اولین نشست اتاق فکر با هدف بررسی ابعاد مختلف تثبیت و یا عدم تثبیت نرخ ارز در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کرمان ، این نشست با حضور هیات نمایندگان و مسوولان کمیسیون های تخصصی اتاق کرمان و تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها در طول دو ساعت آثار وضعیت فعلی نرخ ارز بر فعالیت های اقتصادی را مورد کنکاش قرار داد.
در ابتدای این نشست ” محسن جلال پور ” رییس اتاق کرمان توضیحاتی در خصوص لزوم بررسی آثار نرخ ارز ارایه کرد و در ادامه ” صادق علیزاده ” رییس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان با ارایه گزارشی به صورت مبسوط به بررسی وضعیت نرخ ارز در زمان های مختلف پرداخت .
وی با اشاره به نظریه اقتصاددانان در خصوص اثرات افزایش نرخ ارز که باعث تشویق صادرات و کند شدن روند واردات می گردد ، گفت : هنر اقتصاددانان در مقاطع زمانی مختلف این است که تعیین کنند روند افزایش و کاهشی نرخ ارز چگونه اعمال گردد که اقتصادی پویا را رقم بزند .
” علیزاده ” یکی از مزایای افزایش نرخ ارز را بهبود وضعیت تراز پرداخت ها و تقویت صادرات دانست و البته آن را مشروط به مهیا بودن همه بسترها و ساز و کارهای مرتبط نمود .
وی با بیان این موضوع که بین سال های 1381 تا 1384 ، ایران سالانه حدود 41 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته است ، میزان این درآمد از صادرات نفت و گاز را معادل 33.8 میلیارد دلار عنوان کرد .
رییس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان در ادامه تاثیر نرخ افزایش نرخ ارز بر تعدادی از صنایع را تشریح کرد .
در ادامه این جلسه دکتر ” عبدالمجید جلایی ” رییس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شهید باهنر کرمان ، دکتر ” هدایت ” مشاور اقتصادی اتاق کرمان ، ” نصرت الله نوربخش ” نایب رییس اول اتاق کرمان ، ” علی عباسلو ” نایب رییس دوم اتاق کرمان ،” سید مهدی طبیب زاده ” عضو هیات نمایندگان و رییس کمیسیون صنعت اتاق کرمان ، ” محمد نخعی نژاد ” عضو کمیسیون صنعت اتاق کرمان ، ” علمداری ” رییس دایره ارزی بانک تجارت ، سید محمد آیت اللهی موسوی ” عضو هیات مدیره انجمن توسعه صادرات سنگ های تزیینی استان کرمان و ” پیمان سالاری شریف ” عضو کمیسیون صنعت اتاق کرمان به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود در خصوص وضعیت نرخ ارز و تاثیر آن بر فعالیت های اقتصادی در بخش های تولید ، صادرات و واردات پرداختند .
در این جلسه اعلام شد بهره گیری از تجارب کشورهایی همچون کره جنوبی و ترکیه در بحث نرخ های وعده دار و سلف ارز ، به عنوان مسیرهای قابل تامل برای سامان بخشیدن به وضعیت نرخ ارز ، می تواند مفید باشد .
در پایان این جلسه پیشنهاد شد کمیته ای متشکل از اتاق کرمان و دانشگاه این بحث را پیگیری نماید و جلسات هفتگی در این خصوص برگزار شود .