مردم دهبکری عزم خود را جزم کردهاند تا با محوریت قرار دادن کتابخانه و گسترش فرهنگ کتابخوانی، برای افزایش و تقویت سرمایه اجتماعی در منطقه تلاش کنند، زیرا معتقدند توسعه پایدار در هر زمینهای نیازمند توسعه نیروی انسانی است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، زنان و مردان، پیر و جوان، مردم عادی و مسئولان، همه و همه، در دهبکری کتابخوانی و فعالیت هایی دیگری در کنار این اقدام مانند کوهنوردی و حضور در طبیعت را برگزیدهاند تا ضمن رقم زدن اوقاتی مفید برای خود، به ایجاد صمیمیت، نشاط و گسترش فرهنگ کتابخوانی بپردازند و از همه مهمتر بنیان گذاشتن بنایی بسیار محکم در فعالیت های فرهنگی را نشانه رفتهاند.
همه این فعالیت ها را بانویی علاقمند، دلسوز، فرهنگی و فعال، مدیریت و راهبری میکند که به گفته خود از سال 1373 با راهاندازی مجدد کتابخانه عمومی بخش دهبکری، برای کتاب و کتابخوانی، همه زندگی خود را گذاشته و عاشقانه مردم دهبکری را علاقمند به کتاب کرده به گونهای که این بخش جزء برترین های جشنواره کتاب روستا و عشایر انتخاب شده است.
“معصومه راسخ” توانسته با محور قراردادن کتاب و کتابخوانی در همه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و ورزشی منطقه، 70 درصد مردم این بخش را در این شبکه کتابخوابی فعال کند.
رئیس اتاق کرمان پس از اطلاع از فعالیت این بانوی فرهنگی، تصمیم به بازدید از کتابخانه عمومی دهبکری و آشنایی با فضای ایجاد شده در این بخش گرفت. سیدمهدی طبیب زاده در این بازدید و در جمع فعالان حوزه کتاب دهبکری، با بیان اینکه خانم راسخ باعث افتخارند و از زحمات ایشان قدردانی می شود، گفت: با اطلاع از انجام چنین فعالیتهای فرهنگی بسیار خوشحال شدم که می توان چنین کارهای بزرگی را انجام داد. وی ادامه داد: این پرسش مطرح می شود چگونه با وجود فضای مجازی، مردم دهبکری علاقمند به کتابخوانی شدهاند؟ این اتفاق منشا فعالیت های بزرگی است و نباید آن را ساده انگاشت.
طبیب زاده، تاکید کرد: افرادی مانند خانم راسخ سرمایه اجتماعی ما هستند که در اقدامی چند جانبه ضمن گسترش فرهنگ کتابخوانی، این فعالیت ها را با ورزش، بهرهمندی از طبیعت و ایجاد محیطی همدل و صمیمی توام کردهاند. رئیس اتاق کرمان ادامه داد: این روزها باید سرمایه اجتماعی را تقویت کرد که فعالیت این کتابخانه می تواند نماد این اقدام باشد؛ هیچ جامعهای توسعه نمی یابد مگر اینکه نیروی انسانی آن توسعه یابد.
وی در ادامه خطاب به فعالان فرهنگی و کتابخوانی منطقه گفت: در مباحثی مانند آب، محیط زیست، انرژی، کارآفرینی و اشتغال، مطالعه و فرهنگ سازی کنید و اتاق کرمان نیز در زمینه ارائه مشاوره ها و آموزش های لازم به شما کمک خواهد کرد. طبیب زاده، در بخش دیگری با اشاره به سرزنده بودن دهبکری، به ظرفیت های گردشگری منطقه اشاره کرد و افزود: باید برای گردشگران رویدادهایی به عنوان تجربیات جدید تعریف و افرادی برای خدمات رسانی بهتر به گردشگران آموزش دیده و تربیت شوند. رئیس اتاق کرمان، با تاکید دوباره بر اینکه توسعه را باید از ذهن ها آغاز کرد، تصریح کرد: دهبکری می تواند پایلوت فعالیت های مختلف فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شود که باید برای آن برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
در ادامه این نشست مسئول کتابخانه عمومی دهبکری گفت: این کتابخانه در سال 1360 تاسیس شده اما از سال 1362 تا 1373 تعطیل بوده که پس از آن بازگشایی و محل فعالیت های فرهنگی و اجتماعی مردم دهبکری شده است. معصومه راسخ افزود: در سال1390 حدود 13 هزار جلد کتاب در این کتابخانه وجود داشت که با توجه به قرار گرفتن این بخش در مسیر سیل، وقوع سه سیلاب در سال های گذشته بخش عمدهای از کتاب های این کتابخانه را از بین برد و در حال حاضر دو هزار جلد کتاب در این کتابخانه وجود دارد.
وی ادامه داد: حمایت ها و دلگرمی های رئیس اتاق کرمان و سایر مسئولان، باعث انگیزه و علاقمندی بیشتر ما برای ادامه فعالیت های فرهنگی در منطقه است و در حالی که 27 سال در این حوزه کار می کنم، علاقهای به بازنشسته شدن ندارم. راسخ بیان کرد: در طول سال های گذشته طرح هایی مانند”هر کوله پشتی یک کتاب”، “ادبیات کهن” و… را برگزار کردهایم و در حال حاضر نیز یک روز در هفته با حضور همه علاقمندان به کتاب، شاهنامه خوانی را در کتابخانه برگزار می کنیم.
گفتنی است در این نشست عباس جبالبارزی عضو هیات رئیسه اتاق کرمان، دبیرکل اتاق کرمان، بخشدار دهبکری، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان بم، رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان بم و جمعی از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی حضور داشتند.
در پایان این نشست رئیس اتاق کرمان از “معصومه راسخ” به پاس سال ها تلاش در حوزه کتابخوانی دهبکری، تجلیل کرد.