EN

رئیس اتاق کرمان: مستندسازی اصالت فرش کرمان نیازمند عزم همگانی است

رئیس اتاق کرمان وجود نقشه های فرش را معیاری برای شناخت اصالت فرش کرمان دانست و گفت: همه ما به ویژه سازمان اسناد و کتابخانه ملی، شرکت شهرک های صنعتی، سازمان صمت، شرکت سهامی فرش، معاون وزیر صنایع و رئیس شرکت فرش کشور و مرکز فرش باید دست به دست هم دهیم تا این سابقه پرافتخار فرش کرمان را مستند کنیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در نشستی به منظور بررسی نحوه جمع آوری، ارزیابی و ساماندهی مدارک و اسناد مربوط به فرش استان، افزود: اگرچه اتاق بازرگانی نقش قانونی و وظیفه ای برای کار در حوزه فرش ندارد اما به دلیل اینکه فرش کرمان باید سازماندهی شده و اصالت آن حفظ شود، در این حوزه کار می کنیم؛ ضمن اینکه خود را مدیون فرش کرمان می دانیم زیرا اولین تشکیل دهندگان اتاق کرمان صنف فرش بافان بودند و ما حس تعلق و دِین به این صنعت داریم.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به پراکنده بودن نقشه های قدیمی و اصیل فرش کرمان، جمع آوری و حفظ نقشه های فرش را از وظایف سازمانی و ساختاری سازمان اسناد دانست و اظهار کرد: ما نیز در اتاق کرمان علاقمند هستیم برای حفظ و نگهداری میراث گذشتگان خود در حوزه فرش فعالیت و این زنجیره را حفظ کنیم؛ همچنین برای حفظ اصالت و شناخت بیشتر، توسعه و شهرت فرش کرمان تلاش کنیم تا این صنعت به دوران اوج خود بازگردد.

وی با اعلام آمادگی اتاق کرمان برای آماده سازی فضایی مناسب برای نگهداری از نقشه های فرش کرمان در قالب تفاهمنامه ای با سازمان اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور، خاطرنشان کرد: برای این کار باید از حضور مشاوران بهره برد زیرا می خواهیم آرشیوی از گذشته و نقشه های فرش کرمان را ایجاد کنیم که بخشی از این نقشه ها در دانشگاه شهید باهنر کرمان نگهداری می شوند. طبیب زاده، در پایان تأکید کرد: هر کسی که برای فرش کرمان کار می کند نباید نسبت به آن حس تملک داشته باشد زیرا این کار برای کرمان است و باید در تملک استان باشد.

اقدامات اتاق سبب توجه جدی به اصالت فرش کرمان شد

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور نیز در ادامه این نشست ضمن قدردانی از همراهی و توجه اتاق کرمان برای حفظ اسناد کشور، گفت: سازمان اسناد متولی حفظ و نگهداری اسناد و مدارک کشور است که از جمله این اسناد، نقشه ها هستند و امروز با ورود اتاق کرمان، نگهداری از نقشه های فرش کرمان به صورت جدی تر دنبال می شود که اقدامی مهم در استان و حتی در جنوب شرق کشور است.

اعظم علیخانی، با اشاره به اینکه ایجاد فضایی مناسب برای حفظ نقشه های فرش کرمان می تواند آغازی برای توجه بیشتر به سایر حوزه های صنایع دستی باشد، تصریح کرد: تاکنون مدیران به دلایل مختلف، کمتر به نقشه های فرش توجه کرده اند به همین دلیل اطلاع رسانی برای چنین اقداماتی بسیار مهم است و امیدواریم با همکاری بتوانیم بهترین کارکرد را برای حفظ اصالت فرش داشته باشیم.

گفتنی است، در این نشست که با حضور محمد افشاری پور، رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع دستی اتاق کرمان برگزار شد، مطالبی پیرامون چگونگی جمع آوری، نگهداری و همچنین انتقال نقشه های فرش استان کرمان از شرکت فرش و سازمان اسناد ملی تهران به استان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در پایان تفاهمنامه همکاری بین اتاق کرمان و سازمان اسناد و کتابخانه ملی جنوب شرق کشور به منظور همکاری در زمینه جمع آوری، ثبت، مستندسازی و نگهداری اسناد و نقشه های مرتبط با فرش دستباف کرمان با هدف حفظ و احیای این میراث ارزشمند به امضا رسید.