EN

گزارشی از سفر هیات اتریشی به کرمان: از تشکیل کارگروه مشترک تا امضای تفاهمنامه همکاری

ره‌آورد سفر هیات 40 نفر اتریشی به استان کرمان را می‌توان در تشکیل کارگروه مشترک بین اتاق بازرگانی ایالت کرنتن اتریش و اتاق کرمان به منظور بررسی دقیق زمینه‌های همکاری و پیگیری مذاکرات و همچنین امضای تفاهمنامه همکاری بلند مدت، خلاصه کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، در راس این هیات وزیر اقتصاد، فرهنگ و گردشگری ایالت کرنتن اتریش، سفیر اتریش در ایران، رییس اتاق بازرگانی کرنتن حضور داشتند و همچنین نمایندگان 20 شرکت اقتصادی با زمینه فعالیت‌های مختلف، در قالب این هیات به مذاکره مستقیم با فعالان اقتصادی استان کرمان پرداختند. نایب رییس اتاق کرمان ابتدا در محل اتاق و سپس در حضور استاندار به معرفی پتانسیل‌های استان و نیز بیان زمینه‌های همکاری مشترک با ایالت کرنتن اتریش پرداخت و گفت: کرمان بزرگ‌ترین استان ایران است که 10 درصد منابع آب سطحی کشور، 25 درصد باغات و 32 درصد معادن ایران را داراست، در بخش زیرساخت‌ها نیز از جمله راه‌های ارتباطی، آب، برق و… از موقعیت خوبی برخوردار است.

سیدمهدی طبیب‌زاده افزود: با وجود این همه ظرفیت، اما درآمد سرانه استان سالانه سه هزار میلیارد است و تولید ناخالص کرمان به 10میلیارد دلار می‌رسد که به هیچ وجه با پتانسیل‌های استان همخوانی ندارد و همین نکته می‌تواند سرآغاز همکاری بین کرمان و کرنتن باشد. وی با بیان اینکه اکنون مجموعه استان کرمان، برنامه بلندپروازانه ای برای ارتقاء جی دی پی به دو برابر و با هشت و نیم درصد رشد اقتصادی سالانه در نظر گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر 40 میلیارد دلار سرمایه گذاری در کرمان در حال انجام است که معال چهاربرابر جی دی پی استان است. نایب رییس اتاق کرمان، این استان را در زمینه نیروی انسانی تحصیل کرده، شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری بسیار غنی عنوان کرد و گفت: می خواهیم از تجربه ایالت کرنتن در رشد سریع صنعتی استفاده کنیم و صنایع وابسته به معدن می تواند نقطه آغاز همکاری کرمان و ایالت کرنتن باشد و انتقال تجربه می تواند مسیر را کوتاه تر کند. طبیب زاده تصریح کرد: قصد داریم با تمرکز بر دانش بنیان بودن فعالیت ها، صنعت، با ارزش افزوده بالاتری در خدمت توسعه استان قرار گیرد و با ایجاد پارک های تکنولوژی و پرداختن به دانش بنیان شدن شرکت ها، سهم صنعت را از 30 درصد فعلی به سطح بالاتری از تکنولوژی برسانیم.

وی در ادامه، همکاری کرمان و کرنتن اتریش در چهار زمینه را پیشنهاد کرد و گفت: با توجه به تجربه و توان ایالت کرتن، انتقال آب از حوزه‌های خارج از استان، مدیریت مصرف منابع آب، اجرای طرح، انتقال و تصفیه فاضلاب و همچنین در زمینه تولید برق می‌تواند به یک همکاری خوب منجر شود و البته نباید فراموش کرد که در همه این زمینه‌ها، تامین منابع مالی اولویت اول است. طبیب‌زاده همچنین امکان همکاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر و گردشگری را با توجه به پتانسیل‌های بالقوه استان، میسر دانست و گفت: استان کرمان پیش از این با شرکت هایی از کشور اتریش همکاری داشته و حجم این سرمایه گذاری ها بیش از یک میلیارد یورو بوده است که به دلیل تحریم ها متوقف شده و در حال حاضر می توانیم آن را از سر بگیریم.

وزیر اقتصاد ایالت کرنتن اتریش: به دنبال توسعه دو طرفه و همچنین تبادل دانش هستیم

همچنین وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت کرنتن اتریش با بیان اینکه ما ایران را کشوری قوی، فعال و باثبات در منطقه ارزیابی می کنیم که به عنوان یک مرکز در منطقه به شمار می‌رود و ظرفیت بسیار قابل توجهی برای فعالیت های فرامنطقه ای را داراست، تصریح کرد: ما به دنبال توسعه دو طرفه و با کیفیت و همچنین تبادل دانش هستیم و می توانیم مواردی را در پاسخ به خواسته های شما عرضه کنیم. کریستین بنگر اظهار کرد: نگاه ما همواره همکاری توام با احترام فراوان بوده و حضورمان در ایران و استان کرمان را فرصتی برای همکاری های دو جانبه بر مبنای توسعه متقابل و پیشرفت دو طرف تلقی می کنیم. وی با بیان اینکه ایالت کرنتن در حوزه های انرژی محیط زیست، ماشین آلات، تاسیسات، فناوری اطلاعات ، صنایع چوب و… فعالیت قوی و جدی دارد، بیان کرد: ثبت 19 اثر در سازمان جهانی یونسکو ظرفیت بسیار قوی برای جذب گردشگر در ایران بوجود آورده است و استان کرمان مانند ایالت کرنتن از مراکز متعدد تاریخی برخوردار است که می توانیم در راستای گرشگری، ظرفیت ها را توسعه دهیم. بنگر با بیان اینکه یکی از پایه های اصلی اقتصاد ایالت کرنتن حوزه گردشگری است تصریح کرد: آموزش کارکنان و کیفیت خدمات از مسائل مهم در حوزه گردشگری است و با توجه به فعالیت یک مرکز آموزش و توسعه خدمات گردشکری در استان کرنتن اتریش، آمادگی همکاری نزدیک‌تری در این زمینه با استان کرمان را داریم.

رییس اتاق بازرگانی ایالت کرنتن اتریش: این سفر را سرآغازی برای همکاری های بلندمدت و گسترده می دانیم

رییس اتاق بازرگانی ایالت کرنتن اتریش، با بیان اینکه اقتصاد این ایالت متمرکز بر صادرات است، مازاد صادرات آن 1.1 میلیارد یورو بوده و از جمله استان هایی است که بیشترین رشد اقتصادی را دارد، افزود: شرکت های این ایالت عادت کرده اند در سطح دنیا فعال باشند و دانش خود را در تبادل اطلاعات و همکاری ها در اختیار همکارانشان در سطح دنیا قرار بدهند. جورگن مندل تصریح کرد: 30 درصد از صادرات ایالت کرنتن حاصل تولیدات خود ایالت است و این ایالت در حوزه تحقیقات سرمایه گذاری، فعالیت های گسترده‌ای داشته و می توانیم  از ظرفیت دانش افراد تحصیلکرده استان کرمان در همکاری مشترک استفاده کنیم. وی بیان کرد: یکی از دلایل حضور هیات بزرگ ما، علاقه شرکت های ایالت کرنتن به رابطه با مجموعه های اقتصادی استان کرمان است و بر همین مبنا شرکت های همراه ما از گفت و گوهای b2b خوشحال هستند. مندل اظهار کرد: دیدگاه ما این است که این سفر را سرآغازی برای همکاری های بلندمدت و گسترده می دانیم.

سفیر اتریش در ایران: ظرفیت بسیار بزرگ و بالقوه‌ای در روابط دو کشور وجود دارد

سفیر اتریش در ایران نیز با بیان اینکه ایران دارای ظرفیت قابل توجه نیروی انسانی تحصیلکرده و آموزش دیده سطح بالا و منابع غنی زیرزمینی است خاطر نشان کرد: طبیعت بسیار زیبا و غنای تاریخی بسیار قابل توجهی در ایران و استان کرمان وجود دارد و به اعتقاد بنده ظرفیت بسار بالایی برای همکاری بیشتر دو کشور در حوزه گردشگری وجود دارد و شرکت های اتریشی کاملا آمادگی همکاری با شرکت های ایرانی را دارند و معتقدم اگر بتوانیم این انرژی نهفته را فعال کنیم، در روابط دو کشور و همچنین کرمان و ایالت کرنتن آینده درخشانی پیش رو خواهیم داشت. فردریش اشتیفت اظهار کرد: روابط و همکاری 270 ساله اتریش و ایران، حاکی از احترام و موفقیت دوطرف بوده است و بدون توجه به نوسانات سیاسی و ادوار مختلف سیاسی، همواره طی این مدت، اتریش و ایران با احترام متقابل همکاری داشته اند. وی با بیان اینکه افتخار بزرگی برای اتریش بوده که میزبانی مذاکرات هسته ای را برعهده داشته و اعتقاد داریم جو مثبت حاکم در شهر وین در موفقیت مذاکرات بی تاثیر نبوده است، تصریح کرد: اتریش برای همکاری و روابط خود با ایران اهمیت بسیار زیادی قائل است و یکی از نشانه های آن، این است که رییس جهور اتریش در سفر به ایران بزرگ ترین هیات همراه خود را در دوران ریاست جمهوری به همراه داشت و سفر خوبی بود که مقام معظم رهبری رییس جمهور را به حضور پذیرفتند. اشتیفت افزود: به اعتقاد ما ظرفیت بسیار بزرگ و بالقوه‌ای در روابط دو کشور وجود دارد و اتریش در زمینه های مختلف از جمله مدیریت آب، دفع فاضلاب، جنگل داری و … بسیار موفق است ضمن آنکه در زمینه داروسازی و ماشین آلات نیز جزو کشورهای پیشرفته به حساب می آید.

دیدار با استاندار

اما همزمان با برگزاری ملاقات‌های رودر روی اعضای هیات اتریش با فعالان اقتصادی استان کرمان که در هفت بخش و در محل اتاق کرمان برگزار شد، وزیر اقتصاد کرنتن، سفیر اتریش در ایران و رییس اتاق بازرگانی کرنتن با استاندار کرمان دیدار کردند. علیرضا رزم حسینی در این دیدار اظهار داشت: شاید در این فرصت کوتاه نتوانید اطلاعات کلی استان کرمان را دریافت کنید، اما در یک جمله کوتاه می‌توان گفت استان کرمان به غیر چاه نفت، از سایر ظرفیت‌ها از جمله ظرفیت های معدنی، کشاورزی، گردشگری، انرژی های نو و عبور خط اصلی صلح گاز از این استان برخوردار است. وی با بیان اینکه هم اکنون بالغ بر 10 میلیارد دلار پروژه های مختلف در حوزه‌های صنعت، انتقال آب و انرژی در دست اجرا داریم، تصریح کرد: اخیرا 10 میلیارد دلار قرارداد دیگر برای پروژه های ریلی، احداث آزادراه و گردشگری را در استان منعقد کرده ایم. رزم‌حسینی با بیان اینکه با توجه به قابلیت های خوب استان کرمان، اقداماتی به منظور تسهیل امور برای جذب سرمایه‌گذاری های داخلی و خارجی در استان و کشور صورت می گیرد، گفت: قراردادهایی در استان با کشورهای ژاپن، کره، آلمان و … برای کار داریم و خوشحال هستیم اگر بتوانیم همکاری واقعی با کشور اتریش داشته باشیم و در استان کرمان از این امر حمایت خواهیم کرد و دولت مرکزی نیز حمایت ویژه خواهد داشت. استاندار کرمان در پایان خاطرنشان کرد: استان کرمان یکی از اولویت های اول برای جذب سرمایه گذاری های خارجی است.

بازدید از ظرفیت‌های مختلف استان کرمان

اعضای این هیات از برخی جاذبه‌های گردشگری استان از جمله، محور گردشگری هفت‌باغ، باغ شاهزاده، ارگ بم، بازار کرمان و… و همچنین ظرفیت‌های صنعتی نظیر منطقه ویژه اقتصادی بم و کارخانه خودروسازی و نیز پروژه‌های شهری و وضعیت کشاورزی و باغات مرکبات و… بازدید و با شرایط استان آشنا شدند.

امضای تفاهمنامه همکاری و تشکیل کارگروه مشترک

به دلیل کمبود وقت و عدم امکان بررسی‌های لازم در زمینه انجام همکاری‌های مشترک، تفاهمنامه‌ای بین اتاق بازرگانی ایالت کرنتن اتریش و اتاق کرمان امضا شد که بر اساس آن کارگروهی مشترک تشکیل و طی مدت شش تا نه ماه آینده نسبت به بررسی و انتخاب زمینه‌های همکاری اقدام نماید.

وزیر اقتصاد اتریش: آگاهانه استان کرمان را انتخاب کردیم

در پایان این سفر دو روزه، وزیر اقتصاد ایالت کرنتن، سفیر اتریش و رییس اتاق بازرگانی کرنتن به همراه نایب رییس و عضو هیات رییسه اتاق کرمان به منظور تشریح دستاوردهای این سفر، در نشست خبری با رسانه‌های استان کرمان شرکت کردند. وزیر اقتصاد، گردشگری و فرهنگ ایالت کرنتن اتریش در این نشست، گفت: تردید ندارم آینده بسیار درخشانی در انتظار استان کرمان خواهد بود. کریستین بنگر با بیان اینکه دو روز بسیار فشرده را با برنامه ریزی خوب اتاق بازرگانی در استان کرمان گذراندیم، افزود: پیش از سفر اطلاعات کمی از استان کرمان داشتیم اما در این دو روز، کرمان را منطقه ای جذاب، پویا و کاملا اقتصادی دیدیم و انتظار داریم در آینده نزدیک استعدادهای بسیار بالقوه این منطقه تبدیل به بالفعل بشود.

بنگر با بیان اینکه ما امروز را در بم گذراندیم، تصریح کرد: به استان کرمان برای داشتن چنین ارگ و تاریخی تبریک می گویم و بابت بازسازی ارگ، بسیار تحت تاثیر قرار گرفتیم. وی بیان کرد: کسی که می خواهد آینده روشنی داشته باشد، به گذشته اش نیاز دارد و شما غنای تاریخی خود را در این ارگ به منصه ظهور گذاشته و با تمام تلاش درحال بازسازی این ارگ برای معرفی خوب گذشته خود هستید و تردید ندارم آینده بسیار درخشانی در انتظار استان کرمان خواهد بود. وزیر اقتصاد ایالت کرنتن اتریش اظهار کرد: استان کرمان در گردشگری فرهنگی، اعم از گردشگری شهری و تاریخی، ظرفیت بالقوه بسیاری دارد و آمادگی خود را اعلام کردیم، ظرفیت های آموزشی گردشگری حرفه‌ای را به شما معرفی کرده و همکاری داشته باشیم که عنصر مهمی برای توسعه گردشگری است.

وی با بیان اینکه ما به استان کرمان آمدیم که ارتباط اولیه را برقرار کنیم و هدف ما شراکت و همکاری بلند مدت با استان کرمان است، تصریح کرد: هفته آینده هیاتی به ایالت ما سفر می کند که در خصوص انرژی های تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی گفت و گوهای مشخصی برای به دست آوردن نتیجه خاص داشته باشند. بنگر با بیان اینکه اولین سفری است که از ایالت کرنتن به کرمان اتفاق افتاده است، ادامه داد: در این سفر آشنایی ایجاد و ارتباطات اولیه برقرار شده و دو مولفه اصلی مورد نیاز تجارت موفق از جمله اعتماد و درک انسانی متقابل، در اینجا وجود داشت که همین موضوع مبنای اصلی برای یک شراکت و همکاری موفق است. وزیر اقتصاد ایالت کرنتن گفت: ما آگاهانه به اینجا آمدیم و آگاهانه کرمان را انتخاب کردیم و تمایل و اراده به همکاری و مشارکت با این استان را داریم، اگر چیزی حساسیت برانگیز است باید با حساسیت با آن تعامل کرد تا حساسیتی به وجود نیاید. بنگر بیان کرد: ما درباره پروژه های مشخصی صحبت کردیم و قرار است کارگروه تشکیل شده، جزئیات کار را دنبال کند که مدیریت هدررفت آب، انتقال آب و… مورد هدف دو طرف است.

گفتنی است، ایالت کرنتن ششمین ایالت اتریش است که سهم 5.7 درصدی در اقتصاد این کشور دارد.