کارگاه آموزشی ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان با حضور روسای کمیسیون های توسعه صادرات و واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان، مدیرکل دفتر خدمات مالی و ارزی سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان در ابتدای این کارگاه آموزشی با اشاره به مشکلات تعهد ارزی در حوزه صادرات گفت: امسال بیش از 200 هزار تن پسته تولیدی کشور بوده که با توجه به مشکلات صادرات به ویژه بحث تعهدات ارزی، تاکنون 40 هزار تن از این محصول صادر شده است. محمدعلی محمدمیرزائیان افزود: در رابطه با صادرات خرما، محصولات گلخانه ای و گیاهان دارویی استان کرمان نیز همین وضعیت وجود دارد و مشکلات تعهد ارزی مانع از صادرات بخش عمده ای از این محصولات شده است.
وی درخواست معافیت تعهد ارزی برای محصولات کشاورزی را مطرح کرد و ادامه داد: متاسفانه امکان رفع تعهد ارزی در چارچوب شرایط بانک مرکزی برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی وجود ندارد و به همین دلیل بسیاری از شرکت ها و افراد صادرکننده نمونه فعالیت صادراتی را تعطیل کرده اند.
در ادامه رئیس کمیسیون واردات و تجارت داخلی اتاق کرمان نیز با اشاره به اینکه صادرکنندگان محصولات کشاورزی راهی به جز بازگشت ارز برای تامین محصول دوباره برای صادرات مجدد ندارند، گفت: امیدواریم شرایط برای بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی تسهیل شود. مظفر محمدی اظهار کرد: به دلیل مسائل مربوط به تعهدات ارزی تراز تجاری کشور منفی 12 میلیارد دلار شده و بسیاری از کالاها به صورت قاچاق صادر می شوند.
وی با بیان اینکه وجود کارت های یکبار مصرف زمینه قاچاق را فراهم می کند، ادامه داد: خود دولت کارت های یکبار مصرف را ایجاد کرده و سئوال اینجاست که چرا این کارت ها ایجاد شده و چرا فعالیت با این کارت ها با وجود ایجاد مشکلات فراوان ادامه دارد؟ محمدی، تصریح کرد: تنها گروهی که می تواند دلار را وارد کشور کند، بخش خصوصی است که متاسفانه جلوی همین اقدام نیز گرفته شده و این تصمیم گیری در جهت نابودی کشور است.
گفتنی است در این کارگاه آموزشی”ناهید دشتدار” مدیرکل دفتر خدمات مالی و ارزی سازمان توسعه تجارت ایران، به عنوان مدرس مباحثی را در زمینه ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان ارائه کرد و به پرسش های شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی پاسخ داد.