
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه نخبگان، دانشگاه و صنعت با هم هماهنگ نبوده و به هم کمک نمی کنند، گفت: مرکز”نوآوری در صنعت اتاق و دانشگاه” می تواند به مدلی تبدیل شود تا ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه شکل بگیرد و دانشگاه مسیری را طراحی کند تا این مرکز اثرگذار باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در جریان بازدید از مرکز “نوآوری در صنعت اتاق و دانشگاه” و در نشست با رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه تاکنون صنعت و دانشگاه جداگانه حرکت کرده اند و امروز صنایع فاصله معناداری با تکنولوژی دارند، افزود: اگر محیط مناسبی برای جذب وجود داشته باشد از خروج نخبگان استان جلوگیری می شود.
رئیس اتاق کرمان با تأکید بر اینکه نگرش به صنایع و دانشگاه ها باید تغییر کند و به سمت خلق ثروت از محل تکنولوژی برسد، خاطرنشان کرد: همواره از ارتباط غیر سیستماتیک صنعت و دانشگاه رنج برده ایم. امروز در استان کرمان ثروت از محل تکنولوژی خلق نمی شود و این نوع تفکر در استان جایگاهی ندارد. وی با تأکید بر اینکه فضای ایجاد شده باید متفاوت از سایر مراکز بر ارتباط صنعت و دانشگاه باشد، اضافه کرد: اتاق کرمان به دنبال تبدیل شدن به اتاق نسل چهارم است و این موضوع باید بررسی شود که چگونه می توان ظرفیت های اتاق را در اختیار استان قرار داد تا هم از آینده فرزندان استان مطمئن شویم و هم اینکه منابع استان تبدیل به صنعت شود.
طبیب زاده، در پایان با ارائه پیشنهادی در خصوص شکل گیری منطقه فناوری استان با حضور همه دانشگاه ها، گفت: این منطقه می تواند تبدیل به مرکز جذب نخبگان، تولید فکر، دانش و فناوری باشد و اتاق کرمان آماده است تا در این رابطه محور باشد.
ساختار دانشگاه ها برای ارتباط بهتر با صنایع نیازمند تغییر است
عضو هیات رئیسه و ناظر مرکز کسب و کار اتاق کرمان نیز در این نشست بر تغییر ساختار دانشگاه ها برای ارتباط بهتر با صنایع تأکید کرد و گفت: دانشگاه باید نیروی ماهر تربیت کند نه نیرویی که به دنبال کارورزی باشد؛ امروز ساختار دانشگاه برای ارتباط با دانشگاه مناسب نیست و تا زمانی که قانون و سیستم دانشگاه تغییر نکند، این ارتباط شکل نمی گیرد.
عباس جبالبازی، وجود اتاق کرمان و دانشگاه را فرصت طلایی برای استان دانست و افزود: صنایع به دنبال این هستند که نیروی کار ماهر داشته باشند و تربیت نیروی ماهر بر عهده دانشگاه هاست؛ در این راستا ساختار دانشگاه ها باید اصلاح شود و کرمان می تواند پایلوت این موضوع در کشور باشد تا ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه شکل بگیرد.
اتاق کرمان می تواند به ارتباط بهتر صنعت و دانشگاه کمک کند
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در ادامه ضمن قدردانی از اتاق کرمان به دلیل توجه به دغدغه های جامعه ادامه داد: اتاق همواره کمک حال دانشگاه بوده و انتظارات دانشگاه را برآورده کرده است. حسین نظام آبادی، با اشاره به این موضوع که همواره به دنبال ارتباط بین صنعت و دانشگاه بوده ایم، افزود: طرح و مدلی برای این موضوع وجود دارد اما باید عملی شده و برای اجرای آن حرکت کنیم و انتظار داریم اتاق کرمان در این ارتباط به ما کمک کند.
وی با بیان اینکه مسائل جامعه در قالب کنسرسیوم دانشگاه، اتاق و صنعت قابل حل است، تصریح کرد: تاکنون در طرح هایی که با همکاری اتاق و دانشگاه شکل گرفته اند، موفق بوده ایم و برای ارتباط واقعی صنعت و دانشگاه نیازمند کمک فکری و ایده های اتاق هستیم زیرا کمک به دانشگاه در عمل کمک به جامعه و صنعت است.
عزم مرکز نوآوری در تحقق صنعت نسل چهارم
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان نیز در این نشست به سابقه شکل گیری مراکز نوآوری از دو دهه گذشته در جهان پرداخت و افزود: شکل گیری این مراکز در ایران از سال 1392 آغاز شد و در کرمان نیز در سال 1393 نخستین مرکزنوآوری شکل گرفت.
محمدجواد رستمی، اظهار کرد: مرکز “نوآوری در صنعت اتاق و دانشگاه” در قالب تفاهمنامه اتاق و دانشگاه شهید باهنر کرمان در محیط دانشگاه شکل گرفت تا هم بخش خصوصی، صنایع و کسب وکارها و هم دانشگاه از آن بهره مند شوند. در این مرکز دو موضوع مباحث مربوط به صنعت نسل چهارم و ارتباط صنعت و دانشگاه را با جدیت پیگیری می کنیم.
گفتنی است “مرکز نوآوری در صنعت اتاق و دانشگاه”، به عنوان گامی استوار در مسیر توسعه دانش بنیان، حامی ایده های نوآورانه و خلاق و پیشران ارتقای زیست بوم علمی و فناورانه استان ایجاد شده است. از جمله اهداف این مرکز می توان به فراهم آوردن زیرساخت های پیشرفته فناورانه، مشارکت در ساماندهی ساختارهای نوآوری در بنگاه های صنعتی، تسهیل تبادل نظر و انتقال یافته ها و تجربیات در حوزه صنعت و نوآوری، تعمیق همکاری های میان رشته ای و تعامل دانشگاه و صنعت، شناسایی نیازهای روز صنعت، مهارت آموزی و اشتغال مورد نیاز صنعت استان و حمایت از پژوهش های کاربردی و نوآوریهای اثرگذار، پروژه های تحول دیجیتال و استفاده از فناوری های صنعت نسل چهارم اشاره کرد.






