EN

رئیس اتاق کرمان تاکید کرد: تمرکز ویژه بر پرورش نیروی انسانی توسعه یافته

رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه اتاق به دلیل ظرفیت های بخش خصوصی، به آژانس رهبری توسعه استان کرمان تبدیل شده است، گفت: استان نیازمند نیروی انسانی توسعه یافته مطالبه گر است و اتاق کرمان بر این موضوع تمرکز دارد.


به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در آیین رونمایی از نخستین جایزه استانی دکتر مهدی رجبعلی پور، ریاضی دان و چهره ماندگار عرصه ریاضیات کشور، به ارائه توضیحاتی پیرامون فلسفه حضور اتاق کرمان در این رویداد پرداخت و گفت: اتاق بازرگانی به عنوان تشکل بخش کاملاً خصوصی، رسالت خود می داند که در چنین رویدادهایی شرکت کند زیرا مطالعات انجام شده نشان می دهد که کرمان برای توسعه به غیر از نیروی انسانی توسعه یافته مطالبه گر، هیچ گزینه دیگری کم ندارد. وی تصریح کرد: نیروی انسانی توسعه یافته می تواند ظرفیت های بالقوه استان را فعال کرده و کرمان را به استانی بسیار توسعه یافته و دارای سطح بالای تکنولوژی برساند که به همین دلیل اتاق کرمان تمرکز ویژه ای بر این موضوع داشته و کار خود را از سطوح پایین تحصیلات آغاز کرده است.

رئیس اتاق کرمان، با اشاره به اقدام اتاق کرمان در بحث راه اندازی مدارس خلاقیت در سطح دانش آموزان دبیرستانی و آموزش 20 هزار دانش آموز در قالب این برنامه، تصریح کرد: درخواست داریم این کار ادامه یابد تا استعدادهای کارآفرینی و توانمندی های دانش آموزان را از همان سنین پایین کشف کرده، آموزش داده و مسیر را برای آنها ترسیم کنیم. طبیب زاده، با تأکید بر اینکه نخبگان استان باید قدردانی شوند، بیان کرد: اتاق کرمان ضمن تفکر بر این موضوع که چگونه می توان مسیر نخبه پروری را در استان توسعه داد، آموزش های مهارتی دانشجویان فارغ التحصیل را آغاز کرده زیرا استان کرمان نیازمند انسان توسعه یافته ماهر است. وی ادامه داد: استان کرمان برای عبور از اقتصاد مبتنی بر معادن و رسیدن به اقتصاد مبتنی بر دانش مستلزم حرکت جهادی، واقعی و جدی است.

رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: در حال حاضر حدود 75 درصد درآمد استان مبتنی بر استخراج و فرآوری معادن است اما فرصت بسیار مناسبی فراهم شده تا کرمان از این اقتصاد عبور کرده و به اقتصاد کاملاً صنعتی با اجرای زنجیره های ارزش و ایجاد ارزش افزوده با کالای تکنولوژی تبدیل شود. وی افزود: سالانه حدود 200 تا 300 هزار میلیارد تومان از استان خارج می شود که اگر برای تحول استان هزینه شود، دریای وسیعی برای فعالیت شکل خواهد گرفت. وی با بیان اینکه سنگ بنای اقتصاد دانش بنیان باید از همین جلسه گذاشته شود و رؤسای دانشگاه، اساتید و دانشجویان برنامه آن را تدوین کنند، ادامه داد: برنامه هفتم توسعه در شرف اجرا بوده و دولت و مجلس در ابتدای دوره خود هستند که این موارد فرصت بسیار مناسبی را برای استان فراهم آورده است.

طبیب زاده خاطرنشان کرد: همت عالی اساتید و دانشجویان می تواند برنامه بلند مدتی برای اهداف بلند استان تدوین کند و اتاق کرمان نیز در کنار دانشگاه قرار دارد. رئیس اتاق کرمان با تأکید بر اینکه رسالت دانشگاه ها برای توسعه استان بسیار سنگین است، گفت: کمتر از 20 سال فرصت داریم تا در استان تحول ایجاد کنیم به همین دلیل اتاق کرمان به سمت دانشگاه ها آمده و سعی دارد خودباوری را تقویت کند. طبیب زاده، در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت های علمی استان در حوزه ریاضی اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم بلند فکر کرده و همراه با پیشرفت های تکنولوژی دنیا باشیم باید ریاضی را تقویت کنیم.

وی ادامه داد: امروز به خودباوری، افتخار و احساس تعلق نیاز داریم و بهتر است اساتید بزرگی همچون دکتر رجبعلی پور را بشناسیم و معرفی کنیم. رئیس اتاق کرمان با پیشنهاد ایجاد بنیادی برای شناسایی افراد ارزشمند استان و معرفی آنها به نسل جوان، تصریح کرد: این اقدام سبب خودباوری در نسل جوان و ایجاد تعلق خاطر آنها می شود. وی افزود: همه استعدادهای درخشان کرمان باید بسیج شوند تا استان را بسازیم و در همین راستا اتاق کرمان جشنواره های بسیاری را برگزار خواهد کرد و در بحث کارآفرینی مشارکت خواهیم داشت. طبیب زاده تأکید کرد: اتاق کرمان مباحث مهارت آموزی، کارآفرینی، ارزش آفرینی، تکنولوژی و تقویت علوم پایه را در دستور کار دارد و امیدواریم کرمان را از استانی صرفاً منابعی به استانی با دانش و تکنولوژی تبدیل کنیم.

اتاق کرمان در ارتباط صنعت و دانشگاه پیشگام است

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این آئین به معرفی دکتر رجبعلی پور پرداخت و ضمن قدردانی از اتاق کرمان و بنیاد نخبگان برای طرح ایده برگزاری این جایزه و مشارکت در برگزاری این رویداد ارزشمند، گفت: اتاق کرمان در بین اتاق های کشور همواره جزو اولین هاست و از هر زوایه ای که نگاه کنیم این اولین را در ارتباط با دانشگاه و صنعت مشاهده می کنیم. حسین اکبری فرد اضافه کرد: اساتید بزرگ هستند که شاگردانی بزرگ را پرورش می دهند و امیدواریم اساتید با شاگردان خود بتوانند این مملکت را بسازند.

اتاق کرمان همواره یار و یاور بنیاد نخبگان است

در ادامه رئیس بنیاد نخبگان استان کرمان نیز با قدردانی از رئیس اتاق کرمان بیان کرد: اتاق کرمان همواره یار و یاور بنیاد نخبگان بوده و در برنامه هایی از جمله گفتاورد ملی نخبگان، مدرسه خلاقیت و جایزه دکتر رجبعلی پور کمک و همکاری داشته است. قاسم سرگزی، در ادامه ایجاد انگیزه و نگاه ویژه به رشته های علوم پایه به ویژه ریاضی را از اهداف این جشنواره برشمرد و گفت: این جشنواره ارتباط مستقیم با صنایع دارد که با مرجعیت بنیاد نخبگان برگزار شده و می تواند به عنوان الگو و رویکردی برای دفتر تکریم و الگوسازی بنیاد نخبگان باشد که از استان کرمان آغاز شده است.

همکاری اتاق کرمان در بزرگداشت نخبگان شایسته تقدیر است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در پیامی که در این آئین قرائت شد، با گرامیداشت یاد روانشاد مهندس علیرضا افضلی‌پور و همسرشان استاد فاخره صبا بنیان‌گذاران دانشگاه در کرمان، گفت: همراهی دانشگاه با جامعه که نمونه‌اش برگزاری باشکوه این مراسم با مشارکت بنیاد نخبگان، اتاق کرمان و آموزش‌وپرورش است، مایه مباهات جامعه علمی کشور بوده، بسیار امیدآفرین و شایسته تقدیر است. حسین سیمایی، در ادامه این پیام ضمن قدردانی از پروفسور رجبعلی پور و دیگر اساتید کرمان به پاس فعالیت های علمی ایشان و تبدیل دانشگاه شهید باهنر کرمان به‌ قطب ریاضی در خاورمیانه، بیان کرد: از برگزارکنندگان این مراسم برای فراهم نمودن زمینه تجلیل از بزرگان علم و فضیلت و تقدیر از استعدادهای جوان تجلیل می‌کنم. امیدوارم این اقدام ارزشمند تداوم داشته باشد تا علاوه بر امیدآفرینی و افزایش تعلق اجتماعی، موجب دلگرمی اهل فضیلت و معرفت و همچنین ارتقای بیش‌ازپیش سرمایه‌های اجتماعی شود.

در ادامه محمدامین یزدانپناه، از نخبگان ریاضی و دانشجوی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اتاق کرمان برای حمایت از نخبگان، درخواست کرد دیگر دستگاه ها و نهادهای استان این اقدام اتاق کرمان را الگو قرار داده و از نخبگان استان حمایت کنند.

گفتنی است، آیین نخستین جایزه استانی دکتر”مهدی رجبعلی پور” با کمک اتاق کرمان در دو بخش دانشجویی و دانش آموزی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار و ضمن تکریم فعالیت های دکتر رجبعلی پور، از سه دانشجو و سه دانش آموز نخبه استان کرمان تجلیل شد.