EN

نشست روسای کمیسیون های اتاق کرمان با رایزن های بازرگانی 20 کشور برگزار شد

نشست روسای کمیسیون ها و تشکل های اتاق کرمان با رایزن های بازرگانی ایران در 20 کشور جهان در محل اتاق کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان، نایب رییس اتاق ایران در این نشست به اهمیت فعالیت رایزنان اقتصادی و نقش اثرگذار، سرنوشت ساز و جدی ایشان در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: وجود رایزنان بازرگانی و اقتصادی ایران در سفارتخانه های کشورهای مختلف آنقدر مهم است که در قانون بهبود فضای کسب و کار پیشنهادی اتاق ایران به مجلس، خواستار سپردن مسوولیت انتخاب و اعزام رایزنان اقتصادی و بازرگانی به اتاق ایران شدیم.

محسن جلال پور ادامه داد: به دلیل اهمیت موضوع و اینکه این مهم چقدر می تواند به نفع اقتصاد کشور و فعالیت بخش خصوصی در دیگر کشورها باشد و موجب ارتقا و توسعه فضای اقتصادی و روابط تجاری می شود حتی حاضر شدیم مسوولیت انتخاب، اعزام و هزینه رایزنان را در کشورهای مختلف با وجود بار مالی سنگین بپذیریم.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی در آن زمان به این جمع بندی رسید که این امر توسط مجموعه دولت انجام شود، اما کمیته ای برای انجام این مهم تشکیل شد که نماینده اتاق بازرگانی نیز در این کمیته حضور دارد و مسایل مربوط را پیگیری می کند.

رییس اتاق کرمان در ادامه به تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره و با بیان اینکه این ادغام خیلی زودرس و مخالف آن بودیم، اظهار داشت: پیشنهاد ما برای ادغام، سپردن بخشی از مسوولیت های بازرگانی به وزارت کشور و برخی از مسوولیت های وزارت امور خارجه به وزارت صنعت، معدن و تجارت بود.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید وزارتخانه ای باشد که بتواند بازرگانی، صنعت و تولید کشور را در خارج از کشور حمایت، پشتیبانی و ترویج کند، زیرا در آینده ای نزدیک تولید باید رقابتی و بین المللی شود که در آن زمان وجود چنین وزارتخانه‌ای بیش از پیش احساس خواهد شد.

جلال پور، با بیان اینکه در خصوص رایزنان اقتصای نیز مانند بسیاری از زمینه های دیگر  به زیربنای لازم توجه نشده است، تصریح کرد: وقتی به این نتیجه برسیم که اقتصادمان باید رقابتی باشد، به شبکه تجارت جهانی بپیوندد و با همه دنیا در تعامل باشد، آن زمان بیش از پیش متوجه این عدم توجه خواهیم شد.

وی گفت: همانطور که امروز کشور در بخش آب به این رویکرد و نتیجه رسیده است که اگر با جدیت برخورد نکند مشکلات زیادی به وجود می آید در مورد مسایل اقتصادی و اینکه اقتصاد ما باید اقتصاد رقابت پذیر شود و باید شرایط رقابتی در اقتصاد کشور حکمفرما شود، نیز زمانی به این نتیجه خواهیم رسید و این زمان دیر نیست.

وی با بیان اینکه امروز وضعیت اقتصادی به صورتی نیست که با افتخار از آن سخن بگوییم و نمی‌توانیم برای تعامل همه‌جانبه با کشورهای دیگر از رایزنان خودمان انتظار معجزه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید به سمت شرایط اجتماعی مطلوبی برویم تا تجار و فعالان اقتصادی درخواست‌های داخل کشور را به رایزنان بازرگانی ابلاغ کنند.

جلال‌پور خواستار در نظر گرفتن وضعیت استان کرمان و هموار کردن شرایط برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی شد و بیان داشت: کرمان در زمینه بازرگانی و صادرات دارای پیشینه طولانی است و با توجه به قرار گرفتن در مسیر جاده ابریشم که قدیمی‌ترین مسیر تجارتی  و بازرگانی است، تاکنون تعاملات خوبی در این حوزه داشته است و این موضوع یکی از نقاط قوت استان کرمان محسوب می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان به‌عنوان مرکز بازرگانی کشور و ردوبدل کالا به شمار می‌رود، گفت: از قدیم به دلیل رفت‌وآمد تجار به این استان، عبادتگاه‌ها و اقامتگاه‌های متناسب با فرهنگ و مذهب آنها برای سکونت ساخته شده و هنوز هم آثار آن در کرمان به چشم می‌خورد. وی عنوان کرد: استان کرمان در حال حاضر با توجه به ظرفیت‌های بزرگی که در بخش‌های کشاورزی، صنعت و معدن دارد، جزو پنج استان برتر کشور در بحث صادرات است.

رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای روسیه، افغانستان، پاکستان، اندونزی، ویتنام، بلاروس، آفریقای جنوبی، ازبکستان، ترکمنستان، برزیل، اسپانیا، مالزی، صربستان، تونس، کنیا، قطر، چین، لبنان، ایتالیا و اقلیم کردستان در استان کرمان حضور و پس از بازدید از واحدهای مختلف صنعتی و معدنی استان در نشست با بخش خصوصی شرکت کردند.