تفاهم نامه همکاری های علمی، آموزشی، پژوهشی و ارتباطات مشترک اتاق کرمان و دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان در نشستی با حضور روسای دو مجموعه به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس اتاق کرمان ضمن ابراز خوشحالی از اینکه دانشگاه به سمت تجارت و تولید آمده است، گفت: امیدواریم زمینه های همکاری های مشترک اتاق با دانشگاه بتواند به حل مسائل استان و فعالان اقتصادی کمک کند. سیدمهدی طبیب زاده، با اشاره به اینکه اقتصاد استان دچار تضاد است و ورودی و خروجی آن با یکدیگر همخوانی ندارد، افزود: استان از نظر برخورداری از ظرفیت ها و امکانات مانند کشاورزی، معدن، صنایع مختلف، گردشگری و… جایگاه ارزشمندی دارد اما خروجی این کار رتبه پایین استان در شاخص های مربوط به توسعه پایدار مانند اشتغال، درآمد سرانه شهری، آموزش، بهداشت و درمان و … است.
وی ادامه داد: اقتصاد استان مبتنی بر منابع مانند معادن و کشاورزی است و صادرات استان مربوط به کالاهای غیرفرآوری است و شرکت های دانش بنیان رشد نکرده اند. طبیب زاده، تصریح کرد: دانشگاه ها باید بررسی کنند که چطور می توانند بر پایه دانش در خدمت اقتصاد استان باشند و اتاق کرمان می تواند در این زمینه محور همکاری و همراهی باشد. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: آینده اقتصاد استان مبهم است و با برنامه ریزی کردن برای حرکت در مسیرهای علمی، به روز و دیجیتال می توان آن را پیش برد.
در ادامه این نشست رئیس دانشگاه ولی عصر رفسنجان(عج) با بیان اینکه این دانشگاه با بیش از 7 هزار دانشجو و 280 عضو هیات علمی بعد از دانشگاه شهید باهنر کرمان، بزرگترین دانشگاه استان است، گفت: 8 دانشکده در 105 رشته از مقطع کارشناسی تا دکترا در این دانشگاه فعال هستند. رضا رنجبرکریمی افزود: دانشگاه ولی عصر رفسنجان در تجربه سی ساله خود همکاری های مشترک بسیاری را انجام داده و مرکز رشد این دانشگاه برای اولین بار در استان در سال 91 راه اندازی شد. وی با اشاره به اینکه در این مرکز رشد 70 شرکت ثبت شدند که 10 شرکت دانش بنیان هستند، اظهار کرد: تمرکز اصلی این دانشگاه بر روی دانشکده کشاورزی با 51 عضو هیات علمی و پرداختن به پژوهش ها و موارد مختلف مربوط به محصول پسته است. رنجبرکریمی، تصریح کرد: سعی داریم با به اشتراک گذاشتن ظرفیت ها و امکانات اتاق کرمان و دانشگاه ولی عصر رفسنجان، رسالت دو مجموعه به درستی انجام شود.
گفتنی است در این تفاهم نامه برگزاری کارگاه ها، سمینارهای آموزشی، همایش ها، انجام مطالعات و پژوهش های بنیادی و کاربردی، انجام تالیفات مشترک، پروژه های کارشناسی، همکاری مشترک برای جذب سرمایه و توسعه شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها و… از جمله موضوعات همکاری لحاظ شده است.