینکه استان کرمان به عنوان یک استان برتر جهانگردی ظرفیت های لازم برای درآمدزایی در حوزه توریسم سلامت را دارد، تصریح کرد: در استان کرمان با حدود سه میلیون نفر جمعیت، 264 تخت بیمارستانی در بیمارستان های خصوصی داریم در حالی که این آمار در استان یزد با جمعیت کمتر از یک میلیون نفر، 960 تخت است. رییس بیمارستان مهرگان کرمان با بیان اینکه هیچ مشکلی در زمینه ارایه خدمات درمانی و حضور پزشکان متخصص نداریم، بیان کرد: در زمینه گردشگری سلامت باید علاوه بر عمان در مورد جذب توریست از کشورهای همسایه مانند پاکستان، تاجیکستان و گرجستان نیز برنامه ریزی داشته باشیم.