هشتمین جلسه هیات نمایندگان اتاق کرمان با حضور دکتر کامیاب رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان و مجری طرح تدوین سند اشتغال استان در برنامه پنجم توسعه در محل اتاق کرمان برگزار شد .
(لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید)
سند اشتغال استان کرمان
به گزارش روابط عمومی اتاق کرمان ، دکتر کامیاب در ابتدای این جلسه توضیحاتی در خصوص سند توسعه اشتغال استان ها ارایه کرد و گفت : سند اشتغال یک سند ملی است و در همه استان ها در دست تهیه است . این کار در استان کرمان نیز در جهاد دانشگاهی استان آغاز شده است و یکصد و ده نفر از اساتید دانشگاه در این خصوص همکاری می کنند .
وی ضمن اعلام این موضوع که با وجود ایجاد سالانه 569 هزار نفر اشتغال ، باز هم نرخ بیکاری فزاینده ای داشته ایم و استان کرمان در بررسی های به عمل آمده جزو استانهای با نرخ بیکاری حاد است ، افزود : هدف برنامه پنجم توسعه نرخ بیکاری 7 درصد است و بر این اساس لازم است در دو دوره برنامه ، یک میلیون شغل ایجاد شود .
تاکید بر توجه به بخش خصوصی
رییس جهاد دانشگاهی استان کرمان در ادامه خاطر نشان کرد : بیست هزار صفحه گزارش تاکنون برای سند اشتغال استان تولید شده است و طی بیست روز آینده کار به اتمام خواهد رسید . وی تاکید کرد : در سند اشتغال تهیه شده همواره تاکید ما بر این بوده است که توجه به بخش خصوصی منجر به تحقق اهداف چشم انداز برنامه پنجم توسعه خواهد شد .
در ادامه این نشست تعدادی از اعضای هیات نمایندگان اتاق دیدگاه های خود را در خصوص سند اشتغال استان بیان کردند .
باید ها یا چشم اندازها ؟
محمد جلال مآب عضو هیات نمایندگان اتاق و مدیر عامل شرکت گل گهر سیرجان خواستار روشن شدن این موضوع شد که در تدوین سند اشتغال استان بحث باید ها و چشم اندازها از هم تفکیک شود و مشخص گردد آیا در پایان برنامه ما به اعداد و ارقام گفته شده خواهیم رسید یا این که از هم اکنون تنها فعل ” باید ” را صرف می کنیم ؟
مشکل فرهنگی در اشتغال
محمود صنعتی دیگر عضو هیات نمایندگان هم گفت : ما در بحث اشتغال دچار مشکل فرهنگی هستیم . معاون اجرایی اتاق افزود : در حالی که هموراه صحبت از بیکاری است ، باغداران مناطق بم و جیرفت در سال جاری در برداشت محصول خرما دچار کمبود نیروی کار بوده اند و این نشانگر آن است که متاسفانه بحران بیکاری در قشر تحصیل کرده حاد است .
واقعیت گرا باشیم
سید مهدی طبیب زاده عضو هیات نمایندگان و رییس کمیسیون صادرات اتاق نیز گفت : در بررسی ها و تحقیقات به عمل آمده مبنای تعریف اشتغال چه بوده و چه کسی به عنوان شاغل تعریف شده است ؟ وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت : آن چه که از تحقیقات و بررسی ها مشخص است این سند بر اساس وضعیت خوشبینانه تنظیم شده است که در آن نرخ رشد اقتصاد 8 درصد دیده شده است در حالی که بر اساس آمار رسمی این رقم کمتر است.
واردات بی رویه عامل بیکاری
نصرت الله نوربخش نایب رییس اول اتاق نیز یکی از دلایل عدم ایجاد اشتغال مولد در کشور را اتخاذ سیاست های خاص دولت و تبعات ناشی از آن از جمله افزایش واردات دانست .
رییس کمیسیون حقوقی ، بیمه و بازرگانی اتاق گفت : به صورت مصداقی واردات محصولات نساجی از کشور ترکیه باعث ورشکستگی شرکت های مشابه در کشور شده است .
نوربخش ادامه داد : لازم است که بخش خصوصی بیش از این مورد توجه و حمایت دولت قرار گیرد و برای ثبات اقتصاد کلان و رونق آن باید به سند اشتغال و پس از آن به بحث صادرات عنایت ویژه داشت .
وی با بیان این مطلب که پایین بودن نرخ ارز باعث شده است کالاهای وارداتی به راحتی در کشور ما جایی برای خود باز کنند افزود : اتخاذ سیاست هایی که موجب افزایش واردات شود به هیچ وجه مورد قبول بخش خصوصی نیست .
سند و ضمانت !
جمشید اقبال پور دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان و رییس کمیسیون معدن نیز اعتقاد داشت سند اشتغال باید دارای ضمانت اجرایی باشد تا بتواند به اهداف از پیش تعیین شده دست یابد .
به بخش خصوصی توجه نمی شود
در ادامه محسن جلال پور رییس اتاق کرمان نیز گفت : متاسفانه حضور بخش خصوصی در مجامع تصمیم گیری بسیار کمرنگ است و روند فعلی افزایش بیکاری را به دنبال خواهد داشت .
جلال پور گفت : در یک نگاه ساده به هیات هایی که از سایر کشورها در ایران حضور پیدا می کنند متوجه می شویم که تعداد قابل توجهی از همراهان ، از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی هستند و این به دلیل دیدگاه مثبت آن ها به رونق اقتصادی است .
نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود : در بررسی های انجام شده بر طبق آماری که اخیراً اتاق ایران منتشر کرده است حدود 60 درصد از واحدهای تولیدی در حال تعدیل نیرو و یا ورشکستگی هستند و در این میان تبلیغات مخرب صدا و سیما در خصوص فروش اوراق قرضه و سپرده گزاری بانکی نیز مزید بر علت است .
رییس اتاق کرمان در پایان صحبت های خود از ادغام وزارتخانه ها نیز صحبت کرد و گفت : هم اکنون مشخص نیست که هدف از ادغام وزارتخانه ها جمع جبری است و یا هدف نوسازی دنبال می شود .
وی رابطه بین تهیه سند اشتغال و راهبرد وزارتخانه های مرتبط که در حال طی فرآیند ادغام هستند را بسیار حائز اهمیت دانست .
گزارش بازار عراق
عبدالرضا تحسینی دبیر انجمن توسعه صادرات سنگ های تزیینی استان کرمان نیز در این جلسه گزارشی از وضعیت بازار عراق بیان کرد .
وی با بیان این مطلب که بر اساس بررسی های به عمل آمده عراق در همه زمینه ها آماده همکاری و مشارکت اقتصادی با ایران است بازار عراق را محل مناسبی برای فعالیت تجار و بازرگانان کرمانی دانست و گفت : در حال حاضر تعدادی از فروشگاه های زنجیره ای در کشور عراق به نمایندگی از دولت عراق در حال تهیه ملزومات مردم به صورت نقدی از شرکت های تولیدی و خدماتی و ارایه آن ها به صورت اقساط با سود متعارف به مردم هستند و چنانچه شرکت های کرمانی که دارای مجوزهای استاندارد هستند بتوانند به این بازار وارد شوند ، آینده روشنی برای اقتصاد استان کرمان ترسیم خواهند کرد .
تحسینی در بخش دیگری از صحبت های خود اعلام کرد : روزانه حدود پنج هزار نفر از اتباع عراق به ایران وارد می شوند که در سه بخش ترانزیتی ، درمانی و مسافرتی زیارتی تقسیم می شوند و با توجه به تاثیر تبلیغات بر مردم عراق و هم چنین پتانسیل های استان کرمان می توان از این فرصت برای رونق اقتصادی استان کرمان استفاده نمود .
اعزام هیات تخصصی به عراق
محسن ضرابی عضو هیات نمایندگان و رییس کمیسیون صادرات اتاق نیز با اعلام این مطلب که با توجه به اهمیت بازار عراق در حال تدارک اعزام یک هیات تجاری تخصصی در زمینه خدمات فنی و مهندسی به عراق هستیم ، زمان اعزام این هیات را در صورت تصویب نهایی ، آبان ماه امسال اعلام کرد .
در این جلسه همچنین در خصوص اقدامات انجام شده برای تعیین تکلیف شرکت نمایشگاه های بین المللی استان کرمان بحث و تبادل نظر شد .
میز عراق در اتاق
هیات نمایندگان اتاق کرمان در این جلسه با تشکیل میز عراق برای بررسی بازار و توسعه روابط تجاری استان کرمان با آن کشور با مسئولیت ” علیزاده ” رییس مرکز پژوهش ها و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان موافقت کردند .
مشارکت اتاق کرمان در برگزاری هفته فرهنگی استان کرمان که از تاریخ نهم لغایت چهاردهم مهرماه در محل کاخ موزه سعدآباد تهران ، برگزار می شود ، از دیگر مصوبات این جلسه بود .
به دلیل مطرح نشدن همه دستورات جلسه ، مقرر شد بقیه دستورات کار جلسه هیات نمایندگان در جلسه ای فوق العاده مورد بحث و بررسی قرار گیرند .