EN

متن مصاحبه رییس اتاق کرمان

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان گفت: «لازمه کار برای رسیدن به اهداف مورد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال “جهاد اقتصادی” ایجاد فضای کسب و کار مناسب است.»

به گزارش روابط عمومي اتاق ايران، «محسن جلال پور» در توضيح شرايط مناسب براي پيشرفت اقتصادي كشور افزود: مهم‌ترین اصل برای پویایی و فعال بودن اقتصاد هر کشور این است که فعالان اقتصادی با فراغ بال، امنیت فکر، ثبات قوانین و شرایط مناسب در یک فضای مناسب کسب و کار و فضای رقابتی کار انجام دهند.
وی با اشاره به ایجاد فضای مناسب برای رقابتی شدن اقتصاد اظهار داشت: حفظ شرایط اخلاقی در فضای کسب و کار، ایجاد یک بستر مناسب برای کار در این فضا از اهم مسائلی است که ما باید به‌عنوان اصلی‌ترین دغدغه‌ها و موانع پیش‌روی به آن‌ها نگاه کنیم.
جلال‌پور به تقسیم مسؤولیت بخش‌های مختلف در سال جهاد اقتصادی در فرموده رهبری به مردم و مسؤولان اشاره کرد و ادامه داد: اگر بخواهیم تقسیم مسؤولیت انجام دهیم، روی سخن رهبر انقلاب از نظر انجام کار، مسؤولیت، خدمت و حرکت بیشتر به بخش خصوصی است اما در بخش رفع موانع موجود، حل مسائل و ایجاد فضای مناسب عمده سخن معظم له با دولت و مسؤولان نظام است.
وی با تأکید بر این‌که امروز در فضای اقتصادی رقیبی بزرگ‌تر از مسؤولان و دست‌اندرکاران تصمیم‌گیر برای بخش خصوصی وجود ندارد، گفت: اگر ما شرایط مساوی را برای بخش خصوصی، مجموعه دولتی و مجموعه افراد، جمعیت‌ها، نهادها، سازمان‌ها و ارگان‌هایی که کار اقتصادی انجام می‌دهند به وجود بیاوریم، این مسأله به بالندگی و شکوفایی اقتصاد و فضای اقتصادی ما کمک مؤثر می‌کند.
وی افزود: مهم‌ترین چالش پیش‌روی سال “جهاد اقتصادی” ایجاد فضای مناسب برای انجام فعالیت‌های اقتصادی است که از جمله اصلی‌ترین آن‌ها ایجاد فضای مناسب رقابتی، ثبات قوانین، امنیت سرمایه‌گذار، ارزش گذاشتن به سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری و برداشتن آن دسته از موانعی که به دلیل حضور بعضی از نهادها، سازمان‌ها و تصمیم‌گیران در این فضا پیش روی سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی است.

  • در بسیاری از زمینه‌های سند چشم‌انداز حرکت قابل قبولی داشته‌ایم

رئیس اتاق بازرگانی و و صنایع و معادن استان کرمان با اشاره به این‌که از دو سال پیش وارد دهه چهارم انقلاب شدیم، خاطر نشان کرد: قبل از ورود به این دهه و در اوایل ورود، صحبت بر این بود که دهه چهارم دهه تعالی است.
جلال پور اظهار داشت: با تقسیم‌بندی دهه‌های گذشته در شکل‌گیری نظام، تثبیت نظام و در واقع اعتماد سازی و هم‌چنین جایگزین شدن نظام جمهوری اسلامی به جای نظام دو هزار و 500ساله شاهنشاهی، از چند سال پیش نظام به سمت و سوی تعالی و حرکت رو به جلو در همه زمینه‌ها فکر می‌کرد.
وی ادامه داد: در سال 1384 هنگامی که افق 20 ساله کشور تنظیم و سند 1404 دیده شد که بر اساس آن باید پس از پایان سند چشم انداز به عنوان قدرت اول منطقه در همه زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و تمامی زمینه‌های ممکن دست پیدا کنیم.

جلال پور بیان کرد: به نظر می‌آید در بسیاری از زمینه‌ها حرکت قابل قبولی داشته‌ایم و در برخی زمینه‌ها نیز چندان موفقیتی نداشتیم.
900121jalalpoorوی گفت: در زمینه‌های علمی ما حتی از آنچه در سند چشم‌انداز پیش‌بینی شده جلوتر هستیم اما در برخی زمینه‌ها در طول شش سالی که از تدوین این سند می‌گذرد حرکت مناسب و پیش‌بینی شده را انجام نداده‌ایم.
وی ادامه داد: البته در این مسیر موانعی وجود داشته که جهانی و غیر قابل پیش‌بینی بوده و هم‌چنین با موانعی به دلیل تصمیمات کلان کشور در راستای جایگاهی که نظام در دنیا دارد و ارزش، اعتبار و منزلتی که برای مردم و استقلال قائل است، برخورد کرده‌ایم.
جلال پور این موانع را رکود اقتصادی، تحریم‌ها، جنگ‌های کشورهای منطقه و شرایط ویژه منطقه عنوان کرد و افزود: به جز این موارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در مسائل اقتصادی کارهای ریشه‌ای و زیربنایی که باید در دهه‌های گذشته و به‌ویژه پس از تدوین سند انجام شود، اتفاق نیفتاده است.

  • دو سال گذشته مقدمه جهاد اقتصادی بود

وی بیان کرد: نام‌گذاری دو سال گذشته با عناوین “اصلاح الگوی مصرف” و “همت مضاعف و کار مضاعف” توسط رهبر انقلاب اسلامی نشان از این است که در دو سال ابتدای دهه چهارم دیدگاه رهبری به اصلاح امور ساختاری اقتصادی کشور بوده است.
جلال پور ادامه داد: اصلاح الگوی مصرف و همت و کار مضاعف به طور عمده به مسائل اقتصادی بر می‌گردد و شاید آن دو سال مقدمه جهاد اقتصادی بود و به همین دلیل ایشان امسال را به‌عنوان جهاد اقتصادی نام‌گذاری کردند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان گفت: رهبر انقلاب می‌توانستند امسال را با عناوینی مانند تلاش اقتصادی، کار و تلاش و شکوفایی اقتصادی نام‌گذاری کنند اما چرا واژه جهاد اقتصادی انتخاب شد؟
جلال پور اظهار داشت: در درون کلمه جهاد یک احساس وظیفه نهفته است؛ تلاش را هرفردی می‌تواند انجام دهد یا انجام ندهد زیرا در آن وظیفه نهفته نیست، اما وقتی که از کلمه جهاد استفاده می‌شود یعنی همه باید در آن مسیر گام بردارند.
وی افزود: جهاد را وقتی به کار می‌برند که شرایطی پیش روست و اگر آن را چاره و تدبیر نکنیم ممکن است با یک فاجعه و به یک انهدام و مشکل بزرگ غیر قابل جبران مواجه شویم.

جلال پور خاطر نشان کرد: جهاد در واقع وظیفه همه افراد در شرایط بحرانی است و چندین پله از تلاش، فعالیت و همه مسائلی که می‌تواند مطرح شود بالاتر است.
وی ادامه داد: اتلاق واژه جهاد نشان می‌دهد که هم وظیفه سنگینی داریم و هم اگر برای موانع پیش رو چاره‌ای نیندیشیم، ممکن است با ناعلاجی‌ها و افسوس‌هایی در آینده روبرو شویم.
جلال‌پور گفت: مهم‌ترین مسأله‌ای که برای رهبری ایجاد دغدغه و نگرانی کرده و شاید باعث شده که امسال را به‌عنوان “جهاد اقتصادی” مطرح کنند این است که ما باید برای رسیدن به برنامه سند چشم‌انداز و برای ارائه یک الگوی مناسب از یک جامعه اسلامی، برای جامعه و رضایت اقشار مختلف مردم حرکتی جهادگونه داشته باشیم.
وی افزود: همان‌طور که واژه جهاد و بحث جهاد اقتصادی بزرگ به نظر می‌آید باید قبول کنبم مطالبی که بوده، بزرگ بوده زیرا برای کارهای کوچک از واژه‌های بزرگ استفاده نمی‌کنند.

  • باید همه باور کنیم جهادی بزرگ و وظیفه‌ای سنگین بر عهده داریم

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان خاطر نشان کرد: باور این‌که جهاد، جهادی بزرگ و وظیفه، وظیفه‌ای سنگین و فرموده رهبری به همه ارکان و اقشار نظام است، مهم‌ترین اصل محسوب می‌شود.
وی بیان کرد: اگر ما با واگذار کردن مسؤولیت‌ها و انداختن مسؤولیت دولت به بخش خصوصی، بخش خصوصی به دولت، مجلس به دولت، دولت به مجلس، مجلس به قوه قضاییه و قوه قضاییه به بخش خصوصی که در واقع انداختن توپ به زمین یکدیگر است، راهی را پیش نمی‌بریم.
جلال پور اظهار داشت: برای ایجاد یک فضای مناسب، تعامل جمعی و باور جدی به این‌که امروز فضای کسب و کار ما فضای رقابتی، فضای ارزش به سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری و فضایی با امنیت کامل سرمایه‌گذاری نیست، ضروری به نظر می‌رسد.
وی ادامه داد: فضای کسب و کار ما فضایی است که در بسیاری از موارد به تنبل پروری و اعانه‌پروری بیشتر از فعال اقتصادی اهمیت داده می‌شود و نگاه تمامی دست‌اندرکاران به این مطلب، عبور از این فضا و ورود به فضای مناسب و جدید می‌تواند این راه را بگشاید.
وی افزود: اگر این اصل را به‌عنوان اصل اول برای شکوفایی اقتصادمان پیش رو قرار دهیم و فضایی را ایجاد کنیم که سرمایه‌گذار بهترین و نخستین گزینه برای استفاده از سرمایه خود، سودآورد کردن و بهره‌برداری از آن را فضای تولید و فضای ورود به تولید برای صادرات و مصرف داخل و خارج کشور بداند، قدم مناسب را برداشته‌ایم.
جلال پور گفت: تا هنگامی که سرمایه‌گذار برای بهره‌برداری از سرمایه‌اش راه‌های متعددی به ذهنش خطور می‌کند که بسیاری از این راه‌ها همراه با عدم فعالیت، عدم حضور در بازار واقعی سرمایه‌گذاری، همراه با درآمدزایی بدون دغدغه، درآمدزایی بدون فعالیت، درآمدزایی بدون نگرانی از مطالب پیش روی سرمایه‌گذار امروز جامعه است، ما به سختی می‌توانیم به شکوفایی اقتصادی برسیم.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان بیان کرد: تا هنگامی که در جامعه ما سرمایه‌گذار بتواند با کمترین هزینه خودش را در شرایطی قرار بده که از یک سود بالای سالانه بدون هیچ فعالیت اقتصادی، بدون پرداخت هیچ‌گونه مالیات و بدون درگیری با هیچ سازمان و ارگانی بهره‌مند شود، مسلماً حرکت به سمت تولید و شکوفایی اقتصادی، بسیار تا بسیار کند خواهد بود.
وی ادامه داد: ما باید مسیری را تعریف کنیم که اگر امروز سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری و درآمدزایی از سرمایه‌اش به تدبیر، فکر، مشورت و رایزنی پرداخت، نخستین راه پیش‌روی خود را ورود به عرصه فعالیت‌های واقعی و نه مجازی، فعالیت‌های تولید محور و نه درآمدزای مجازی ببیند.

  • پیش بردن فضای جامعه برای سرمایه‌گذاری در تولید کار سختی نیست

جلال پور افزود: پیش بردن فضای جامعه برای سرمایه‌گذاری در تولید کار سختی نیست و به نظر می‌آید پیش از این نیز مسؤولان کشور به این باور رسیده‌اند.
وی خاطر نشان کرد: این‌که رئیس جمهور امسال فعالیت اقتصادی دولت را در سه زمینه اصلاح ساختار مالیاتی، اصلاح ساختار بانکی و اشتغال‌زایی متمرکز کرده است که اگر دو محور اول انجام شود، اشتغال‌زایی نیز خیلی زود محقق می‌شود؛ نشان از درک این مشکل اساسی است.
جلال پور گفت: بسیار ساده است که ما فضا را به سرعت به سمتی ببریم که تمامی سرمایه‌گذاران، سرمایه خود را به سمت تولید ببرند زیرا چاره‌ای جز این برای درآمدزایی نمی‌بینند.

  • بنا به حکم جهاد اقتصادی باید در مصرف روزانه خود تجدید نظر کنیم

جلال پور با اشاره به این‌که ما جمعیتی 70 میلیون نفری داریم، خاطر نشان کرد: اگر هر یک از ما در مقابل حکم رهبری که حکم جهاد اقتصادی است، وظیفه خود را انجام دهیم اهداف جهاد اقتصادی محقق خواهد شد.
وی تأکید کرد: همه مردم ما باید از امروز تصمیم بگیرند در مصرف روزانه خود تجدید نظر کنند و اسراف را کنار بگذارند و صرفه‌جویی‌های لازم را انجام دهند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان اظهار داشت: همان‌طور که ما در هشت سال دفاع مقدس تمامی خطوط از جمله خط مقدم، پشت خط، سنگرهای بعدی و همه استان‌های ما کاملاً در دفاع از کشور بسیج و همراه بود، امروز نیز در جهاد اقتصادی تنها فعالان اقتصادی و مجموعه وابسته به فعالیت‌های اقتصادی عهده‌دار وظیفه نیستند بلکه همه مردم این وظیفه را بر عهده دارند و باید از این جهاد اقتصادی پشتیبانی کنند.
وی بیان کرد: با هدفمند کردن یارانه‌ها پیش‌بینی شده که امسال با افزایش چشم‌گیر میزان صادرات نفت روبرو خواهیم شد که همین میزان را ما سال گذشته مصرف می‌کردیم بدون این‌که نگرانش باشیم.
جلال پور اظهار داشت: همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند یکی از ارکان محقق شدن جهاد اقتصادی صرفه‌جویی است که متأسفانه ما اصلا یاد نگرفته‌ایم در کشور آن را مد نظر قرار دهیم.
جلال پور با تأکید مجدد بر پرهیز از اسراف‌ها و ارتقای بهره‌وری در سال جهاد اقتصادی افزود: توجه به نوآفرینی و نوآوری در سال جاری لازمه تحقق شدن فرمایشات رهبری در رابطه با جهاد اقتصادی است.
وی بیان کرد: بسیاری از مردم ما عادت کرده‌اند که همیشه زندگی یکنواخت و روزمره‌ای را بگذرانند که این شرایط باید در زندگس همه اقشار مردم با نوآفرینی در سال جاری تغییر کند.

  • امروز سربازان جبهه جهاد اقتصادی، فعالان اقتصادی هستند

وی به رسالت و تعریف بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی در مسائل اقتصادی به دنبال انجام کار برای سود آوری است و مسلماً اگر سال جهاد اقتصادی نیز نباشد و فریضه جهاد نیز واجب نشده باشد، بخش خصوصی هر کجا که احساس درآمدزایی کند ورود پیدا می‌کند.
جلال پور بیان کرد: اگر جهاد اقتصادی واجب می‌شود، هنگامی بخش خصوصی پویاتر و فعال‌تر می‌تواند حرکت کند و بهتر به نتیجه برسد که مجموعه‌های دیگری که تا به امروز برای برداشتن موانع از جلوی پای بخش خصوصی و برای پشتیبانی از بخش خصوصی احساس وظیفه و مسؤولیت نمی‌کردند، وارد میدان کار شوند و با همت و تلاش مضاعف، نیروی مضاعفی را به بخش خصوصی بدهند.
وی افزود: امروز سربازان جبهه جهاد اقتصادی، فعالان اقتصادی هستند و سرداران این جبهه مجموعه‌هایی هستند که در این فضا می‌توانند راه را باز کنند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان اظهار داشت: مردم نیز می‌توانند با صرفه‌جویی و بهره‌وری بیشتر و استفاده بهتر از ساعات کاری، ایجاد فضای مناسب اخلاقی برای کسب و کار و فرار از بعضی‌ها کلاهبرداری‌ها، سو استفاده‌ها، و سو نیت‌ها برای انجام کارهای اقتصادی، این فضا را برای سربازان خط مقدم تلطیف کنند تا بهتر بتوانند کارشان را پیش ببرنند.
جلال پور خاطر نشان کرد: با تفکر بر روی تک تک کلمات و واژه‌های پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب، به‌عنوان یک فعال اقتصادی به این نتیجه رسیدم که هر یک از کلمات استفاده شده ویژه و با معنای بسیار تا بسیار عمیقی است، همان‌طور که عبارت “جهاد اقتصادی” بسیار مهم می‌باشد.
وی ادامه داد: توجه به همین عبارت “جهاد اقتصادی” و مجموع فرمایشات رهبری در رابطه با بهره‌وری بیشتر، تعامل بیشتر بخش خصوصی با دولت، برداشتن موانع توسط دولت، صرفه‌جویی و سایر موارد مورد تأکید می‌تواند ما را با بخشی از مطالب و مسائلی که از موانع جهش اقتصادی و حرکت رو به جلو است، آشنا کند.

  • با حمایت از بخش خصوصی ریاضت اقتصادی را پیش‌رو نخواهیم داشت

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان گفت: رهبر انقلاب در جمع فعالان اقتصادی مطلبی را مطرح کردند که کاملا ًقابل تأمل است و می‌توان آن فرمایشات را به صحبت‌های نوروز امسال ایشان مرتبط دانست.
جلال پور با اشاره به این‌که رهبری در جمع فعالان اقتصادی فرمودند که امروز اقتصاد ما “اقتصاد مقاومت است”، افزود: ما نظامی مستقل و با اهداف مشخص داریم و باید همه ما قبول کنیم که در مسیر پیمودن این اهداف باید شرایط پیش رو را بر اساس آنچه که پیش می‌آید به بهترین نحو مدیریت کنیم و عبور دهیم.
وی ادامه داد: باید از کنار همه بحران‌ها با تبدیل آن‌ها به مزیت و یا استفاده از مزیت‌ها بگذریم و این باور را داشته باشیم که ما آینده درخشانی داریم و اگر امروز روزهای سختی را می‌گذرانیم روزهای خوبی را در پیش خواهیم داشت.
جلال پور گفت: امروز باید صدمات ناشی از تحریم‌ها، رکود اقتصادی، بحران، تصمیاماتی که به دلیل مصلحت کشور توسط سیاسیون اتخاذ می‌شود و انعکاس و ترکش آن به اقتصاد کشور می‌خورد، به نسبتی که توان کشیدن این صدمات وجود دارد، تقسیم شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان اظهار داشت: اگر دولت، نظام، حکومت و مسؤولان کشور این باور را داشته باشند که بخش خصوصی توان محدودی دارد اما به اندازه توانش آماده پذیرش سختی‌ها و مشکلات، آماده عبور از تحریم‌ها، آماده رفع این موانع و حضور در این جهاد است.
وی افزود : در چنین شرایطی بخش خصوصی نیاز به پشتیبانی دارد که اگر آن حمایت‌ها انجام شود به نظر نمی‌آید که ما ریاضت اقتصادی را در پیش داشته باشیم.
جلال پور افزود: اگر اقتصاد را بر مبنای اقتصاد مقاومت و شرایط را بر اساس شرایط تعامل و عبور از این دوران برای رسیدن به دوران‌های خوب اجبار و لازم بدانیم، بدون ریاضت‌های اقتصادی و بدون سختی‌های حاصل از ریاضت می‌توانیم این دوران را بگذرانیم.

  • اهداف هدفمندی یارانه‌ها فراتر از پرداخت عادلانه یارانه‌هاست

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان بیان کرد: هدفمندی یارانه‌ها به این معناست که ما میزان یارانه اختصاص یافته به مردم را هدفمند کنیم تا زمان حال و آینده مردم به بهترین نحو ممکن تضمین شود.
جلال پور گفت: ما امروز به مردم یارانه انرژی، نان، درمان و سایر موارد را پرداخت می‌کنیم که با این کار مردم ما مصرف‌گرا می‌شوند، نگاهشان به تولید کم می‌شود، بهره‌وری را در نظر نمی‌گیرند و صرفه جویی را ملاک قرار نمی‌دهند.
وی با تأکید بر این‌که باید از ثروت حاصل شده از هدفمندی یارانه‌ها به نفع ملت و برای آینده و نسل‌های بعدی استفاده کنیم، اظهار داشت: باید با هدفمندی یارانه‌ها نگاه به ایجاد ثروت از طریق تولید باشد نه پرداخت اعانه و کمک به مردم در حال و آینده مورد نظر قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان افزود: بخش خصوصی معتقد است مهم‌ترین خدمتی که یک دولت می‌توانست قبل و بعد از انقلاب انجام دهد همین هدفمندکردن یارانه‌هاست و این مهم به‌عنوان یک جراحی اقتصادی، ارتقا، نقطه عطف و اصل مهم در همه دولت ها مطرح بوده اما کسی از آن عبور نکرد.
وی بیان کرد: امروز بسیار خوشحالیم که دولت نهم و دهم این جرات و جسارت را داشت و با برنامه‌ریزی لازم به اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها ورود کرد.
وی با اشاره به این‌که تا به این مرحله از اجرای قاون هدفمندی یارانه‌ها را حق می‌دانیم که این‌گونه پیش برود، افزود: مسأله‌ای که نگران آن هستیم این است که آیا ما از این‌که این یارانه‌ها را برای تولید، ایجاد ثروت ملی، آتی و آنی مدیریت کنیم، غافل نشده‌ایم؟
جلال پور بیان کرد: این نگرانی وجود دارد که نگاه به هدفمندکردن یارانه‌ها از هدفی که برای آن تعریف شده فاصله بگیرد که خوشبختانه تا به امروز ما در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها موفق بودیم.
وی ادامه داد: اگر از این پس مسیر را به سمت صرفه‌جویی، ارتقا بهره‌وری، تولید بیشتر، ایجاد ثروت برای کشور و مردم، سرمایه‌گذاری زیرساختی برای کشور سوق دهیم بی‌شک این دوران را به بهترین نحو ممکن خواهیم گذراند.
جلال پور با تأکید بر این‌که اهداف هدفمندی یارانه‌ها فراتر از ایجاد شرایط پرداخت مساوی یارانه‌ها به افراد است، گفت: در هدفمندکردن یارانه‌ها یکی از اهداف تقسیم مساوی و عادلانه یارانه‌ها به تمامی مردم است که بسیار هدف والایی است اما این تنها هدف نیست.
وی خاطر نشان کرد: باید این هدف را مورد توجه جدی قرار دهیم که با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها کشور را ثروتمند کنیم که اگر در آتیه این ثروت ملی، معادن زیرزمینی و ذخایر ما به هر دلیلی ثروت‌آورتر و درآمدزا نبود؛ از ثروتی که توسط مبالغ ذخیره شده ناشی از هدفمندی به دست آمده، کشور را رو به جلو ببریم.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان گفت: نگرانی بخش خصوصی این است که از این پس مسیر اجرای هدفمندی یارانه ها چگونه ادامه یابد؟ زیرا ما اعتقاد داریم که این مسیر باید به سمت تولید و اشتغال برود و مردم را وادار به حرکت، فعالیت و ورود به بازار تولید، سرمایه گذاری و حرکت رو جلو کند.
وی ادامه داد: هدفمندی یارانه ها نباید باعث شود مردم با دریافت یارانه ها از همین میزان فعالیت هم فاصله بگبرند و به شرایط اعانه ای روی بیاورند.
جلال پور تاکید کرد: در سال جهاد اقتصادی نگاه به هدفمندکردن یارانه ها باید ضمن رعایت عدالت، نگاه به سوق دادن این مبالغ به تولید، ایجاد زیرساخت ها و ثروت برای کشور باشد.
وی گفت: اگر فعالیت ها با عمل به فرمایشات و تاکیدات رهبری پیش رود، گذر از دورانی را خواهیم داشت که در آینده کشور و همه مردم از آن بهره مند می شوند.
وی افزود: در سال جهاد اقتصادی وظیفه همه ما تدبیر و نگاه همراه با منطق، علم و استدلال به روندی است که آغاز کرده ایم.
باید در اجرای مراحل بعدی هدفمندی یارانه ها به دولت اعتماد کرد
جلال پور اظهار داشت: معتقدم افرادی که اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را انجام می دهند، آنقدر درایت به خرج داده اند که پس از گذشت چهار ماه ما به عنوان شهروندان این جامعه و بخش خصوصی، باید این اعتماد را به آنها داشته باشیم که راه درستی را در پیش گرفته اند و مرحله به مرحله جلو می روند.
وی بیان کرد: امیدواریم این طور خواهد بود که در مرحله نخست با تقویت بنیه مالی خانوارها و ایجاد فضای مناسب به مراحل بعدی گام بر می دارند.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان گفت: معتقدیم دولت کار درست را انجام داد و ابتدا پول را در اختیار مردم گذاشت و سپس هزینه های اضافه تر و برداشتن یارانه ها را در طول مسیر انجام داد.
جلال پور خاطر نشان کرد: دولت باید در تولید نیز این اقدام را انجام می داد که باورمان این است که در سال 90 با پیش بینی های صورت گرفته و درایت، فهم و توانی که در انجام این قانون تا به امروز بوده، این اتفاق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: قطعا روند هدفمندی یارانه ها به این صورت که ما فقط پول را به صورت غیر مستقیم برداریم و به صورت مستقیم به دست مردم بدهیم، هدف دولت و تصمیم گیران نبوده و نیست و این مسیر در آینده در راه درست و مورد تایید همه ادامه خواهد یافت.

  • سال 90 زمان مناسبی برای حذف صفر از پول ملی نیست

رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان با اشاره به مطرح شدن بحث حذف صفر از پول ملی، گفت: اینکه بگویم اجرای این طرح خوب است یا خیر در توان، سواد، علم و بضاعت من نیست اما با توجه به تجارب کسب شده ناشی از فعالیت های اقتصادی در چند سال گذشته، سال 90 را زمان مناسبی برای اجرای این طرح نمی دانم.
جلال پور بیان کرد: اگر برداشتن سه صفر یا چهار صفر در تورم و در اقتصاد تاثیر مثبتی دارد، زمانی این تاثیر وجود خواهد داشت که زمان مناسب اجرا شود.
وی خاطر نشان کرد: به نظر من این طرح حتما یک طرح مطالعه شده و مورد تایید اقتصاد دانان و مورد تایید مسوولان است اما به عنوان یک فعال اقتصادی امسال زمینه لازم را برای این کار نمی بینم.
جلال پور تاکید کرد: باید دوران فعلی را در شرایطی که قانون هدفمندی یارانه ها اجرا می شود، بگذرانیم زیرا در شرایطی قرار داریم که تنها بیش از سه ماه از هدفمندی یارانه ها نگذشته و در ماههای آینده آثار اجرای این قانون را در جامعه، پول، بده بستان های اقتصادی و در قیمت ها خواهیم دید.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان اظهار داشت: در سالی که ما در حال گذر از یک وضعیت بسیار تا بسیار متفاوت از گذشته هستیم و در مسائلی مانند نرخ تورم و ارزش پول در ابهام قرار داریم نباید به فکر حذف صفر از پول باشیم.
وی بیان کرد: اگر فکر می کنیم با برداشتن سه صفر از پول از مقداری از تورم توهمی جلوگیری می کنیم، این اتفاق نخواهد افتاد و اگر خدای نکرده این اتفاق نیفتد برعکس نتیجه خواهد داد.
جلال پور گفت: اگر واقعا کارشناسان ما به این نتیجه رسیده اند که حذف صفر از پول صد در صد به ما کمک خواهد کرد، ما نیز هیچ شک و شبهه ای به این امر نداریم اما من به عنوان یک فعال اقتصادی احساس می کنم زمان انجام این کار حداقل در سال 90 نیست.
وی خاطر نشان کرد: تا پایان هدفمندی یارانه ها یک دوره پنج ساله و یا سه ساله را پیش بینی کرده ایم و در حال حاضر تنها سه ماه از آن را پشت سر گذاشتیم، حداقل باید نیمی از دوره هدفمندی بگذرد تا ببنیم شرایط چگونه است و سپس به فکر حذف کردن صفر از پول باشیم.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان با اشاره به اینکه ملاک این است که ما به تثبیت نسبی از نظر قیمت ها و تورم در کشور برسیم، افزود: آنگاه می توانیم بر مبنای این تثبیت برای حذف صفر از پول تصمیم بگیریم.
جلال پور اظهار داشت: در چهار دهه گذشته به طور متوالی بنا بر اعلام بانک مرکزی نرخ تورم دو رقمی را در کشور شاهد بودیم و در کشوری که این اتفاق افتاده و پیش بینی این است که در یک و یا دو سال آینده با هدفمندی یارانه ها این اتفاق ادامه یابد، چه بسا این نرخ نیز بیشتر شود و چنین تصمیمی نمی تواند جلوی تورم و اثرات آن را بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: کشور ترکیه زمانی در حذف صفر از پولش به صورت جدی اقدام کرد که به یک شرایط مناسب رسیده بود و در ابهام قرار نداشت.

منبع : اتاق ایران