کمیسیون صادرات اتاق کرمان بازار عراق را در دو حوزه مورد بررسی قرار داد
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ، در جلسه ای با حضور اعضای کمیسیون صادرات و هیات نمایندگان اتاق کرمان ، فعالان صنعت برق و گردشگری و حمل و نقل استان کرمان وضعیت بازار عراق و نحوه ورود به آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت .
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
در ابتدای این نشست ” محسن رشید فرخی ” عضو هیات رییسه اتاق کرمان گفت : در اتاق کرمان مقرر شده است مسوولیت بررسی و ورود به بازار عراق با تیم های کارشناسی و تجاری که در این بازار فعالیت داشته اند ، باشد .
صادرات ایران به عراق روند رو به رشد دارد
در ادامه این نشست ،عضو هیات مدیره انجمن توسعه صادرات سنگ های تزیینی استان کرمان به تشریح وضعیت فعلی بازار عراق پرداخت .
” نیک طبع “با اشاره به رتبه دوم ایران در شرکت های به ثبت رسیده در منطقه کردستان عراق و فاصله بسیار زیاد آن با رتبه اول گفت : در حالی که از حدود 800شرکت ثبت شده در اقلیم کردستان عراق ، 455 شرکت مربوط به کشور ترکیه است ، ایران با 45 شرکت از جایگاه مناسبی برخوردار نیست و می توان این رتبه را افزایش داد .
وی افزود : در فاصله زمانی بین سال های 1380 تا 1388 ، صادرات ایران به عراق از 145 میلیون دلار به چهار میلیارد دلار رسیده است که حدود 70 درصد از این صادرات از مرز کردستان عراق بوده است .
” نیک طبع ” عمده ترین فرصت های فعالیت اقتصادی در عراق را انبوه سازی مسکن ، مواد غذایی ، پروژه های نفت و گاز و احداث درمانگاه دانست و گفت : تعرفه های گمرکی فعلی عراق بین صفر تا پنج درصد است .
برند کارمانیا در عراق فعال است
عضو هیات مدیره انجمن توسعه صادرات سنگ های تزیینی استان کرمان همچنین از تاسیس شرکت کومپانیای کرمانیان در سلیمانیه عراق خبر داد و گفت : با تاسیس این دفتر بستر برای حضور فعال و جدی شرکت های کرمانی در عراق مهیا شده است .
وی تصریح کرد : این دفتر ارتباطات موثری با رایزنان بازرگانی ایران در عراق ، اتاق بازرگانی سلیمانیه و اتحادیه های پیمانکاران و انبوه سازان عراق برقرار کرده است .
” نیک طبع ” همچنین از راه اندازی نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان بر پایه شبکه جهانی اینترنت در شرکت یاد شده خبر داد و گفت : در نمایشگاه پروژه عراق که چندی پیش برگزار شد مسوولان ارشد تجاری کشور عراق ضمن حضور در غرفه کرمان خواستار افزایش سطح مبادلات تجاری شده اند .
توانمندی های صنعت برق کرمان در عراق
دبیر انجمن توسعه صادرات سنگ های تزیینی استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به هدف گذاری عراق برای تولید روزانه 12میلیون بشکه نفت تا هشت سال آینده ، نیاز این کشور به زیرساخت های صنعت برق را اجتناب ناپذیر دانست و گفت : در حال حاضر تنها کشورهای ترکیه ، ایران و آمریکا در حوزه تجارت با عراق حضور پررنگ دارند و نقش سایر کشورها در این زمینه کمرنگ است و می توان از فرصت همسایگی با کشور عراق برای رونق اقتصادی استفاده کرد .
تاریخچه برق عراق از زبان رییس مرکز پژوهش های اتاق کرمان
” علیزاده ” رییس مرکز پژوهش ها و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان نیز در این نشست اعلام کرد : در سال 1917 میزان برق موجود در شبکه عراق در مجموع دو و نیم مگاوات بوده است و طی سال های 1950 تا 1960 این رقم به 6 هزار مگاوات رسیده و در سال 1980 ، 10 هزار مگاوات در شبکه برق عراق توزیع می شده است که پس از جنگ های رخ داده در این کشور این رقم هم اکنون به 8 هزار مگاوات تنزل یافته است .
وی با اشاره به قراردادهای منعقد شده بین کشور عراق و کشورهای یونان و ژاپن برای تولید 3500 مگاوات برق ، اعلام کرد : هم اکنون ظرفیت خالی قابل توجهی در تولید و توزیع برق در عراق وجود دارد .
“علیزاده ” همچنین افزود : در بررسی به عمل آمده هم اکنون 70درصد از نیروگاه های تولید برق در کشور عراق به روش حرارتی ، 28 درصد به روش گازی و 22 درصد به صورت آبی فعالیت می کنند .
وی در پایان گفت : در حال حاضر ایران سالانه 800 مگاوات برق به عراق صادر می کند که بنا به گفته وزیر نیرو این میزان تا پایان امسال به 1250 مگاوات افزایش خواهد یافت .
اتاق کرمان حمایت می کند
” مهدی ایرانی کرمانی ” عضو هیات رییسه اتاق کرمان نیز در این جلسه با اشاره به حمایت اتاق کرمان از فعالان صنعت برق استان در عراق گفت : فرصت طلایی حضور در بازار برق عراق را نباید از دست داد و باید کمیته ای در کمیسیون صادرات کار بررسی توانمندی های صنعت برق استان را بررسی و بر پایه آن و توجه به نیازمندی های بازار عراق به آن بازار ورود کرد .
در این نشست هم چنین ” ضیغمی ” مدیر عامل شرکت نیرومان ، ” جبالبارزی ” مدیر عامل شرکت جبال الکتریک ، ” جعفری ” مدیر تولید شرکت کرمان تابلو ، ” وکیل زاده ابراهیمی ” عضو سابق هیات نمایندگان اتاق کرمان ، ” محمد میرزاییان ” عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان و برادران ” قربانی ” مدیران عامل گروه صنعتی و شرکت لاوان تابلو به بیان دیدگاه های خود پرداختند .
شرکت کنندگان در این نشست خواستار توجه بیشتر دولت به بحث صادرات شدند .
کارگروه ویژه حمل و نقل در کمیسیون صادرات اتاق کرمان
بحث و بررسی در خصوص بازار عراق در حوزه گردشگری و حمل و نقل نیز در جلسه ای با حضور فعالان این بخش انجام شد .
در ابتدای این نشست ” نصرت الله نوربخش ” نایب رییس اتاق کرمان از تشکیل کارگروه ویژه ای در کمیسیون صادرات اتاق کرمان خبر داد که در آن بخش های حمل و نقل ترانزیتی و مسافربری در خصوص بازار عراق مورد بررسی های کارشناسی قرار می گیرد .
” نوربخش ” در بخش دیگری از صحبت های خود از مرکز پیوند اعضای نفیس کرمانی به عنوان پتانسیل قابل توجه در بحث توریست درمانی در استان کرمان یاد کرد و گفت : افرادی که از کشور عراق برای درمان به کشور ایران وارد می شوند مشمول پوشش های بیمه ای با هماهنگی وزارت بهداشت هستند و استان کرمان با قابلیت های منحصر به فرد در این خصوص می تواند نقش موثری در توسعه گردشگری داشته باشد .
همکاری اتاق کرمان با انجمن های صنفی
” سلیمی نیا ” مدیر عامل شرکت حمل و نقل بین المللی گوهر ترابر نیز در این نشست با اشاره به ماده 131 قانون کار گفت : تعامل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان با انجمن های صنفی کارفرمایان و رانندگان ، باعث رونق شرکت های حمل و نقل خواهد شد و بخش خصوصی حمل و نقل بیش از پیش در چرخه تجارت خارجی حضور خواهد داشت .
خط پروازی جدید کرمان
” دهقانی ” عضو کمیسیون گردشگری اتاق کرمان نیز از راه اندازی خط هوایی جدید اصفهان کرمان بندعباس قشم خبر داد و گفت : این پرواز هم اکنون راه اندازی شده است و دو پرواز در هفته با همکاری شرکت هواپیمایی هسا خواهیم داشت .
وی بااشاره به حضور ده ساله آژاتس های مسافرتی کرمان در کشورهای زیارتی عربی افزود : در صورت حمایت و پشتیبانی ، جا برای انجام کار وجود دارد .
در پایان این جلسه مقرر شد کارگروه های حمل و نقل و گردشگری گزارش کارشناسی خود در خصوص عراق را تا پایان مهرماه به کمسیون صادرات اتاق ارسال نمایند .