رئیس اتاق کرمان گفت: فعالیت های خلاقانه و مبتکرانه در قالب استارت آپ ها برای فعالیت های جدی در حوزه گردشگری مورد حمایت اتاق قرار می گیرند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده در نشست تخصصی صنعت گردشگری با حضور فعالان و مدیران استان کرمان به مناسبت ششم مهرماه روز جهانی گردشگری، افزود: امیدواریم سال آینده با پشت سرگذاشتن شرایط ناشی از کرونا جهش خوبی در گردشگری و کسب و کارهای فعالان این حوزه داشته باشیم که برای تحقق این حوزه نیاز به روش ها و فعالیت های جدید است. وی ادامه داد: در بررسی های انجام شده، حوزه گردشگری بیشترین آسیب را از شیوع بیماری کرونا متحمل شده و تاثیرات آن عمیق بوده که باید راهکارهایی برای جبران آن یافت.
طبیب زاده، خاطرنشان کرد: در شرایط غیرعادی، نمیتوان با روش ها، قوانین و تفکر عادی کسب و کارها را اداره کرد و اگر اصول، قوانین، تفکر عادی و فرآیندهای دست و پاگیر و طولانی همچنان وجود داشته باشند، نباید انتظار پیش روی در کارها را داشت. رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه گردشگری در دنیا به یک ابرصنعت تبدیل شده اما در کشور ما هنوز به عنوان یک صنعت هم شناخته شده نیست، بیان کرد: امیدواریم بتوان تاثیر شگرف گردشگری و اقتصاد گردشگری را در ابعاد توسعه کرمان نشان داد و جوانان زبده، خلاق و پرشور این حوزه بتوانند نقش خود را در این حوزه ایفا کنند.
وی گفت: اگر چه کرمان دارای جاذبه های گردشگری فراوان و منحصر به فرد و همچنین تاریخ پر افتخار است اما آمارها نشان میدهد در جذب توریست موفق نبودهایم که به نظر می رسد علت آن عدم باور جدی در تصمیمات حوزه گردشگری است. طبیب زاده، با اشاره به اینکه متاسفانه گردشگری را مسئلهای فانتزی می دانیم، تصریح کرد: در گردشگری ظرفیت های بسیاری وجود دارد اما نسبت به توجه جدی به این صنعت و کمک به رشد و توسعه این بخش دریغ شده است.
وفاق و همدلی رمز پیشرفت گردشگری است
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این کمیسیون، خاطرنشان کرد: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و شهرداری کرمان همواره حامی و همراه فعالان این حوزه بودهاند و به واقع شهرداری نگاهش به گردشگری تغییر کرده است. محمدرضا بهرامی افزود: اگر چه متولی اصلی حوزه گردشگری و صنایع دستی دولت و سازمان میراث فرهنگی است اما به عنوان بخش خصوصی باید این پرسش ها را از خودمان بپرسیم که چقدر هزینه و زمان برای بازاریابی و تبلیغات، آموزش و بروز رسانی، ارتقا و بهینه سازی، شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی، مطالبه گری نسبت به عملکرد ضعیف برخی مدیران صرف کردهایم تا پیشرفت و ارتقا را شاهد باشیم.
وی ضمن انتقاد از حضور نیافتن استاندار کرمان و یا معاونان وی در جمع فعالان بخش خصوصی گفت: تا خود فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی دست به دست هم ندهند و همدلی نداشته باشند، پیشرفتی نخواهیم داشت.
اگر گردشگری آسیب ببیند اقتصاد شهری نیز آسیب خواهد دید
شهردار کرمان نیز در این نشست بیان کرد: رونق گردشگری در توسعه پایدار یک شهر بسیار تاثیرگذار است زیرا حضور گردشگر فعال به همه حوزه ها از جمله اداره کل مالیاتی، شهرداری، هنرمندان و… منفعت و سود می رساند، با حضور بیشتر گردشگران به وضعیت پارک ها و فضای شهر رسیدگی می شود، فعالیت های فرهنگی و هنری رونق می گیرد، در تجارت بین الملل تاثیر دارد، به محیط زیست به طور جدی توجه و در حمل و نقل، مراکز اقامتی، تولید صنایع دستی رونق ایجاد می شود.
مهران عالم زاده، افزود: شیوع ویروس کرونا نشان داد اگر در مسیر شهری قرار باشد توسعه پایدار فقط از گردشگری پیش رود، آسیب خواهد دید و ممکن است یک شهر را ورشکسته کند. وی با بیان اینکه در زمان شیوع ویروس کرونا شهرداری حداقل کاری که می توانست انجام دهد دریافت نکردن یکسری عوارض از فعالان اقتصادی بود، اظهار کرد: به نظر می رسد دولت می توانست در این شرایط کمک بیشتری به فعالان این حوزه کند، وام بلاعوض در اختیار آنها قرار دهد و معافیت های مالیاتی، بیمه ای و … را اعمال کند.
عالم زاده، خاطرنشان کرد: شهرداری کرمان هر جا احساس کند می تواند به فعالان حوزه گردشگری کمک کند دریغ نخواهد کرد زیرا معتقد است اگر گردشگری آسیب ببیند اقتصاد شهری نیز آسیب خواهد دید.
شهردار کرمان، در ادامه به بیان برخی فعالیت های شهری در حوزه گردشگری کرمان اشاره کرد و گفت: پروژه دیجیتال مارکتینگ “کرمان باشکوه” در فضای مجازی، انتشار فراخوان انتخاب برند گردشگری کرمان بزودی، اجرای تورهای نمایدن فرهنگی و تاریخی، راه اندازی پارک گردشگری، تهیه اقلام تبلیغاتی به 6 زبان، راه اندازی سایت 4 زبانه معرفی کرمان، فروش ویژه صنایع دستی در موزه بانو حیاتی، ارائه آموزش های مهارتی در فرهنگسراها، ساماندهی تابلوهای راهنما برای گردشگران، تهیه مستند پته کرمان، امضای قرارداد خواهر خواندگی با برخی شهرهای جهان از جمله تورین ایتالیا و برگزاری رویداد یکصدمین سال تاسیس شهرداری کرمان از جمله فعالیت های شهری است که انجام شده یا در دست انجام است.
50 میلیارد ریال تسهیلات کرونا به فعالان گردشگری پرداخت شده است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در این نشست، ایجاد وفاق و همدلی در بین فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی کرمان را مهمترین دستاورد حضور خود در کرمان عنوان و بیان کرد: کرمان از نظر پنج شاخص مهم گردشگری که در جهان مطرح است شرایط بسیار مناسبی دارد. فریدون فعالی، اظهار کرد: از جمله این شاخص ها می توان حمل و نقل ریلی، خطوط هوایی و جاده های مناسب و در دسترس؛ بهترین و با ظرفیت ترین جاذبه های گردشگری؛ مراکز اقامتی مناسب با سلایق مختلف شامل هتل، واحدهای بوم گردی و سایر مراکز؛ تجارت فعال و راهنمایان و متخصصان خوب و تخصصی اشاره کرد که کرمان در این موارد فعال و ظرفیت های فراوان دارد.
وی با تاکید بر اینکه نیاز به مهندسی دوباره برای بهتر شدن شرایط گردشگری داریم، افزود: در حال کارکردن بر روی راه اندازی گردشگری معدن هستیم و اگر چه در شرایط کرونا به سر می بریم اما آینده بسیار روشنی را برای گردشگری کرمان می بینیم. فعالی، در مورد ارائه تسهیلات پیش بینی شده برای فعالان حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: اختیار برخی تصمیمات در استان نیست و در سطح ملی تصمیم گیری می شود اما برای تسهیلات گردشگری در کرمان 594 پرونده در مجموع به میزان 125 میلیارد ریال تشکیل شده که تاکنون 50 میلیارد ریال آن پرداخت شده و مابقی در دست اقدام است.
وی علت عدم استقبال برخی از فعالان این حوزه از تسهیلات را تامین نشدن نیاز آنها، ناتوانی در پرداخت اقساط و همچنین درخواست تسهیلات بلاعوض عنوان کرد. گفتنی است در پایان این نشست از فعالان حوزه گردشگری استان با اهدای جوایزی تجلیل و تفاهم نامه همکاری در حوزه گردشگری بین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان و همچنین تفاهمنامهای دیگر بین اتاق کرمان و شهرداری کرمان به طور جداگانه منعقد شد.