EN

یادداشت رییس اتاق ایران از سفر به ارمنستان

همراه با هیات ایرانی به ریاست دکتر جهانگیری به ارمنستان سفر کرده‌ایم و از ایروان برای شما گزارش می نویسم.

درطول پرواز فرصتی فراهم شد تا با همسفران و همراهان گپ وگفتی داشته باشم. بیش از همه از هم‌‌صحبتی با آقای دکتر عباس آخوندی لذت بردم. به خصوص این که در ماه های گذشته کم‌تر توفیق دیدار ایشان را داشته‌ام. ازآن جا كه دکتر آخوندی درسال های گذشته به عنوان مشاور، با اتاق بازرگانی همكاری خوبی داشته‌اند، كمی در ارتباط با حال وهوای این روزهای اتاق هم صحبت كردیم و پس از آن گپ و گفتمان به خصوصی سازی و شورای رقابت کشیده شد كه آقای دکتر در دوره‌ای که با اتاق همکاری داشتند، بسیار روی این موضوع کار کرده بودند. درخصوصی سازی دغدغه ها و نگرانی هایم را برای ایشان توضیح دادم و ازتجربه و راهنمایی های خوب ایشان هم بهره بردم. دکتر آخوندی درسال ١٣٩٠ تحقیق بسیار جامعی در همین زمینه در اتاق انجام داده‌اند كه واقعا کامل و جامع است. با پیشنهاد ایشان قرار شد ادامه این بررسی ها یعنی از فاصله سال های 1390تا امروز هم در دستور كار اتاق قرار گیرد و پس از به روزشدن این تحقیق، جلسات پایش اصل ٤٤ و همچنین تجزیه و تحلیل روند خصوصی سازی دراتاق دنبال شود. ایشان هم قول مساعدت دادند و گفتند در نشست های مشترك دراین زمینه حضور خواهند داشت. الان که این چند خط را نوشتم قرار است همراه با دکتر جهانگیری و هیات همراه به دیدار نخست وزیر جمهوری ارمنستان برویم.

این جلسه كه در دفتر نخست وزیر جمهوری ارمنستان برگزار شد، خوب و مفید بود. بعد ازصحبت دکتر جهانگیری و نخست وزیر جمهوری ارمنستان، بحث و مذاكره درباره خط سوم انتقال برق ارمنستان به ایران و همچنین پیشنهاد ایران برای ایجاد كریدور خليج فارس-دریای سیاه و زمینه همكاری های گردشگری دنبال شد. برای ما که به این سفر آمده‌ایم، کاملا مشخص است كه ایروان علاقه جدی به گسترش مناسبات سیاسی واقتصادی با تهران دارد. معاون اول رییس جمهور در صحبت هایش به حضور رئيس اتاق بازرگانی در این سفر اشاره کرد و گفت: ما از اتاق های بازرگانی و بخش خصوصی دو كشور انتظار داريم که به سرعت سطح مبادلات را به حداقل یك میلیارد دلار برسانند و درپی آن برای افزایش روابط اقتصادی سازنده، تلاش جدی کنند.

به نظرمی رسد كار در زمينه های مختلف خدمات فنی مهندسی در ارمنستان زمینه فعالیت زیادی دارد و همچنین در زمينه گردشگري نیز می توان با علایق دو طرف، سطح مناسبات را بالا برد. از آنجا كه جمهوری ارمنستان به اتحادیه اوراسیا پیوسته می تواند راه مناسبی برای ورود كالاهای ایرانی به فدراسیون روسیه، بلاروس و قزاقستان باشد. پس از اتمام مذاكرات درضیافت شامی كه آقای هویک آبراهامیان نخست وزیر جمهوری ارمنستان به افتخار معاون اول و هیات همراه ترتیب داده بود شركت كردیم. در حاشيه ضيافت شام فرصتي فراهم شد تا با آقاي نخست وزير گفت و گوي كوتاهي داشته باشم. ايشان با اظهار علاقه فراوان خواستار فعاليت بيشتر اتاق بازرگاني ايران براي گسترش ارتباط تجاري و اقتصادي بين دو كشور شد.

وقتي گفتم كه به جز اين سفر و نشست تجاري فردا، اتاق بازرگاني ايران براي نهم نوامبر قصد دارد يك نشست تجاري براي گفت و گوي رو در روي فعالان اقتصادي دو كشور برگزار كند، ابراز خوشحالي كرد و گفت: طبق گفته آقاي جهانگيري، سطح مبادلات ميان دو كشور بايد به بيش ازيك ميليارد دلار برسد و ما از اين برنامه دفاع مي كنيم. در حال حاضر سطح مبادلات ايران و ارمنستان كمتراز سيصد ميليون دلار است كه صادرات ما حدود ٢٠٦ میليون دلار و صادرات آنها حدود ٨٣ ميليارد دلاراست.