کارگاه آموزشی قوانین و مقررات تامین اجتماعی در امور کارفرمایان با حضور عضو هیات رئیسه اتاق کرمان، جمعی از فعالان اقتصادی، کارفرمایان و نمایندگان آنها برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، عضو هیات رئیسه اتاق کرمان در این نشست با اشاره به اینکه بر اساس قانون بهبود محیط کسب و کار، اتاق مسئول پایش محیط کسب و کار بر اساس شاخص های تعیین شده است، گفت: در پایش های دو سال اخیر سه موضوع مهم دشواری تامین مالی توسط بانک ها، امورمالیاتی و تامین اجتماعی، توسط فعالان اقتصادی مطرح و در یک سال اخیر نیز مسئله تامین مواد اولیه نیز به عنوان یکی از دغدغه های مهم فعالان اقتصادی عنوان شده است. عباس جبالبارزی، افزود: سازمان تامین اجتماعی بودجه ای از دولت دریافت نمی کند و تمامی منابع آن از طریق سهم کارگر و کارفرما تامین می شود اما مدیریت اجرایی این سازمان در دست دولت است.
وی با تاکید بر اینکه بنگاه های اقتصادی با بیمه کردن کارگران به ویژه در واحدهای تولیدی مشکلی ندارند، ادامه داد: عده ای می گویند کارفرما حق کارگر را نمی دهد در حالی که در شرایط فعلی محیط کسب و کار و افزایش آگاهی کارگر و کارفرما، 99 درصد کارگران بیمه هستند. جبالبارزی، تصریح کرد: به دلیل انحصاری بودن سازمان تامین اجتماعی و نداشتن رقیب، مردم حق انتخاب ندارند و در نظرسنجی ها 80 درصد مردم از عملکرد این سازمان ناراضی اند.
ناظر هیات رئیسه اتاق کرمان بر مرکز کسب و کار به حسابرسی ها به عنوان یکی از عوامل نارضایتی کارفرمایان اشاره کرد و افزود: هنگامی که حق بیمه دریافت می شود باید برای آن سابقه ایجاد شود، اما سازمان تامین اجتماعی برای هزینه تعمیر یک ابزار یا وسیله نیز می خواهد حق بیمه دریافت کند و مشخص نیست برای چه کسی سابقه ایجاد می شود. وی با تاکید بر اینکه در بعضی موارد در سازمان تامین اجتماعی به حق کارفرما اجحاف می شود، بیان کرد: تا زمانی که سازمان بیمه مشابه ای مانند تامین اجتماعی ایجاد نشود و خدمات رسانی رقابتی نباشد، این مسائل و مشکلات همچنان باقی می مانند.
جبالبارزی، ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی هیچ برنامه ای برای سرمایه گذاری ندارد و به بنگاه داری می پردازد در حالی که باید مانند بسیاری از کشورهای دنیا به سرمایه گذاری و خرید سهام بپردازد تا در سال های آینده بتواند جامعه هدف خود را پوشش دهد. وی گفت: اگر این سازمان برای چابک سازی خود چاره ای نیندیشد، مجبور است در سال های آینده برای ایفای تعهدات خود از دولت بودجه دریافت کند.
عضو هیات رئیسه اتاق کرمان در ادامه این نشست با بیان اینکه اتاق کرمان آموزش و آگاهی بخشی فعالان اقتصادی را جز فعالیت های مهم خود قرار داده است، تصریح کرد: از سوی دیگر اتاق کرمان مسائل و مشکلات دیگری مانند پیگیری برای اصلاح قانون هیات بدوی و هیات تجدید نظر تامین اجتماعی را انجام داده و ادامه می دهد. جبالبارزی، تصریح کرد: پس از پیگیری های مستمر اتاق کرمان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با این مشکلات، در نشستی که مهرماه گذشته برگزار شد، بررسی شده که نماینده هیات امنا در هیات های تجدیدنظر تامین اجتماعی، از این سازمان انتخاب نشود، که امیدواریم این اتفاق بیفتد.
گفتنی است در این کارگاه آموزشی عباس اورنگ، مشاور حقوقی امورکار و تامین اجتماعی به تدریس محتوای آموزشی در قالب سرفصل هایی مانند مشمولان قانون تامین اجتماعی، تعریف مفاهیم کلیدی در قانون تامین اجتماعی و تحلیل و بررسی موادی از قانون تامین اجتماعی، پرداخت. همچنین برگزاری نشست ویژه با نمایندگان اتاق در هیات های تشخیص مطالبات تامین اجتماعی با مدرس دوره از جمله برنامه های جانبی این کارگاه آموزشی بود.