

رئیس اتاق کرمان از ایجاد و اجرای طرح جامع نیروی انسانی در استان خبر داد و گفت: این طرح به منظور پاسخگویی به نیازهای استان تدوین خواهد شد زیرا با روش های کنونی به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در بیست و پنجمین نشست شورای پژوهشی اتاق با موضوع ارائه طرح پژوهشی تمایل به مهاجرت دانشجویان استان افزود: استان کرمان در طول تاریخ هیچ عامل فیزیکی برای توسعه کم نداشته اما به نظر می رسد نیروی انسانی توسعه یافته که بتواند توسعه استان را رقم بزند در کرمان شکل نگرفته و به همین دلیل شاخص های توسعه پایدار متناسب با امکانات استان نیست.
وی با اشاره به رتبه اول کرمان در موضوع تعداد بازماندگان از تحصیل و همچنین رتبه کرمان در شاخص های بهداشتی، درمانی و درآمد سرانه استان، تصریح کرد: در کرمان در بخش تصمیم ساز، تصمیم گیر و حتی در بخش خصوصی تحرک لازم وجود ندارد. طبیب زاده، افزود: هر کجا که قرار باشد پولی از استان گرفته شود مانند مالیات و حقوق دولتی، رتبه اول را به خود اختصاص می دهیم اما اگر بخواهیم پولی به استان بازگردد، در رتبه آخر قرار داریم که در این رابطه به عنوان نمونه سال گذشته در موضوع ماده 11 قانون جهش تولید دانش بنیان، 5 هزار میلیارد تومان اعتبار وجود داشت که تنها 80 میلیارد تومان آن را استفاده کردیم و امسال نیز 15 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تاکنون جذب نشده است.
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه در استان کرمان نتوانستیم از مازاد تولید استفاده کنیم، اظهار کرد: در کرمان مطالبه گری وجود ندارد؛ فرهنگی شکل گرفته که برنمی تابد به دنبال حق خود برویم و اگر این روند ادامه یابد هیچ تلاشی به نتیجه نخواهد رسید. وی تصریح کرد: در استان با وجود ظرفیت های بسیار، به لحاظ شاخص های توسعه پایدار ضعیف هستیم و مهمترین عامل در شکل گیری وضعیت کنونی استان، نبود نیروی انسانی توسعه یافته است.
طبیب زاده با اشاره به اینکه بین امکانات استان و وضعیت موجود هیچ سنخیتی وجود ندارد که باید روی آن کار کرد، ادامه داد: بخش خصوصی واقعی در کرمان شکل نگرفته، شرکت ها یا بسیار خرد و کوچک و یا بزرگ خصولتی زیان ده هستند و اگر به بخش خصوصی واقعی پرداخته نشود، هر تلاشی که انجام دهیم منجر به نتیجه نخواهد شد. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: استان کرمان بالاترین نرخ سرمایه گذاری را دارد اما هیچ اثر حداقلی در ظاهر معیشت مردم پیش نمی آید.
وی با بیان اینکه هر جامعه ای برای توسعه نیازمند انسان های دارای شاخص است، افزود: ابتدا باید این شاخص ها را تعیین کنیم که به چه حداقل هایی نیاز داریم و سپس وضع موجود نیروی انسانی را پیدا کنیم. طبیب زاده، با تأکید بر اینکه خروجی های مقاطع تحصیلی را باید بررسی کرده و بدانیم این آموزش ها چه مقدار با هم انطباق دارند، گفت: باید برای توسعه نیروی انسانی راهکار ارائه دهیم زیرا در غیر این صورت با اتمام منابع استان و مهاجرت افراد، در آینده با استانی مواجه می شویم که چیزی ندارد.
فعال شدن سیکل پیوند مهاجرت در کشور ضروری است
یک پژوهشگر حوزه جامعه شناسی نیز در این نشست به ارائه پژوهشی پیرامون تحلیل جامع شناختی تمایل به مهاجرت بین المللی در بین دانشجویان شهر کرمان پرداخت و گفت: ارزش های سنتی، شبکه های اجتماعی و اقتصاد رفاهی به ترتیب از مهمترین عوامل تمایل به مهاجرت هستند. حامد سجادی، بر قطع نشدن سیکل پیوند مهاجرت تأکید کرد و افزود: سیکل مهاجرت باید فعال شود تا افرادی که مهاجرت می کنند برای ارائه خدمات، مدتی را به کشور بازگشته، دوباره به کشور مقصد بروند و باید کاری کنیم این افراد همچنان بخشی از سرمایه کشور باقی بمانند و مهاجرت به چرخه تبدیل شود.
گفتنی است در ادامه این نشست اعضای شورا به دلایل مهاجرت به ویژه در بین دانشجویان پرداخته و بر ضرورت ارائه راهکارها و انجام کار مطالعاتی در این ارتباط و همچنین ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه تأکید کردند.