کارگاه آموزشی استقرار پنجره واحد الکترونیکی با استفاده از سامانه سیماک (زیرساخت نرم افزاری برای مدیریت یکپارچه املاک و اماکن) با حضور استاندار و رئیس اتاق کرمان و جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی استان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، در این کارگاه آموزشی روند ثبت درخواست سرمایه گذار برای در یافت مجوز و همچنین صدور مجوز توسط دستگاه های اجرایی بر روی بستر سامانه سیماک به صورت فرضی اجرا و بررسی شد. رئیس اتاق کرمان در این کارگاه آموزشی با اشاره به رتبه دوازدهم کشور در فضای کسب و کار گفت: با وجود 200 بنگاه اقتصادی در استان این رتبه فضای کسب و کار شایسته کرمان نیست. سیدمهدی طبیب زاده، گفت: روند طولانی بودن صدور مجوزها برای سرمایه گذاری در استان موجب نارضایتی و گلایه سرمایه گذاران شده که راهاندازی پنجره واحد الکترونیکی می تواند در کوتاه کردن این روند تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه پنج دستگاه اصلی صدور مجوزها، سازمانهای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، برق منطقهای، حمل و نقل جادهای و میراث فرهنگی و گردشگری هستند، ادامه داد: امیدواریم بتوان شرایطی را فراهم کرد که درخواست ها و مجوزها به صورت واحد و در یک محل ارائه شود. طبیب زاده، تاکید کرد: در استان کرمان سخت بودن شرایط، پیچیده بودن و معطل ماندن فرآیندها در سازمان ها، امتیاز منفی محسوب می شود که امیدواریم پنجره واحد مستقر و استان را به سمت مکانیزه کردن ببرد.
استاندار کرمان نیز در ادامه این کارگاه، با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در راستای افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری گفت: مسئولیت افراد بیکار در استان با ماست و باید برای حل این مشکل شرایط را برای سرمایه گذاران آماده کنیم. محمدجواد فدائی، تصریح کرد: ۱۲۸ کشور در دنیا و 11 استان در کشور فضای کسب و کار بهتری نسبت به ما دارند و در نتیجه تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این کشورها و استان ها بیشتر از کشور و استان ماست و اگر ما نتوانیم خود را به آنها برسانیم از مزایای سرمایه گذاری در استان بهره نخواهیم برد.
وی در ادامه با اشاره به راهاندازی سامانه سیماک بیان کرد: فعالیت صحیح در این نرم افزار، نیازمند کسب اطلاعات کامل و داده های مشخص است، که در این رابطه همکاری نکردن دستگاه ها پیگیری و با آن ها برخورد خواهد شد. فدائی، در رابطه با الکترونیکی شدن پنجره واحد سرمایه گذاری در استان افزود: باید انجام استعلام ها و پیگیری های سرمایه گذاران، همگی به صورت الکترونیکی صورت گیرد.
استاندار کرمان، توجه به مسائل محیط زیست در صدور مجوزها را لازم دانست و گفت: اما سازمان محیط زیست در رابطه با سرمایه گذاری ها نباید قانون شکنی کند و مخل کار شود که البته بسیاری از قوانین نیاز به اصلاح دارند، زیرا قوانین را خود ما وضع کرده و تغییر دادهایم. وی ادامه داد: چگونه است کشوری مانند اتریش، هم محیط زیست سالم تر و هم کارخانه های بیشتر از ما دارد، اما در کشور ما فقط محیط زیست مهم شده و مانع اشتغالزایی می شود؟
گفتنی است در این نشست سرمایه گذار فرضی به سامانه سیماک مراجعه و مراحل مختلف صدور مجوز در پنجره واحد الکترونیکی بررسی شد.