رئیس اتاق کرمان گفت: باید قوانین و مقررات دست و پاگیر برای جذب کارورز در واحدهای تولیدی و بنگاه های اقتصادی برطرف و اطمینان لازم به کارفرما داده شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشست هم اندیشی در خصوص وضعیت طرح کارورزی استان کرمان افزود: بخش خصوصی اگر مطمئن باشد با جذب کارورز مشکلی از نظر قوانین اداره کار و تامین اجتماعی برای او پیش نمی آید و این اطمینان به صورت صورتجلسه و بخشنامه به آنها اعلام شود، قطعا در این طرح به صورت جدی همکاری می کند. وی با تاکید بر اینکه اشتغال دغدغه اصلی همه مسئولان دولتی و خصوصی استان است، ادامه داد: 40 هزار واحد صنفی در استان کرمان وجود دارد که اگر هر واحد یک نفر را پس از کارورزی جذب کند، اشتغال بسیار خوبی بدون نیاز به سرمایه گذاری مجدد و با امکانات موجود ایجاد می شود که باید شرایط این مهم فراهم شود.
طبیب زاده، اظهار کرد: در استان کرمان ظرفیت های بسیار، نیروی انسانی زیاد، کارگاه های خوب، تجهیزات و تجربیات لازم برای آموزش وجود دارد که اگر در این زمینه ها مشارکت لازم در قالب امضای تفاهم نامه هایی با مجموعه های مرتبط، صورت گیرد، نرخ بیکاری در استان کاهش می یابد. رئیس اتاق کرمان تصریح کرد: باید بررسی شود که دو هزار و 900 نفر کارورز که در چند سال گذشته به بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی معرفی شده اند در چه شرایطی قرار دارند؟ و سپس در زمینه ایجاد اشتغال از طرح کارورزی برای هزار و 500 نفر دیگر تا سال 1401 برنامه ریزی لازم انجام شود.
در ادامه این نشست عضو هیات رئیسه اتاق کرمان با اشاره به اینکه 90 درصد متقاضیان کار فاقد مهارت هستند، گفت: در این شرایط کارفرما ترجیح می دهد با اضافه کار نیروی فعال خود، کار را پیش ببرد و نیروی جدید جذب نکند. عباس جبالبارزی، افزود: بخشنامه های تامین اجتماعی به گونه ای است که اگر بازرس این مجموعه با مراجعه به یک کارگاه یا واحد صنفی، با فرد کارورز روبرو شود نام او را به عنوان نیروی شاغل در مجموعه ثبت و مشکلاتی را برای کارفرما ایجاد می کند.
نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، ادامه داد: در این رابطه درخواست می شود سامانه اداره کار که نام کارورزان در مجموعه ها را دارد به سامانه های تامین اجتماعی و آموزش فنی و حرفه ای استان متصل شود تا استعلام نام کارورز برای بازرسان براحتی امکان پذیر شود، مشکلات بعدی پیش نیاید و انگیزه کارفرمایان را برای جذب کارورز کاهش ندهد. جبالبارزی، تاکید کرد: باید توجه داشت که حتی اگر 30 درصد این کارورزان در واحدها و اصناف مشغول به کار شوند، براحتی پس از چند سال کسب تجربه، می توانند به کارآفرینان حوزه خود تبدیل شوند که این اقدام بسیار ارزشمند است و باید مشکلات پیش روی آن برطرف شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان در ادامه این نشست گفت: طرح کارورزی و کارآموزی از سال 95 آغاز شد و قرار بود در این طرح پنج هزار نفر جذب بازار کار شوند اما آنچه مورد انتظار بود، انجام نشد. محمدرضا جهانگیری، افزود: از اجرای این طرح رضایت نداریم و از سوی دیگر به دلیل مشکلات پیش آمده برای برخی از واحدهای صنفی و کارگاه ها توسط سازمان تامین اجتماعی، سایر واحدها جرات جذب کارورز را ندارند و از معافیت بیمه ای در نظر گرفته شده برای آنها نیز می گذرند. وی تصریح کرد: اگر مشکلات در این طرح برطرف و از بخش خصوصی و کارفرمایان حمایت شود، براحتی می توان سالانه 6 تا 7 هزار نفر را جذب بازار کار کرد.
گفتنی است در پایان این نشست نیز مقرر شد نشست هماهنگی دیگری با حضور نمایندگان اتاق کرمان، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل تامین اجتماعی استان کرمان برگزار و تصمیمات لازم برای چگونگی هر چه بهتر این طرح گرفته شود.