EN

اولین همایش تخصصی محصولات ارگانیک کرمان برگزار شد

به گزارش ايرنا، “محسن جلال پور” دوشنبه در نخستين همايش تخصصي محصولات ارگانيک در استان کرمان افزود: شرايط اقليمي مناسب در سراسر استان زمينه ساز ايجاد مناطق مختلف ارگانيکي براي توليد محصولات مختلف است که اين توليد رقابت ما را افزايش مي دهد.

وي با اشاره به اينکه ادامه روند خرده مالکين، سيستم سنتي کشاورزي، بحران آب و خشکسالي در کشاورزي کشور باعث عقب ماندن از بازارهاي جهاني خواهد شد، تاکيد کرد: بايد ديدگاه جديد بخش کشاورزي را در زمينه توليد محصولات ارگانيک کاوش و پيگيري کرد.
جلال پور خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندي هاي استان کرمان در توليد بسياري از محصولات کشاورزي معرفي برخي مناطق براي کشت ارگانيک ضروري به نظر مي رسد تا با نظارت بر اينگونه کشت ها جايگاه برخي محصولات استان کرمان را در شرايط فعلي نگه داريم.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن استان کرمان، اظهار داشت: در برخي محصولات مانند روغن گل محمدي و بخشي از باغات پسته به سمت توليد ارگانيک رفته ايم و با توسعه اين توليد ارگانيکي قدرت رقابت در برخي محصولات براي ما فراهم خواهد شد.
وي تصريح کرد: در چند سال گذشته محصول کشمش و انجير ما از بازارهاي جهاني خارج شد و اگر به راه حل جدي نينديشيم در آينده بايد منتظر خروج پسته نيز از بازارهاي رقابتي جهان باشيم.
جلال پور، بحران آب را عامل کاهش اشتغال بخش کشاورزي استان از 43 درصد در سال 75 به 29 درصد در سال 85 عنوان کرد و ادامه داد: 9 درصد از 14 درصد کاهش اشتغال در بخش کشاورزي استان در بخش توزيع و خدمات وارد شده در حالي که نياز ايجاد اشتغال در بخش صنعت و معدن استان کرمان بيشتر است.
وي با بيان اينکه استان کرمان در توليد محصولات پسته، خرما و گردو رتبه نخست کشور را داراست، گفت: در دهه گذشته به دلايل متعدد از جمله ثبات نرخ ارز رقابت پذيري در محصولات کشاورزي را در بازارهاي جهاني از دست داده ايم.
جلال پور ادامه داد: قيمت تمام شده توليد محصول پسته از سال 86 تا کنون در ايران بيشتر از قيمت تمام شده اين محصول در کشور آمريکاست و اين مسئله رقابت پذيري را در بازارهاي جهاني براي ما با مشکل روبرو کرده است.
معاون باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان کرمان در اين همايش با اشاره به اهميت کشاورزي و امنيت غذايي گفت: در حال حاضر محور کار توليد محصولات کشاورزي به گونه اي طراحي شده که 93 درصد نياز محصولات کشور در داخل توليد مي شود.
“محمدرضا پور خاتون” اظهار داشت: در سال 57 بيش از 20 ميليون تن توليد محصولات کشاورزي داشتيم که اين ميزان در سال جاري به 105 ميليون تن رسيده و تا پايان برنامه دوم توسعه به 125 ميليون تن توليد خواهد رسيد.
وي بر استفاده از سيستم هاي نرم افزاري براي ارتباط بيشتر کشاورز و بهره بردار تاکيد کرد و ادامه داد: محور کار در راستاي تامين غذاي سالم در مصرف کمتر نهاده هاي کشاورزي در محصولات است.
پورخاتون اظهار داشت: شعار محوري “توليد براي توليد” به “توليد براي پايداري” تغيير کرده است و بايد سلامت زمين را براي توليد محصولات ارگانيکي مورد نظر قرار داد.
وي افزود: مديريت و سلامت اکوسيستم و پايداري در کشاورزي ارگانيک از اهميت بالايي برخوردار است و براي اين اقدام طراحي منشور براي توسعه کشاورزي زيستي و ارگانيکي ضروري است.
معاون باغباني سازمان جهاد کشاورزي استان کرمان خاطرنشان کرد: در اين منشور چهار اصل سلامت، اکولوژي، مراقبت و انصاف و عدالت بايد مورد نظر قرار گيرد و توليد امروز محصولات کشاورزي ارگانيکي به نسل هاي آينده ضرري وارد نکند.
پور خاتون گفت: در کشاورزي زيستي مانند کشاورزي صنعتي مديريت مزرعه از اهميت بالايي برخوردار است که اين مديريت مي تواند آفات، بيماريها، علف هاي هرز، عوامل خسارت زا و عوامل فيزيکي و مکانيکي را با توجه به اقليم خاص استان کرمان کنترل کند.
همچنين در ادامه رييس مرکز بين المللي تکنولوژي و علوم پيشرفته محيطي کرمان (هايتک)، اظهار داشت: در کشور ما به دليل تاثير منفي توليد، توزيع و تبليغ سموم نباتي و کودهاي شيميايي صنعت کشاورزي ما با مشکلاتي روبرو شده است.
“محمد جواد خانجاني” گفت: توليد کننده زماني موفق است که محصولي ارزان و با کيفيت را توليد کند و ضمن توجه به صادرات به سلامت محصول در زمينه استفاده از کودهاي شيميايي براي مصرف داخلي توجه ويژه داشته باشد.
وي با اشاره به اينکه توليد به هر قيمتي ارزش ندارد، افزود: توليد کنندگان، مصرف کنندگان و صادرکنندگان بايد ارتباط خود را بامراکز دانشگاهي در راستاي استفاده از يافته هاي تحقيقاتي افزايش دهند تا با وجود آب سالم و خاک سالم، محصول سالم در اختيار مصرف کننده قرار گيرد.
خانجاني، به فعاليت 130 شرکت در کرمان و 8 شهرستان استان در زمينه تحقيقات و پژوهش مسائل زيستي و صنعتي اشاره کرد و گفت: اين مرکز که به عنوان مکمل دانشگاههاست محل پرورش ايده و تفکر جديد براي توليد بيشتر است.
در پايان اين همايش تفاهم نامه اي بين اتاق بازرگاني و صنايع و معادن استان کرمان، سازمان جهاد کشاورزي، شرکت کشت و توسعه محصولات ارگانيک کرمان و شرکت کنترل و بازرسي BCS آلمان با مديريت “پيتر گروش” به منظور حمايت از توليد محصولات ارگانيک و سالم به امضا رسيد.ک/2