وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آماده هستیم تا هشت طرح استانی تولید فولاد که در وزارت سابق صنایع و معادن آغاز شده و به میزان قابل قبولی نیز پیشرفت داشتهاند را به بخش خصوصی واگذار کنیم. (لطفاً برای مشاهده متن کامل ادامه مطلب را کلیک نمایید)
مهدی غضنفری در گفتوگو با خبرنگار «گسترش صنعت» با تاکید بر حضور بیشتر بخش خصوصی در حوزههای صنعتی و معدنی و تجاری افزود: در وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقدیم بهتر است اداره امور توسط بخش خصوصی انجام شود، این اداره امور هم شامل اداره بنگاههای جدید میشود و هم سرمایهگذاریها. از اینرو قصد داریم هشت طرح فولادی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی اضافه کرد: با واگذاری این طرحها، هم اجرای آنها با سرعت بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد و هم منابع جدیدی برای اجرای برنامههای جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت تامین میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از رویکردهای این وزارتخانه تازه تاسیس اتمام هرچه سریعتر طرحهای نیمهتمام است که فکر میکنم واگذاری بخشی از این طرحها راه موثری برای تحقق این هدف باشد، اما اگر بخش خصوصی نیز به هر دلیلی از این امر استقبال نکند منابع مورد نیاز برای تکمیل این طرحها را از روشهای دیگر تامین خواهیم کرد.
غضنفری اظهار کرد: پیشتر برخی بانکها برای خرید این طرحها ابراز تمایل کردهاند و یکی از مشتریان جدی این طرحها هستند و حتی مذاکرههایی هم انجام شده است، اما برای اینکه واگذاریها مسیر صحیحتری را دنبال کنند آمادگی برای واگذاری این طرحها را از طریق رسانهها اعلام میکنیم تا سرمایهگذاران دیگری نیز از بخش خصوصی فرصت حضور در این بخش را داشته باشند.
هشت طرح فولاد استانی با هدف تامین فولاد مورد نیاز کشور و نیز توسعه مناطق محروم سومین سال اجرای خود را میگذراند.
این طرحها هر کدام با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن فولاد در نیریز، قائنات، بافق، بافت، میانه، سفیددشت، سبزوار و شادگان واقع شدهاند.
هشت طرح فولادی در ابتدا با مشکلاتی در تامین منابع مالی مواجه شد، بهگونهای که برخی از کارشناسان معتقد بودند این طرح از توجیه اقتصادی کافی برخوردار نیست و دولت توسعه مناطق محروم و ایجاد اشتغال در این مناطق را فدای صرفه اقتصادی آن کرده است. سیدحسین هاشمی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در این رابطه اعلام کرد: هشت طرح فولاد استانی جزو مصوبات شورای اقتصاد است و شورای اقتصاد تنها طرحهایی را تصویب میکند که توجیه فنی و اقتصادی داشته باشند. رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی نیز در تازهترین اظهارات خود نبود توجیه اقتصادی این طرحها را رد کرده است.
با وجود همه فراز و فرودهایی که دامنگیر این طرح بود، نخستین دوره اوراق مشارکت این طرح در اسفندماه سال ۸۸ منتشر شد. گرچه انتظار این میرفت این طرح با استقبال چندانی مواجه نشود، اما اقبال عمومی بهگونهای بود که تنها در دو روز تمام ۵۰۰ میلیون تومان اوراق فروخته شد. دور دوم اوراق مشارکت این طرحها نیز بهمن پارسال فروخته شد.
اجرای هشت طرح فولاد استانی را میتوان یکی از مهمترین برنامههای دولت برای تامین نیاز فولاد کشور دانست. از سوی دیگر واگذاری این طرحها به بخش خصوصی خبر خوبی است که بر حضور پررنگتر بخش خصوصی در عرصه اقتصاد بهویژه حوزه تولید صحه میگذارد. (منبع: روزنامه گسترش صنعت، سه شنبه 8 شهریورماه 90)