رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران سه برنامه راهبردی برای کمیته آب اتاق کرمان تا پایان سال جاری پیشنهاد داد
( لطفا ادامه مطلب را کلیک نمایید – مخصوص دریافت خبرنامه از طریق ایمیل )
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان ، ” محمد حسین کریمی پور” رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در نشست صبحانه کاری کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان تدوین مطالعات آب شمال استان کرمان ، مدلسازی بیابانی و نیمه بیابانی با عنوان آب و توسعه و بررسی سوابق آب و تجمیع شیوه نامه های موجود برای ایده پردازی برای قوانین آینده را از جمله سه محور راهبردی یاد کرد که باید در دستور کار کمیته ی آب کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان قرار گیرد .
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران همچنین با تاکید بر حضور نماینده ای از اتاق کرمان در جلسات کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ، راه اندازی بخشی خاص در روابط عمومی برای اطلاع رسانی در خصوص وضعیت آب کرمان را لازم و ضروری دانست .
” کریمی پور ” همچنین خواستار تدوین نقشه تشکلی کشاورزی استان کرمان شد و در این رابطه تصریح کرد : برخی تشکل های اتاق کرمان در سطح کشور بی نظیر هستند .
وی در خصوص محصول خرمای استان نیز توصیه کرد تورهای تخصصی بازدید ، در خصوص این محصول راه اندازی شود و تبلیغ برای مصرف خرما در سطح ملی برنامه ریزی و اجرا شود .
” کریمی پور ” اظهار داشت : اتاق کرمان باید حضور همه دست اندرکاران خرمای استان مخصوصا صاحبان صنایع تکمیلی این محصول را در خود داشته باشد تا بتوان برنامه های مناسبی را برای توسعه این بخش به مرحله اجرا بگذارد .
“محصولات گلخانه ای محور توسعه جنوب استان کرمان ” نیز از جمله های تاکیدی رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در این نشست بود .
“کریمی پور” تصریح کرد : الگوهای مناسب و روزآمد در زمینه فن آوری های مربوط به کشت های گلخانه ای باید توسط اتاق کرمان به فعالان این بخش ارایه شود .
وی راه اندازی کمیته گلخانه داران استان با محوریت تولید کنندگان محصولات گلخانه ای جنوب استان در کمیسیون کشاوزی را نیز از راهکارهای توسعه این صنعت بیان کرد .
شبکه کشوری کمیسیون های اتاق های بازرگانی
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان کرمان نیز در این جلسه حضور رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان را نشان دهنده اهمیت جایگاه کمیسیون ها در اتاق ها بیان کرد و گفت : در آینده روسای کمیسیو ن های اتاق ایران به کرمان سفر خواهند کرد .
” محسن جلال پور ” با اشاره به ضرورت تشکیل شبکه کشوری کمیسیون های اتاق های کشور ، کمیسیون های اتاق ایران را به منزله وزارتخانه های یک دولت قلمداد کرد و تصریح کرد : مسایل و مشکلات بخش خصوصی که در کمیسیون های اتاق ها مطرح می شوند باید به نحو مقتضی به کمیسیو ن های اتاق ایران منتقل شوند تا در سطح ملی مورد بررسی قرار گیرند .
نایب رییس اتاق ایران با بیان این مطلب که امروز وظیفه بسیار سنگینی بر عهده اتاق های بازرگانی است گفت : اتاق مامن و پناهگاه فعالان بخش خصوص کشور است و کمیسیون ها ی اتاق باید به صورت دانش محور واقعیات روز و شرایط کنونی کشور و جهان را تجزیه و تحلیل نمایند تا بررسی مسایل و ارایه پیشنهادات در فضای علمی صورت پذیرد .
روی آب تمرکز کرده ایم
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز در این نشست از تمرکز کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان بر مساله آب خبر داد .
” محسن رشید فرخی ” همچنین فعالیت کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان در ابعاد علمی و عملی را موفق ارزیابی کرد .
عضو هیات رییسه اتاق کرمان در خصوص فعالیت انجمن خرمای استان نیز تصریح کرد : اعزام یک هیات تجاری و بازاریابی به کشور چین باعث تحریک بازار خرما شد به طوری که با وجود قرار گرفتن ماه مبارک رمضان قبل از فصل برداشت ، در سال جاری همه محصول خرمای سردخانه ها به فروش رفت .
تمدن استان کرمان با خطر بی آبی مواجه است !
” مهدی ایرانی کرمانی ” هم در این نشست بار دیگر عدم توجه به مسوولیت های قانونی و قهر طبیعت را عامل بروز وضعیت امروز آب در استان کرمان دانست و در صحبت کوتاهی گفت : با وضع پیش آمده در صورت عدم مدیریت صحیح ، مدنیت استان کرمان در خطر است !
عضو هیات رییسه اتاق کرمان ابراز امیدواری کرد : راه حل های مناسبی برای برون رفت از بحران آب در استان اندیشیده شود .
هم افت سفره ، هم تغییر کیفیت
” فهیمی ” عضو کمیسیون کشاوزی اتاق کرمان هم اعلام کرد : در طول 15 سال گذشته تغییرات عمده ای در وضعیت سفره های زیرزمینی آب داشته ایم و این تغییرات در بخش شمالی استان کرمان که منطقه پسته خیز محسوب می شود باعث تغییر کیفیت آب نیزشده است .
وی تصریح کرد : میزان آب سفره های زیرزمینی در دشت رفسنجان از 25 میلیارد متر مکعب در طول 30 سال به هفت میلیارد متر مکعب کاهش یافته است و این مساله بر روی اشتغال و معیشت مردم این منطقه تاثیر گذار است .
” فهیمی” تاکید کرد : باید کاربری آب در استان را تغییر دهیم و حتما باید بهره وری بخش کشاورزی را بالا ببریم و شرایط تصویب قوانین جدیدی برای مدیریت آب در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی به وجود آوریم .
مواظب سفره های بم باشیم !
” مهدی آگاه ” عضو کمیسیون کشاوری اتاق کرمان هم هشدار داد : مواظبت کنیم تا سفره های زیرزمینی شهرستان بم به سرنوشت رفسنجان دچار نشوند .
” آگاه ” پیشنهاد تاسیس موسسه ای برای مدیریت آب در بخش خصوصی را مطرح کرد که بر اساس آن کشاورزان هر منطقه ، بانی مدیریت آب منطقه باشند .
در این نشست رییس مرکز تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق کرمان نیز آماری از عملکرد کشاورزی استان ارایه کرد .
” صادق علیزاده ” سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی استان را به ترتیب 254572 و 468251 هکتار عنوان کرد و گفت : محصولات گلخانه ای ، پسته ، خرما ، گردو و مرکبات از محصولات راهبردی استان هستند .