گروهی 16 نفره از مدیران عامل بنگاه های اقتصادی کشور ضمن برگزاری نشست با رئیس اتاق کرمان از دو کارخانه آلومینیوم هزار و مس شهید باهنر کرمان بازدید و شرایط و مسائل حوزه تولید این دو مجموعه را بررسی کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس اتاق کرمان در نشست با این گروه فعال اقتصادی گفت: استان کرمان ظرفیت های فراوانی در بخش های مختلف دارد و رویکرد جدید استان کرمان تکمیل زنجیره ارزش در معادن برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر است. سیدمهدی طبیب زاده، با بیان اینکه 3 میلیارد دلار صادرات سالانه استان کرمان است که با تمهیدات اندیشیده شده صادرات کالاهای سنتی باید به سمت صادرات تکنولوژی و دانش بنیان برود که کار آغاز شده است.
وی ادامه داد: به دلیل تکیه بر صنایع بزرگ در استان کرمان صنایع کوچک و متوسط مغفول مانده و رها شده اند که باید برای توسعه پایدار استان توازن لازم بین بخش های مختلف برقرار شود. رئیس اتاق کرمان گفت: اتاق با راه اندازی مرکز کسب و کار، ارتباط گسترده ای را با بنگاه های اقتصادی برقرار کرده و همچنین اتاق کرمان به دلیل مقبولیت خوبی که بدست آورده، تولید فکر و ایده در استان به عهده اتاق گذاشته شده است. وی با بیان اینکه توجه اصلی استان بر معادن و اقتصاد مبتنی بر معادن است، ادامه داد: معادن پایدار نخواهند بود و کارخانجاتی باقی می ماند که مواد اولیه نخواهند داشت و واردات مواداولیه نیز به صرفه نخواهد بود. طبیب زاده اظهار کرد: سودهای چند ده هزار میلیارد تومانی از معادن استان باید در حوزه هایی سرمایه گذاری شود که آینده اقتصاد استان دچار مشکل نشود.
در ادامه این نشست عضو هیات رئیسه اتاق کرمان گفت: وضعیت بخش خصوصی باید از سه منظر حوزه کسب و کار، شرایط بنگاه اقتصادی و دیدگاه مشتری بررسی شود تا شرایط بهبود یابد. عباس جبالبارزی افزود: اگر در شرایط سخت تحریم ها، صنعت و پشتکار مدیران صنعتی کشور نبود وضعیت خیلی بدتر از شرایط فعلی بود و باید با وجود همه کم و کاستی ها، قدردان مدیران بخش خصوصی بود زیرا کارآفرینی براحتی شکل نمی گرد. وی ادامه داد: رتبه ایران در فضای کسب و کار جهان 128 است و سرمایه گذاران ترجیح می دهند در 127 کشور بالاتر از رتبه ما سرمایه گذاری کنند و این موضوع یک مسئله واقعی است. نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، از دولت درخواست کرد، کارها را به بخش خصوصی بسپارد و به وظیفه اصلی خود مبنی بر بهبود فضای کسب و کار بپردازد تا بتوان به رتبه کمتر از 50 در بررسی شاخص های فضای کسب و کار رسید.
وی اظهار کرد: در بنگاه های اقتصادی نتوانسته ایم سیستم های مشتری مداری را به صورت صحیح اجرا کنیم و به سودهای کوتاه مدت بیشتر از سودهای بلندمدت توجه می کنیم. جبالبارزی، ضعف در زمینه نیروی کارآمد و حرفه ای را یکی دیگر از مشکلات بنگاه های اقتصادی عنوان کرد و گفت: هر چقدر به سمت استان های دورتر از مرکز برویم این نیروی ماهر کمتر پیدا می شود. وی ادامه داد: در کشور ما مهندس و دانش آموخته دانشگاه زیاد است اما در تولید انبوه موفق نیسیتم، زیرا به دلیل ضعیف بودن سیستم دانشگاهی، نیروی متخصص، افراد کارآمد و حرفه ای تربیت نکرده ایم.
در ادامه این نشست مدیرگروه فعالان اقتصادی مهمان دیار کریمان گفت: باعث افتخار ماست در کرمان این همه توانمندی وجود دارد و اتاق کرمان بعد از اتاق تهران، قویترین و بهترین اتاق کشور است و حتی به دلیل محدودیت های موجود در کرمان توانمندتر عمل می کند. حسین آقاخانلو تصریح کرد: مجموعه های مختلفی در استان فعالیت می کنند که با چالش ها و مسائل مختلفی روبرو هستند که حل مسائل این صنایع و بنگاه های اقتصادی برای استانی مانند کرمان بسیار اهمیت دارد.
گفتنی است مدیران عامل مجموعه های شرکت کننده در این نشست، ضمن آشنایی با بنگاههای اقتصادی کرمان، به بیان نظرات خود در رابطه با شرایط این بنگاه ها پرداختند.