در اولین سفر شهرستانی هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان به شهرستان راور ، رییس اتاق کرمان از تشکیل انجمن توسعه راور خبر داد .
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ، هیات نمایندگان اتاق کرمان در اولین سفر شهرستانی خود به شهرستان راور در جلسه ای مشترک با حضور رییس اداره کل دادگستری و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و مقامات شهرستان راور راهکارهای توسعه این شهرستان را مورد بحث و بررسی قرار داد .
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
کمیته های توسعه شهرستان راور
چهار کمیته آب و کشاورزی ، گردشگری و خدمات ، صنعت و معدن و بانک و بیمه به صورت تخصصی کار توسعه شهرستان راور را مورد بررسی و پیگیری قرار می دهند .
رییس اتاق کرمان در این نشست با پیشنهاد تشکیل این کمیته ها در زیر مجموعه انجمن توسعه شهرستان راور اعلام کرد : یک نفر از اعضای هیات نمایندگان به صورت اختصاصی مسایل مربوط به این شهرستان را در اتاق کرمان دنبال خواهد کرد .
” محسن جلال پور ” همچنین از حضور کمیسیون های تخصصی اتاق کرمان در راور و برگزاری جلسات مشترک با مسوولان شهرستان به عنوان یکی از راهکارهای توسعه و انتقال مشکلات راور به شورای گفتگوی استان کرمان یاد کرد و گفت : لازم است برای ایجاد فضای مناسب برای توسعه ، مقامات محلی شهرستان با محوریت فرماندار جلسات مشترکی با دستگاه های درگیر در امور سرمایه گذاری برگزار و نسبت به آشنا کردن بیشتر مسوولان با مسایل سرمایه گذاری داخلی و خارجی اقدام نمایند .
نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران همچنین ضمن اشاره به هنر بی بدیل قالی بافی در راور گفت : اتاق کرمان جشنواره قالی کرمان را در سال 1391 در راور برگزار خواهد کرد .
” جلال پور ” در بخش دیگری از صحبت های خود پایین بودن نرخ جمعیت در واحد سطح در استان کرمان و شهرستان راور و نرخ پایین ریسک پذیری را از دلایل عدم توسعه یافتگی مناسب در استان و شهرستان راور دانست و گفت : اتاق کرمان به عنوان وظیفه برنامه توسعه شهرستان را در دستور کار قرار داده است اما مسوولان نیز باید اتاق را همراهی نمایند .
عمران و آبادانی نیازمند تدبیر
رییس دادگستری استان کرمان هم عمران و آبادانی را نیازمند برنامه ریزی و تدبیر دانست و گفت : باید برای شناسایی موانع و بسترها بسیج شویم .
حجت الاسلام و المسلمین توکلی با اشاره به حضور مدیران خوب و کارآمد در استان کرمان از عدم وجود ریسک پذیری به عنوان یکی از دلایل اصلی توسعه نیافتگی شهرستان راور یاد کرد .
رییس دادگستری استان کرمان تصریح کرد : قدمت و تاریخ شهرستان راور به توسعه خود کمک خواهد کرد .
معیار عملکرد در کشاورزی استان تغییر یابد
“مهدی ایرانی کرمانی ” عضو هیات رییسه اتاق کرمان با بیان این موضوع که امروز بحث بی آبی در استان مطرح است و نه کم آبی ، تصریح کرد : معیار برداشت در هکتار را باید به برداشت به ازای یک متر مکعب آب تغییر دهیم و بر همین اساس به بهره وری توجه خاص داشته باشیم .
” ایرانی کرمانی ” از تغییر الگوی کشت در منطقه نیز سخن گفت و گیاهان دارویی ، زعفران و گل را به عنوان کشت های جایگزین در منطقه مناسب دانست .
رییس هیات امنای انجمن خرمای استان از خلق و خوی اهالی شهرستان راور به عنوان بزرگترین جاذبه آن شهرستان یاد کرد و گفت : برای فرش راور باید برند سازی کرد و کیفیت تولید را بالا برد .
اقدامات جهادی از سه سو
” سید مهدی طبیب زاده ” در این نشست انجام اقدامات جهادی از طرف سه بخش اتاق کرمان ، مسوولان استان و مسوولان شهرستان راور را برای توسعه شهرستان لازم دانست و گفت : هم اکنون کمیسیون های اتاق کرمان در تعامل شایسته ای با بخش دولتی مشغول پیگیری مسایل استان هستند .
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان از ماده 76 برنامه پنجم توسعه که در آن بر حذف قوانین زاید و اصلاح برخی قوانین تاکید شده است به عنوان یکی از بحث های اساسی مطرح شده در کمیسیون های اتاق کرمان نام برد .
رییس کمیسیون صنعت اتاق کرمان که در این نشست به عنوان نماینده کمیسیون معدن اتاق نیز سخن می گفت اظهار داشت : واگذاری معادن استان به بخش خصوصی پس از انجام عملیات اکتشاف توسط سازمان زمین شناسی موجب رشد و توسعه در این بخش خواهد شد و باید بر خروج عملیات اکتشاف از حالت سنتی و حرکت به سمت اکتشافات سیستماتیک تاکید شود .
اقدامات جهادی برای احیای قالی راور
صحبت های رییس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق کرمان در این جلسه حاکی از انجام همه گونه فعالیت برای احیای قالی راور بود .
تاسیس مرکز تحقیقات و پژوهش های قالی در اتاق کرمان ، انتشار نشریه قالی ، استاندارد کردن مواد اولیه ، پیگیری صندوق ضمانت بافندگان قالی ، شناسایی بافندگان ماهر قالی راور ، به روز کردن طرح های قدیمی ، شناسنامه دار کردن قالی ، برند سازی و جلوگیری از ورود مواد اولیه نامرغوب همه فعالیت هایی بودند که ” فخری الله توکلی” ،از آن ها برای احیای قالی کرمان ، به عنوان فعالیت انجام شده و یا در دست اقدام یاد کرد .
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان همچنین از راه اندازی واحد تولیدی خواجه حسینی که مواد اولیه قالی را تولید می کرد خبر داد .
زغالسنگ کرمان را دریابیم
عدم پذیرش سهام زغالسنگ کرمان در بورس کالا اصلی ترین دغدغه نایب رییس اتاق کرمان بود که در این جلسه به آن اشاره کرد .
“نصرت الله نوربخش ” رسیدن به جایگاه اصلی زغالسنگ را در گرو صادرات مطلوب آن و صادرات مطلوب آن را منوط به ورود به بورس کالا دانست .
رییس کمیسیون بیمه ، بانک و سرمایه گذاری اتاق کرمان حضور در شهرستان راور در سال جهاد اقتصادی را از افتخارات هیات نمایندگان اتاق کرمان دانست و گفت : با تعامل خوبی که کمیسیون مربوطه با شورای هماهنگی بانک های استان دارد می توان گام های موثری در زمینه ارایه خدمات به طرح های ارایه شده از شهرستان راور برداشت.
“نوربخش” همچنین با اشاره به درآمد حاصل از صادرات نفت کشور و مقایسه آن با استانداردهای بین المللی گفت : کشور ما از محل صادرات نفت درآمد بسیار خوبی دارد به طوری که سود حاصل از صادرات نفت با روزانه چهار میلیارد دلار صادرات برابری می کند .
راه اندازی و تقویت تورهای گردشگری داخلی استان
رییس کمیسیون گردشگری اتاق کرمان هم گفت : بحث راه اندازی تورهای داخلی استان در این کمیسیون در دست بررسی است و موسسه های گردشگری و شرکت سرمایه گذاری و توسعه گردشگری استان نیز در این راه همکار اتاق کرمان هستند .
“سید محمد ابراهیم علوی” تشکیل تعاونی های کارآمد در شهرستان راور را برای توسعه صنایع کوچک و متوسط کارآمد دانست .
توانمندی بخش خصوصی در گرو . . .
“محسن رشید فرخی” دیگر عضو هیات رییسه اتاق کرمان هم تنها راه توسعه و توانمندی بخش خصوصی برای ارایه خدمت را باز گذاشتن دست بخش خصوص برای انجام فعالیت های اقتصادی دانست .
وی راهکار اصلی برای این مهم را توجه به اجرای واقعی و توجه جدی تر به اصل 44 بیان کرد .
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان بار دیگر در این نشست بر بحران آب تاکید کرد و مدیریت آب های موجود را خواستار شد .
آمار راور از زبان مرکز تحقیقات اتاق
در این نشست همچنین صادق علیزاده رییس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان وسعت شهرستان راور را 7.6 درصد وسعت استان بیان کرد و گفت : در افق 1404 جمعیت شهرستان راور 60 هزار نفر برآورد شده است و این در حالی است که ضریب جوانی در این شهرستان در حال کاهش است و ضریب شهرنشینی رو به افزایش است .
” علیزاده ” در این نشست آمار کاملی از بخش های مختلف به جلسه ارایه کرد .
در این جلسه همچنین امام جمعه ، فرماندار ، نماینده مردم راور در مجلس شوای اسلامی و تعدادی از فعالان اقتصادی شهرستان راور نظرات خود در خصوص توسعه شهرستان راور را ارایه کردند .