40 فعال دفاتر خدمات مسافرتی کشور به منظور معرفی کرمان و گنجاندن این استان در تورهای گردشگری استانهای مختلف، به مدت سه روز از جاذبه های گردشگری کرمان در قالب تور آشناسازی جنوب شرق کشور بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، مقرر شده است این تور با حضور 120 فعال دفاتر خدمات مسافرتی برگزار شود که در گروه اول 40 فعال از جاذبه هایی مانند کلوت های شهداد، باغ فتح آباد و مناطق گردشگری ماهان دیدن کردند. رئیس اتاق کرمان در نشست جمع بندی این سفر در باغ بهرامی، با اشاره به اینکه اختصاص سه روز برای دیدن جاذبه های فراوان کرمان بسیار کم و انجام سفرهای متعدد برای آشنایی بیشتر با کرمان لازم است، افزود: درخواست ما از فعالان گردشگری کشور بیان نقاط ضعف احتمالی و ارائه پیشنهادات برای بهتر شدن وضعیت گردشگری استان است.
سیدمهدی طبیب زاده بیان کرد: عزم جدی برای توسعه گردشگری استان در دو بخش دولتی و خصوصی شکل گرفته و همه معتقدند گردشگری می تواند محور توسعه و موتور حرکت استان باشد. وی با تاکید بر اینکه جهش جدی در گردشگری استان ایجاد خواهد شد، ادامه داد: ممکن است این پرسش برای فعالان گردشگری مطرح شود که چرا در استان کرمان با این همه جاذبه و ظرفیت گردشگری، تعداد گردشگر ورودی نسبت به گردشگر خروجی آن کمتر است؟ زمان اقامت گردشگران در استان تنها 1.8 شبانه روز ثبت می شود؟ و تعداد گردشگران خارجی وارد شده به این استان نسبت به استان های مجاور ما کمتر است؟
طبیب زاده، اضافه کرد: برای پاسخ به این پرسش ها، تهیه طرح جامع گردشگری استان با همکاری اتاق کرمان، سازمان برنامه و بودجه و اداره کل میراث فرهنگی در دستور کار قرار گرفته و از مشاوران و کارشناسان حرفه ای و متبحر داخلی و بین المللی برای تهیه این طرح جامع کمک خواهیم گرفت. رئیس اتاق کرمان به فعال بودن استارت آپ ها و کسب و کارهای نوین در حوزه گردشگری کرمان اشاره کرد و گفت: در این رابطه می توان جشنواره ای را با حضور افراد و فعالان گردشگری کشور که فعالیت نو انجام داده اند، برگزار و ضمن استفاده از تجربیات آنها، از برترین ها تجلیل کرد. وی از فعالان گردشگری کشور درخواست کرد با آوردن تورهای گردشگری به کرمان، به رونق این استان کمک کنند تا بتوان مثلث گردشگری یزد، اصفهان و فارس را به مربع تبدیل و کرمان را به آن ها اضافه کرد.
کرمان؛ نقطه عطف گردشگری ایران
در ادامه این نشست مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به تجربه فعالیتهای خود در چند استان گردشگری کشور، گفت: کرمان نقطه عطف گردشگری ایران محسوب و تمامی ظرفیت ها از جمله جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی، اکوتوریسم، و گردشگری سلامت در این استان مشاهده می شود. فریدون فعالی، افزود: کرمان از ظرفیت های ناشناخته گردشگری بسیاری برخوردار است اما با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت ها جایگاه زیبندهای در گردشگری کشور ندارد.
وی ادامه داد: تهیه طرح جامع گردشگری، پروژه های هدف و بسته تبلیغاتی برای معرفی ظرفیت های گردشگری استان در حال اجراست که امیدواریم به رونق بیشتر در این حوزه منجر شود. فعالی، تصریح کرد: همت بخش خصوصی و مسئولان دستگاه های متولی برای رونق بخشیدن به گردشگری استان کرمان در هیچ جای کشور مشاهده نمی شود و اتاق کرمان، کمیسیون گردشگری و بخش خصوصی بیش از مدیران دولتی برای این بخش تلاش می کنند.
نقش بی بدیل فعالان گردشگری کشور در معرفی کرمان
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: فعالیت ایران در معرفی جاذبه های گردشگری در خارج از کشور ضعیف بوده و در داخل کشور نیز کرمان به خوبی شناخته و معرفی نشده است. محمدمهدی زاهدی، با تاکید بر اینکه نقش فعالان و مدیران آژانس ها و تورهای گردشگری برای توسعه و ارتقای حوزه گردشگری استان کرمان بی بدیل است، افزود: از این افراد درخواست می کنیم برای شناسایی و معرفی افتخارات و جاذبه های کرمان به ما کمک کنند.
در ادامه این نشست جمعی از فعالان آژانس های مسافرتی کشور از مهمانوازی کرمانی ها، وجود جاذبه هایی مانند کویر به عنوان یک گوهر و ثروت و سایر ظرفیت های بی نظیر استان به عنوان نقاط مثبت گردشگری در کرمان اشاره کردند.
همچنین پیشنهادهایی مانند آموزش نیروی انسانی فعال در سایت های گردشگری و واحدهای اقامتی، ایجاد پروازهای خارجی، فعال کردن گردشگری سلامت، تمرکز بر معرفی برخی جاذبه های کرمان مانند کویر در استان های شمال کشور، تعریف المان های جدید در تبلیغات گردشگری و استفاده از تورلیدرهای تخصصی را مطرح کردند.