
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به اخراج اتباع افغانستانی از کشور، اظهار کرد: اگرچه این اقدام در مجموع صحیح بوده و به تدریج نیروی کار ایرانی در واحدهای تولیدی جایگزین اتباع می شوند، اما در کوتاه مدت مشکلاتی را برای این واحدها ایجاد می کند؛ بنابراین باید راهکارهایی را ارائه کرد و مهلتی مشخص شود تا تولیدکنندگان، نیروی کار پیدا کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمحمدرضا ترابی موسوی، در نشست کمیته دام و طیور این کمیسیون ضمن قدردانی از همدلی و همراهی تولیدکنندگان دام و طیور استان در جنگ تحمیلی 12 روزه برای تأمین نیازهای استان در زمان بحران، افزود: در آن روزها ستاد بحران اتاق کرمان در زمان جنگ تشکیل و بازدیدهایی نیز از واحدهای تولیدی و کارخانه ها انجام شد. همچنین این جلسات برگزار می شود تا با تبادل نظر و همکاری بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی دام و طیور استان برای ادامه کار خود پشتوانه می خواهند و مشکلاتی دارند، ادامه داد: یکی از مشکلات مرغداری ها تأمین نهاده است و همچنین ضمانت نامه های بانکی از دیگر مشکلات آنهاست که باید به آن توجه شود.
وی با اشاره به مصوبه قبل این کمیته در خصوص بازپرداخت تسهیلات بانکی ارائه شده به مرغداران و دامداران، گفت: پیشنهاد شد مرغداران 10 درصد از تسهیلات دریافتی خود را پرداخت کنند و باقی را به صورت اقساطی بپردازند اما متأسفانه بانک برای اجرای این مصوبه و همکاری با مرغداران تاکنون پاسخگو نبوده است.
ضرورت توجه ویژه برای تأمین نقدینگی مرغداری های کرمان
در ادامه رئیس کمیته دام و طیور کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان نیز بیان کرد: مرغداران در حال حاضر به دلیل سرمایه در گردش دچار مشکلاتی هستند و نوسانات اخیر در قیمت گوشت و مرغ مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است؛ که برای تأمین نقدینگی مرغداران یکی از راه حل ها تأمین منابع مدت دار از طریق بانک هاست.
سیدحسن مهدی، با بیان اینکه تمام واحدهای مرغداری کرمان در 16 روز گذشته پای کار بوده و یک میلیون و 504 هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود این تعداد از سه میلیون قطعه نیز عبور کند و این موضوع جای تقدیر دارد و نشان می دهد باید برای حل مشکلات آنها اقدام کرد. وی با اشاره به اخراج اتباع افغانستانی و مشکلاتی که برای مرغداری های استان ایجاد شده است، گفت: این مشکلات تنها مربوط به استان کرمان نیست بنابراین فضا باید مناسب شود که در این راستا پیشنهاد می شود حدود 4 ماه به واحدهای تولیدی برای جایگزینی نیروی کار فرصت داده شود.
رئیس کمیته دام و طیور کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان، تأمین سوخت اضطراری موتور برق ها در مرغداری ها و دامداری ها را نیز مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در فصل گرم قرار داریم، برای دو ماه تیر و مرداد یک میلیون و 270 لیتر سوخت فقط برای مرغداران گوشتی پیش بینی شده و با توجه به نیاز واحدهای مرغداری تخم گذار، مادر و… به تأمین سوخت، درخواست می شود در این خصوص تدابیر لازم اندیشیده شود.
گفتنی است، در این نشست عمده مشکلات مرغداران و دامداران استان در خصوص قیمت بالای نهاده ها، تأمین نهاده ها، تسهیلات بانکی، تأمین نیروی کار، سازماندهی اتباع برای کار در دامداری ها و مرغداری ها، هماهنگی و همدلی در تعاونی مرغداران کرمان، ضمانت نامه های بانکی، تأمین سوخت اضطراری، پرداخت پول تولیدکنندگان و… مورد بحث و تبال نظر قرار گرفت و پیشنهاد شد برای تأمین نیروی کار این واحدها، هویت اتباعی که در مرغداری ها و دامداری ها کار می کنند، شناسایی و ثبت شود.




