EN

مدل های توسعه تامین زیرساخت های اساسی کشور معرفی شدند

 مدل‌های توسعه زیرساخت‌های اساسی کشور با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی و با تاکید بر صنعت، برق، نفت و گاز و صنعت آب، در پنل تخصصی معرفی و بررسی شدند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رئیس کمیسیون احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران و دبیر همایش کرمان آیدکس گفت: پرواز خارجی از کرمان با ایرلاین بین‌المللی بعد از سال‌ها چند روز دیگر انجام می‌شود که شکل‌گیری این پرواز مرهون زحمات آقای حلوایی رئیس انجمن مهندسی نفت و گاز اپک است و امیدواریم همه کمک کنند تا این پرواز ادامه یابد.

علی نقوی ادامه داد: دومین رویداد سرمایه‌گذاری استان کرمان با عنوان کرمان آیدکس 2024 در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری برگزار شد و بازخورد خوبی داشت و قرار شد هر فصل یک رویداد جانبی تعریف شود و هر دو سال یک بار هم رویداد کرمان آیدکس را به میزبانی کرمان برگزار کنیم.

در ادامه رئیس انجمن شرکت‌های مهندسی نفت و گاز اپک اظهار کرد: ظرفیت‌های داخلی برای سرمایه‌گذاری  وجود دارد و ظرفیت‌ها نباید معطل سرمایه خارجی شوند، اما بدون ظرفیت‌سازی برای سرمایه‌گذاری خارجی نیز  نمی‌توان به اهداف دست پیدا کرد. محمد حلوایی بیان کرد: باید شرایط را برای پذیرش سرمایه و سرمایه‌گذار آماده کنیم و این در شرایطی‌ست که ما هنوز یک سند مشخص از زبان سرمایه‌گذار نداریم که روی میز دولت بگذاریم.

وی اظهار کرد: باید از اتاق‌های بازرگانی کشورهای مدنظر بپرسیم شرایط شما برای سرمایه‌گذاری در کشور ما چیست، زیرا بر اساس تخیل و خواست قلبی خودمان نمی‌توانیم حرکت کنیم. حلوایی، ادامه داد: این نگاه که تنها یک راه برای رسیدن به هدف داریم اشتباه است، باید از روش های مختلف و مشخص استفاده کنیم و بخواهیم که مسیر را باز کنند.

رئیس انجمن شرکت‌های مهندسی نفت و گاز اپک عنوان کرد: تجهیزات ما امکان تولید شش میلیون بشکه نفت در روز را دارد که حالا سه و نیم میلیون بشکه در روز است و می‌توانیم طی سه تا چهار سال با منابع داخلی و خارجی دوباره به شش میلیون بشکه نفت برسیم. حلوایی گفت: باید بتوان ارتباط با جهان را برقرار و تکنولوژی‌های جدید به ویژه در حوزه نفت و گاز را به کشور وارد کرد  تا عقب‌ماندگی‌ها در این حوزه جبران شود.

رئیس هیأت مدیره سندیکای صنعت برق ایران نیز در این نشست اظهار کرد: طی دو دهه اخیر به علت حکمرانی نادرست در وزارت نیرو دچار کسری شدید در تولید و مصرف برق شده‌ایم و ریشه این ناترازی به اقتصاد معیوب صنعت برق برمی‌گردد. جعفر جولا بیان کرد: در دولت‌های مختلف اعلام کردند خاموشی‌ها به علت فعالیت ماینرها یا مشکل در سوخت است، اما علت اصلی در واقع بحث سرمایه‌گذاری است.

وی ادامه داد: در دو، سه سال اخیر متاسفانه قیمت برق به ویژه در بخش صنعتی افزایش پیدا کرده اما از آنجا که تجارت برق در حوزه دولت است بنابراین سهم نیروگاه‌دار بخش غیردولتی را پرداخت نمی‌کنند. جولا اظهار کرد: نیاز به 15 هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در شبکه برق وجود دارد زیرا شبکه فرسوده است و پرت برق زیادی داریم.

رئیس هیأت مدیره سندیکای صنعت برق ایران تصریح کرد: بر اساس آمار در پیک تابستان امسال، حداکثر تقاضای برق حدود 80 هزار مگاوات و حداکثر توان تولید نیز 62 هزار مگاوات بوده که این 18 هزار مگاوات کسری برابر با 9 میلیارد دلار است و برخی کارشناسان معتقدند با بهبود راندمان موجود و بهسازی‌ها می‌توانیم یک‌سوم این کسری را پوشش دهیم. وی ادامه داد: امنیت سرمایه‌گذاری، محدودیت‌های قانونی، عدم ثبات سیاسی و اقتصادی، بروکراسی زائد سیستم اداری و بانکی، ساختار دولتی صنعت برق، انحصار حاکم بر صنعت برق و نظام قیمت‌گذاری تکلیفی از تنگناهای اساسی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

جولا، با اشاره به اینکه برای خروج از بحران فعلی باید بورس انرژی را جدی بگیریم، بیان کرد: اگر تجارت برق را آزاد کنیم و سرمایه‌گذار بتواند با نرخ‌های جذاب برق را صادر کند، می‌توانیم در جذب سرمایه‌گذاری در صنعت برق موفق عمل کنیم. نصرالله نوربخش مدیر عامل نمایندگی جنوب شرق آسیا، نیز در سخنانی در این نشست اظهار کرد: اگر حاکمیت بتواند برنامه ورود بانک‌ها به داخل کشور را فراهم کند، موجب می‌شود پایه و بستر مناسبی را برای جذب سرمایه‌گذار داشته باشیم.