مشاور ارشد توسعه گردشگری اتحادیه اروپا با اشاره به خاطرات مارکوپولو، کرمان را استانی با هزاران تاریخ و فرهنگ و صفات دوستی و مهمان نوازی عنوان کرد و گفت: حسن شهرت در گردشگری حق کرمان است و در واقع حق این استان نیست که در منطقه قرمز گردشگری جهان قرار داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، رضا سلطانی، در نشست بررسی ظرفیت ها و راهکارهای توسعه گردشگری خارجی استان کرمان، افزود: خوشنامی و شهرت و از سوی دیگر بدنامی یک شهر یا استان حتی به ناحق، در ذهنیت گردشگران، در تجربه آنها و در میزان خوش گذرانی گردشگران در مقصد بسیار تاثیرگذار است. وی ادامه داد: گردشگری زبان صلح و بیزینس و زبان از بین بردن سوء تفاهم هاست و بدون تعارف باید گفت که هنوز مزه دلاری کسب درآمد از گردشگری در ایران چشیده نشده است.
سلطانی ادامه داد: استان کرمان همچنین در بازاریابی و برندینگ یک شعار و برند واحد ندارد و می توان برای کرمان شعارهایی با عبارت های صلح، دوستی، غذا و راه ابریشم پیشنهاد داد. مشاور ارشد توسعه گردشگری اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: همچنین برای اینکه کرمان را در گردشگری جهان بیشتر معرفی کنیم باید از تصاویر و ویدئوهایی استفاده کرد که مردم در آن احساسات را به نمایش می گذارند، نه اینکه صرفا عکس از یک جاذبه گردشگری باشد.
وی تصریح کرد: به نمایش گذاشتن فعالیت های کشاورزی، تبریک سال نو به مردم مختلف جهان از طریق کودکان کرمانی، استفاده از بانوان و کودکان به عنوان سمبل امنیت و مهربانی در تصاویر، تبلیغات گردشگری کرمان و برگزاری فستیوال صلح از سایر اقدامات پیشنهادی است که می تواند به معرفی کرمان کمک کند. سلطانی، با تاکید بر اینکه باید نظرات سایر مردم جهان در قاره های مختلف در مورد کرمان بررسی شود و با توجه به آنها بتوان برای خوشنامی استان کار کرد، گفت: در ایران مراکز مهم گردشگری خارجی استان های اصفهان، یزد و شیراز هستند که اگر کرمان با آنها فعالیت های گردشگری مشترک برگزار کند، می تواند در معرفی بیشتر کرمان تاثیرگذار باشد.
کرمان می تواند یک میلیون نفر گردشگر خارجی را جذب کند
رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه کرمان ظرفیت های گردشگری فراوانی دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه کرمان 10 اثر ثبت جهانی دارد باید بررسی شود که چگونه کالاهای گردشگری استان به جهان عرضه شود تا با استقبال گردشگران خارجی بیشتری روبرو باشیم.
سیدمهدی طبیب زاده خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهای اولیه، استان کرمان می تواند یک میلیون نفر گردشگر خارجی را جذب کند که اگر در برنامه ای بلندمدت این مهم محقق شود و هر گردشگر دو هزار دلار در کرمان خرج کند، دو میلیارد دلار معادل کل درآمد تولید ناخالص داخلی استان، ارزش افزوده ایجاد می شود. وی ادامه داد: افزایش اشتغال، افزایش ضریب اشغال هتل ها و افزایش رفاه در جامعه با رشد گردشگری محقق می شود و مدیران ما باید بتوانند برای جریان سازی در حوزه گردشگری اقدامات موثر انجام دهند.
امسال 7 هزار گردشگر خارجی وارد استان شده اند
در ادامه این نشست رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به اینکه تعداد ورود گردشگران خارجی به کشور تا پایان برنامه هفتم توسعه 15 میلیون نفر پیش بینی شده است، گفت: با تداوم وضع موجود سهم کرمان از این میزان گردشگر 150 هزار نفر خواهد بود که با تقویت زیرساخت های گردشگری در استان می تواند به 900 هزار نفر تا پایان برنامه هفتم برسد.
محمدرضا وحیدی، با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 7 هزار نفر گردشگر خارجی وارد استان شده اند، اظهار کرد: سیاست 190 برنامه هفتم توسعه با موضوع تجهیز زیرساخت ها و توسعه شبکه های یکپارچه گردشگری برای کرمان بسیار مهم است که برای تحقق آن توسعه حلقه های گردشگری طبیعی، تاریخی، فرهنگی، قطب های گردشگری سلامت، پهنه ها و محورهای گردشگری کویری در استان دیده شده است. وی با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش گردشگری در استان بیان کرد: روند ایجاد منابع گردشگری در استان تصاعدی شده و سرمایه گذاری بخش خصوصی در این حوزه بیشتر شده است.
گفتنی است در این نشست جمعی از فعالان گردشگری استان به بیان نظرات و پیشنهادهای خود در رابطه با توسعه گردشگری خارجی پرداختند.