سعود احمد البروانی، سفیر عمان در ایران، طی سفری به کرمان از جاذبه ها و ظرفیت های صنعتی، معدنی و گردشگری استان کرمان بازدید و در نشستی با حضور رییس اتاق ایران، رییس اتاق مشترک ایران و عمان، هیات رییسه، دبیرکل و کادر اجرایی اتاق کرمان و برخی از مسوولان اقتصادی دولت، به منظور افزایش مراودات اقتصادی با کشور عمان، شرکت کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، پس از ورود سفیر عمان به استان کرمان، دبیر هیات رییسه و دبیرکل اتاق کرمان در روستای صخرهای میمند شهربابک پذیرای سفیر عمان بودند و از ایشان استقبال کردند. البروانی سپس به مجتمع مس سرچشمه رفت و با شیوه کار در معدن مس سرچشمه از نزدیک آشنا شد.
بازدید از نمایشگاه صنایع دستی، دیدار با رییس اتاق ایران و شرکت در نشستی با حضور رییس مشترک اتاق ایران و عمان، اعضای هیات رییسه، دبیرکل و کادر اجرایی اتاق و برخی مسوولان اقتصادی دولت از جمله برنامه های سفیر عمان در دومین روز سفر به استان کرمان بود.
در ابتدای این نشست رییس اتاق ایران به تبیین شرایط اقتصادی کشور پرداخت و پیشنهاداتی برای برقرای ارتباط اقتصادی بهتر و موثر بین دو کشور ایران و عمان ارایه داد که متن کامل آن را می توانید از اینجا مشاهده کنید. در ادامه، رییس اتاق مشترک ایران و عمان با اشاره به روابط سیاسی دیرینه ایران و عمان، گفت: از حدود هفت ماه پیش ارتباطات اقتصادی نیز بین دو کشور پررنگ شده است. محسن ضرابی، از ارتباط خوب استان کرمان با کشور عمان سخن گفت و خاطرنشان کرد: در سفر سه روزه رییس اتاق عمان به ایران، یک روز به حضور در کرمان اختصاص یافت، که در این سفر موانع پیش روی مبادلات اقتصادی بین دو کشور بررسی و مقرر شد هفت نفر از اتاق مشترک ایران و عمان و هفت نفر از اتاق عمان جلسات مشترکی را با یکدیگر برگزار و در جهت رفع موانع موجود تلاش کنند.
رییس اتاق مشترک ایران و عمان، اولویت های رفع این مشکلات و موانع را در زمینه های کشتیرانی، ویزا، بیمه و بانک عنوان کرد و گفت: همه این مشکلات در حد بسیار خوبی برطرف و برای اولین بار خط مستقیم کشتیرانی بین دو بندر شهید رجایی و صحار در بازه زمانی هر 15 روز یک بار برقرار شد.
وی با اشاره به اینکه در حال برنامه ریزی برای حرکت در سطح و مسیر دیگری برای فعالیت بین اتاق مشترک ایران و عمان و اتاق عمان هستیم، گفت: در سفر هیات عالی رتبه عمانی به ایران که متشکل از 57 شرکت بزرگ و معتبر بود، توافق نامه ایجاد شرکت سرمایه گذاری و توسعهای امضا شد. ضرابی افزود: در جلسهای که اخیرا با رییس اتاق بازرگانی عمان برگزار کردیم و با موافقت رییس اتاق ایران نیز همراه بود، مقرر شد دو جلسه بسیار مهم در کشورهای ایران و عمان برگزار شود که در این رابطه نشست اتاق های بازرگانی و فعالان اقتصادی کشورهای همسایه با ایفا کردن نقش اساسی اتاق های ایران و عمان در ایران برگزار شود.
وی ادامه داد: همچنین نشست اتاق های بازرگانی 5 کشور ایران، عمان، ازبکستان، ترکمنستان و قزاقستان با حضور فعالان اقتصادی این کشورها برگزار خواهد شد. رییس اتاق مشترک ایران و عمان بیان کرد: در نشست برگزار شده در کشور عمان نیز، اجرایی شدن تفاهم نامه عشق آباد که بین دولت های 5 کشور ایران، عمان، ازبکستان، ترکمنستان و قزاقستان منعقد شده را به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد. ضرابی با بیان اینکه اتاق مشترک ایران و عمان اجرایی شدن قرارداد همکاری بورس ایران و عمان را تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد، افزود: در آیندهای نزدیک سرمایه گذاری مشترک شرکت های ایرانی و عمانی در یک پروژه صنعتی در منطقه آزاد صحار آغاز خواهد شد. وی از سفر رییس هیات مدیره بندر دقوم عمان در ماه سپتامبر به ایران خبر داد و گفت: تجار ما می توانند با استفاده از این بندر و همچنین بندر صحار، تسهیل در سرمایه گذاری و صادرات کالا به بازارهایی که تا کنون موانعی در پی داشته را تجربه کنند.
در ادامه این نشست،
سفیر عمان نیز اظهار داشت: در طول سال های گذشته موانعی در مسیر همکاری اقتصادی ایران و عمان وجود داشته است اما بنده به عنوان سفیر عمان همه تلاش خود را برای رفع این مشکلات و ایجاد رابطه جدید با ایران انجام خواهم داد. سعود احمد البروانی افزود: کمیتهای در عمان مربوط به صدور ویزا وجود دارد که من این پیام را به آنها خواهم رساند که برای صدور ویزای چندگانه برای ایرانیان اقدام کنند و تا زمان اجرا شدن این مهم، من به عنوان سفیر به حل مشکلات مربوط به ویزای ایرانی ها خواهم پرداخت.
وی ادامه داد: به کشور عمان گزارش خواهم داد که می توانیم ارتباطات بازرگانی گستردهای را از بندرعباس تا تهران در آیندهای نزدیک داشته باشیم. سفیر عمان در ایران، با بیان اینکه الکیومی، رییس اتاق بازرگانی عمان از تمایلش برای برگزاری نشست با فعالان اقتصادی ایران خبر داده است، اذعان داشت: امیدواریم با همکاری روسای اتاق عمان و ایران مشکلات حال حاضر و احتمالی آینده را حل و فصل کنیم.
البراوانی ضمن ابراز امیدواری از حضور و سهم بسزای ایران برای مشارکت در پروژه های بزرگ عمان مانند حمل و نقل ریلی عنوان کرد: شهردار مسقط بزودی بازدید و دیداری را در تهران خواهند داشت، ضمن اینکه وزیر عمان نیز در تاریخ (9 سپتامبر) حدود هفت تا 9 هفته آینده در تهران حضور خواهد یافت.
سفیر عمان در ایران با بیان اینکه پروژه ترکمنستان و عشق آباد فرصت بسیار خوبی برای استفاده دولت و بخش خصوصی است، اذعان داشت: در ایران و عمان بنادری مثل جاسک، چابهار، هرمزگان و صحار وجود دارد که می توان از طریق خطوط ریلی، تبادلات بسیاری با کشورهای حوزه CIS از جمله ترکمنستان، ارمنستان و ازبکستان برقرار کرد و ایران به عنوان شاهراه اقتصادی و گذرگاه صادرات کالاهای بازرگانی ایفای نقش کند. وی در پایان، حضور فعال تجار برای اجرای برنامهها را خواستار شد و گفت: حضور تجار حتی باید فراتر از آن چیزی باشد که قبلا برنامه ریزی کردیم و حرکت های بزرگی را آغاز کنیم.
در ادامه برنامه های روز دوم سفیر عمان به کرمان، بازدید از برخی واحدهای صنعتی و پروژه های عمرانی و همچنین ابنیه و مواریث تاریخی کرمان در دستور کار قرار گرفت. البروانی همچنین از مجتمع صنایع جنبی مس باهنر و کارخانه کرمان تابلو نیز بازدید کرد.