خیرین و فعالان اقتصادی مدرسه ساز در آئینی با حضور وزير آموزش و پرورش در محل مدارس اتاق بازرگاني كرمان تجلیل شدند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، وزیر آموزش و پرورش در این همایش گفت: اگر خیرین نبودند آموزش و پرورش کشور با مشکلات بسیار زیادی روبرو بود و خیرین قدیمی و مستقل مانند “عطا احمدی” نقش بی بدیلی در آموزش قبل و بعد از انقلاب داشتهاند. یوسف نوری، افزود: از راهاندازي پویش کرمان دانا تشکر و دغدغه اتاق کرمان را در زمینه توسعه مهارت آموزی درک میکنیم زیرا برای رسیدن به شاخصهای اقتصادی و انسانی و ضریب جینی (شاخص محاسبه توزيع ثروت در ميان مردم) باید به بحث مهارت آموزی بیشتر پرداخته شود.
وی با اشاره به اینکه 7 هزار هنرستان در کشور وجود دارد که باید همه هنرستان ها از هنرستان مصرف به هنرستان تولید تبدیل شوند، ادامه داد: قرار بود در برنامه ششم توسعه 50 درصد مدارس دوره متوسطه به کارودانش و فنی و حرفهای تبدیل شوند که تاکنون 35 درصد محقق شده است.
در ادامه رئیس اتاق کرمان نیز گفت: اتاق خارج از وظایف سازمانی و در راستای مسئولیت های اجتماعی خود پس از اینکه نسبت به کمبود فضای آموزشی در کرمان اطلاع پیدا کرد نهضت مدرسه سازی را تحت عنوان كرمان دانا راه اندازی كرد كه خیرین و فعالان اقتصادی بسیاری با اين پویش همراه شدند. سیدمهدی طبیبزاده، اظهار کرد: از وزیر آموزش و پرورش درخواست داریم برای پایدار شدن نظام مدرسه سازی، به خیرین مدرسه ساز توجه ویژه شود و از سازمان نوسازی مدارس نیز درخواست می شود همزمان با ساخت مدارس تجهیزات لازم را تکمیل تا مدارس به طور کامل راه اندازی شوند.
وی بیان کرد: نظام فنی و حرفهای یک نظام کارآفرینی و اشتغال است که باید به عنوان یک سیستم در آموزش و پرورش طراحی و مورد توجه قرار گیرد. طبیب زاده ادامه داد: هنرستانهاي فني و حرفهاي و کار و دانش و آموزشگاه های آزاد در زمینه مهارت آموزی تجربیات موفقی نداشته اند كه نتیجه آن فقدان مهارت جدی در بخش خصوصی است.
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: وقتی این نظام سیستماتیک می تواند موفق عمل کند که با مشارکت بخش خصوصی در تصمیم گیری، تصمیم سازی و اجرا همراه باشد تا نیروی ماهر آماده کار، تحویل جامعه داده شود. طبیب زاده، با تاکید بر اهمیت مهارت آموزی در ایجاد اشتغال پایدار در جامعه ادامه داد: بر اساس پژوهش صورت گرفته اگر هر دانشجو فقط یک مهارت داشته باشد ۲۲ درصد احتمال پیدا کردن شغل برای او افزایش مییابد.
وی اظهار کرد: باید جایگاه هنرستان ها و مراکز فنی و حرفه ای در آموزش و پرورش تغییر کند که پیشنهاد ما راه اندازی مرکز استعدادهای فنی وحرفه ای یا مرکز تعالی مهارت است که این سیستم پیشنهادی باید از مدارس آغاز و طراحی دوره ها و طراحی ساختار به بهترین شکل و متناسب با نیاز جامعه صورت گیرد.
در ادامه این همایش نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از همه خیرین و فعالان اقتصادی مدرسه ساز گفت: زبان از بیان و به تصویر کشاندن لطافت روح و معرفت این خیرین قاصر است که نمونه آن عطا احمدی خیر مدرسه ساز است که خانه اش را وقف مدرسه کرد، مدتی در اتاق سرایداری این مدرسه زندگی و اجاره اتاق را هر ماه به آموزش و پرورش پرداخت می کرد. محمدمهدی زاهدی افزود: در زمینه اختصاص بودجه به مدرسه سازی، تا حد امکان در کمیسیون های آموزش و تلفیق مجلس، همیشه حمایت های لازم را انجام دادیم و بودجه هایی خلق شد که کشور در این زمینه اقدامات جدیدی انجام داد.
وی ضمن قدردانی از اتاق کرمان و پویش کرمان دانا بیان کرد: رئيس اتاق کرمان در پویش کرمان دانا به گونهای فعال عمل می کند که انگار خود یک فرد از آموزش و پرورش است و با جدیت مدرسه سازی را پیگیری می کند.
گفتنی است در این همایش از فعالان اقتصادی و خیرین مدرسه ساز در سراسر استان تجلیل شد.