رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه استان در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی اقدامات خوبی انجام داده است، گفت: کرمان توان تبدیل شدن به پایلوت فعالیت های جدید اقتصادی با تکنولوژی های بالا در کشور را دارد و بخش خصوصی ضمن اعلام آمادگی در این زمینه، کار را با جدیت و علاقه دنبال می کند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست مشترک ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان با فعالان اقتصادی و گردشگری با حضور معاون رئیس جمهور ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: علاوه بر اینکه نقد منصفانه فعالیت های دولت را سرلوحه کار خود قرار دادهایم، از اقدامات اساسی انجام شده تقدیر و نقاط ضعف را نیز بیان می کنیم.
وی به چند خبر مهم که اخیرا جزء فعالیت های دولت یازدهم منتشر شده و در هیایوهوی تبلیغاتی و سیاسی مغفول مانده، اشاره کرد و افزود: برای نخستین بار در 35 سال گذشته تراز تجارت و بازرگانی ایران به نفع صادرات غیرنفتی مثبت شد که در این روند از سال 92 این تراز رشد صعودی داشت تا اینکه در سال گذشته حدود یک میلیارد دلار شد و در چهار ماهه امسال نیز به 3.4 میلیارد دلار رسیده که باید این تلاشهای مجدانه را ارج نهاد.
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر برداشت ایران از این میدان 360 میلیون مترمکعب در روز است که تا پایان سال به 520 میلیون مترمکعب (معادل برداشت قطر) خواهد رسید و این آرزوی دیرینه محقق می شود. وی گفت: غرور ملی ما به دلیل اینکه برداشت کشور از پارس جنوبی معادل همسایه خود نبود، خدشه دار شده بود و 1400 میلیارد مترمکعب برداشت بیشتر قطر نسبت به ایران از این میدان مشترک فاجعه ای است که اتفاق افتاد.
طبیب زاده، در بخش دیگری برجام را از دستاوردهای خوب دولت و نظام دانست و بیان کرد: علی رغم همه بدعهدی هایی که توسط طرف مقابل صورت گرفته اما اجرای برجام ظرفیت هایی را ایجاد کرده که بخش خصوصی شاهد آن است. وی ادامه داد: همیشه بحث مشارکت سرمایه گذاری سرمایه گذاران عمان در کرمان مطرح بود و سه استاندار تغییر کرد اما این موضوع بعد از برجام ملموس شد و در سهم اول 20 میلیون دلار سرمایه وارد کشور شد که این نشان از جدی بودن و ظرفیت ایجاد شده بعد از برجام است.
رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: در حال حاضر ضمانت بانک های ایرانی در عمان برای خدمات فنی و مهندسی نیز پذیرفته می شود که کار بزرگی صورت گرفته و نتیجه برجام بوده است. وی دیگر اقدام قابل تقدیر دولت را در مورد بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: بانک مرکزی اجازه مبادله ارز با قیمت آزاد را داده است که این مهم مسیر ورود ارز به کشور را باز می کند. طبیب زاده در ادامه همچنین انتقاداتی را به دولت مطرح و بیان کرد: عمیق شدن رکود و رسیدن آن به خردترین واحدهای اقتصادی که فروشگاههای معمولی شهر هستند، مشکلی است که باید تدبیری برای آن اندیشیده شود و می توان با تحریک تقاضا، تامین پول و پرداخت بدهی دولت به پیمانکاران، نقدینگی را تزریق کرد تا رکود رخت بربندد.
وی با تاکید بر اینکه این رکود پاشنه آشیل کار است، افزود: با وجود مهار تورم، ثبات اقتصادی حاکم شده در کشور و ایجاد شرایط مناسب برای برنامه ریزی فعالان اقتصادی، این رکود نیز می تواند با شجاعت و درایت حل شود. رئیس اتاق کرمان اظهار داشت: با وجود همه فعالیت هایی که انجام شده هنوز هم بروکراسی حاکم بر سیستم اداری، فعالان اقتصادی را رنج می دهد و مانع پیشرفت است که دولت باید در این رابطه تدبیر بیشتری به خرج دهد و این فضا آماده کار شود. طبیب زاده، با بیان اینکه اهتمام جدی در سیستم اداری به ویژه در رده های میانی دیده نمی شود، از معاون رئیس جمهور درخواست کرد این موضوع را به عنوان یک آسیب بررسی کند. وی ادامه داد: مجلس قانونی را تصویب و دولت آن را ابلاغ می کند اما در رده های میانی چنان قید و بندهایی در آئین نامه ها گذاشته می شود که خروجی این قضیه هیچ سودی برای فعالان اقتصادی ندارد.
وی، گفت: باید به سیستم فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان تبریک و خداقوت گفت زیرا سیستمی منظم، مرتب و قابل ردیابی با حساسیت بالا وجود دارد و استاندار کرمان موارد پیشرفت فیزیکی پروژه ها را را با وسواس کاری دنبال می کنند. طبیب زاده اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی اگر تنها همین نتیجه را برای استان داشته باشد که سیستم پایش پروژه ها شکل گرفته، جای تقدیر دارد؛ اگر چه جدیت، پشتکار و تلاش مدیران و به ویژه استاندار نوید می دهد که انتخاب استان کرمان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی انتخاب درستی بوده است. وی تاکید کرد: استان کرمان در اقتصاد مقاومتی به لطف دست اندرکاران و همکاری بخش خصوصی می تواند الگویی برای سایر استان ها باشد.
طبیب زاده به وجود پنج اثر جهانی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: مزایای گردشگری و تبدیل آن به یک پتانسیل در حال توسعه است. رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه بایستی کمیسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی شکل گیرد، اظهار داشت: کمیسیون گردشگری اتاق کرمان این موضوع را پیگیری کرده، در اتاق ایران مصوب شده و همچنین مذاکراتی با فراکسیون گردشگری در مجلس شورای اسلامی صورت گرفته که اگر تشکیل شود کمک بزرگی به گردشگری خواهد بود. وی از برگزاری سمینار بین المللی برند شهری در کرمان خبر داد و گفت: بایستی برای کرمان یک نماد معرفی کرد که در قالب این نماد ظرفیت های گردشگری را تعریف و اقتصاد گردشگری را رونق داد.
در ادامه این نشست معاون رئیس جمهور گفت: کرمان سهم پررنگی در آثار ثبت جهانی کشور دارد که نشان دهنده ظرفیت و هویت تاریخی تمدن گسترده این استان است و این امر بسیار ارزشمندتر از سرمایه هایی است که به عنوان منابع در فرآیند توسعه از آن نام برده می شود. مسعود سلطانی فر، با اشاره به سیاست های 12 گانه اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب، افزود: با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال گذشته، روند اجرای کار با جدیت بیشتری دنبال شد و رهبری در دیدار اخیرشان با دولت ابراز رضایت نسبی از این ستاد را اعلام نمودند.
وی ادامه داد: رییس جمهور تاکید و تمرکز ویژهای بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی دارد و اراده مجموعه نظام بر این است که با فراهم کردن ساز و کار مختلف و تصویب قوانین مناسب، بخش خصوصی بتواند در فضای کسب و کار مناسب فعالیت کند. رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با اشاره به واگذاری هفت خانه قدیمی کرمان به سازمان همیاری شهرداری برای تبدیل به مراکز اقامتی گردشگری اظهار کرد: باستان شناسان تخمین می زنند بین 800 هزار تا یک میلیون مکان، بنا یا سایت گردشگری در کشور وجود دارد که سبب شده ایران به یک موزه دردنیل تبدیل شود.
وی با بیان اینکه ذخایر موجود در موزه های کشور ما ارزشی بیش از دارایی بانک مرکزی دارد، بیان کرد: امروز گردشگری تخصصی شده و ظرفیت های زیادی در حوزه گردشگری زیارتی – مذهبی در ایران داریم که باید کار ویژه ای در این زمینه انجام داد. معاون رییس جمهور اظهار کرد: ایران در زمینه جذب گردشگر برای نخستین بار جزء 50 کشور اول دنیا قرار گرفته و از لحاظ درآمد به رتبه سی و هفتم دنیا ارتقاء پیدا کرده اما همچنان از اهداف سند چشم انداز توسعه عقب هستیم. وی با اشاره به مصوبه شورای عالی میراث فرهنگی در زمینه ایجاد 140 هزار اشتغال در حوزه صنایع دستی و گردشگری کشور افزود: امیدواریم این طرح ها در شورای عالی اشتغال به تصویب برسد تا با انجام این کار، بار سنگینی از روی دوش تامین اشتغال کشور برداشته شود. رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با بیان اینکه معتقدیم در فرآیند دیپلماسی عمومی، یکی از مهم ترین ابزارها، گردشگری است، تصریح کرد: طی چند ماه آینده میزبان چند رویداد بین المللی خواهیم بود که بهمن ماه میزبان بزرگ ترین جمع تورلیدرها از بیش از 100 کشور دنیا هستیم و بیش از 500 نفر راهنمای گردشگری به ایران سفر خواهند کرد که فرصت خوبی برای بهره برداری و معرفی جاذبه های گردشگری کشور است.
سلطانی فر، در ادامه گفت: استان کرمان در اقتصاد مقاومتی تاکنون کارنامه خوبی داشته و زیرساخت اصلی این توسعه و موفقیت، هماهنگی، همدلی و هم افزایی مسوولان است و تا زمانی که این مهم وجود داشته باشد، برنامه ها با مشارکت بخش خصوصی جلو خواهد رفت. وی با تاکید بر اینکه امکان تبدیل شدن کرمان به یک مقصد جدی گردشگران خارجی وجود دارد، تصریح کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که در همه ایام سال گردشگران داخلی و خارجی در این استان حضور داشته باشند. رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور تصریح کرد: اولویتی را برای کرمان در خصوص تخصیص منابع و برنامه ها قائل می شویم و برای احداث هتل های مختلف به ویژه چهار و پنج ستاره اعلام آمادگی می کنیم، زیرا این استان آینده درخشانی را خواهد داشت.
در ادامه نیز استاندار کرمان گفت: استفاده از همه اندیشمندان و نخبگان در اداره کشور بر اساس خردگرایی و عدم استقراض دولت از بانک مرکزی، نشانه قانونگرایی است. علیرضا رزم حسینی افزود: امروز در استان کرمان توسعه به بخش خصوصی واگذار شده و 12 شرکت توسعه گرا در مناطق هشت گانه استان مسوولیت پذیرفته اند. وی با اشاره به اینکه دولت و بروکراسی اداری توان توسعه را ندارد، بیان کرد: نظام و انقلاب اسلامی خدمات بسیاری در حوزه زیرساخت ها در مناطق مختلف استان انجام داده اما در ارتقاء سطح رفاه اقتصادی و فرهنگی مردم اتفاق چندانی رخ نداده است.
در پایان این نشست تفاهم نامه واگذاری هفت خانه قدیمی کرمان به سازمان همیاری شهرداری به امضا رسید.