
رئیس اتاق کرمان گفت: اقدامات انجام شده در قالب بسته حمایتی از کسب و کارها در شرایط بحران، کافی و مقصود نبوده و به نظر نمی رسد تاثیری در شرایط غیرمنتظره داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، سیدمهدی طبیب زاده، در بیست و نهمین شورای پژوهشی اتاق کرمان افزود: بسته 34 بندی حمایت از کسب و کارها در بحران، 22 روز طول کشید تا به نشست هیات وزیران رسید و دیروز ارائه شد، اما هنوز آثاری از آن در استان نمی بینیم. وی زمانبندی ابلاغ و اجرای این بسته را مناسب وضعیت فعلی ندانست و ادامه داد: این بسته پشت درهای بسته و بدون اخذ نظرات بخش خصوصی و اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تنظیم شده و هنگامی که در جمع بخش خصوصی مطرح شد، بیگانه بود.
طبیب زاده، تصریح کرد: اتاق کرمان منتظر ابلاغ این بسته نماند و اقداماتی را آغاز کرد که می توان به بازدید از واحدهای تولیدی تامین زنجیره ارزش غذایی و تشکیل چندین جلسه برای پیگیری و رفع مشکلات آنها اشاره کرد.
بنگاههای کوچک و متوسط اولویت بسته حمایتی دولت نیستند
در ادامه رئیس کمیسیون صنعت اتاق کرمان در رابطه با موضوع تاب آوری بنگاهها در شرایط بحران گفت: در رابطه با حمایت دولت از بنگاهها در شرایط بحران چندان امیدی وجود ندارد، زیرا دولت در شرایط عادی جامعه نتوانسته خروجی مناسبی در این زمینه داشته باشد و در شرایط بحران کار دشوارتر است.
حامد بدرآبادی افزود: در بسته حمایتی دولت، اولویت حمایت ها و کمک ها با بنگاههای بزرگ و تامین مواد اولیه تولیدکنندگان است و کمتر به کسب و کارهای کوچک و متوسط پرداخت شده که پیشنهاد می شود بخش خصوصی خود به دنبال نسخه ای برای عبور از بحران ها باشد. وی در رابطه با اولویت های پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان، خاطرنشان کرد: زمان انتخاب و تدوین برنامه های آتی طرح های پژوهشی مورد نظر باشد زیرا برنامه های پژوهشی زیاد و جذابی را می توان تعریف کرد اما باید خروجی و اجرایی شدن آن مورد بررسی قرار گیرد.
تفویض اختیار به استانداران برای حل مسائل بنگاهها پیگیری شود
عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز که در این نشست به صورت آنلاین حضور داشت، گفت: بعد از جنگ 12 روزه در دیدار با رئیس جمهوری به همراه رئیس اتاق ایران و جمعی از فعالان بخش خصوصی و اقتصاد دانان، مسائل و چالش ها مطرح و سپس در جلسات هیات وزیران مواردی برای حمایت از بنگاهها تصویب شد.
محمدرضا پورابراهیمی، اظهار کرد: بعضی از مصوبات قابلیت اجرا در استان ها را دارد که استانداری و اتاق کرمان می توانند در این زمینه پیگیری های لازم را انجام دهند. وی ادامه داد: مقرر شد به استانداران متناسب با شرایط هر استان و نیازهای بنگاههای آنها، تفویض اختیاراتی صورت گیرد که به نظر می رسد که کرمان در زمینه تامین مواد اولیه صنایع، مواد معدنی و تامین ارز بتواند درخواست هایی برای تفویض اختیار به استان داشته باشد.
وظیفه دولت ها صرفا کاهش شدت بحران نیست
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان به پژوهش انجام شده در رابطه با تاب آوری اقتصادی در شرایط بحران، اشاره کرد و گفت: عوامل موثر بر تاب آوری بنگاهها شامل عوامل درونی از جمله اندازه بنگاه، ساختار مالکیت، سطح نقدینگی و میزان تنوع بازار و محصول، و عوامل بیرونی مانند کیفیت سیاستگذاری کلان، نحوه مداخله دولت، شدت شوک های خارجی و سطح نااطمینانی محیطی است.
محمدجواد رستمی، خاطرنشان کرد: کسب و کارهای کوچک و متوسط در معرض شدیدترین آسیب ها قرار دارند و نیازمند حمایت های ویژه برای توسعه بازارهای غیرمتمرکز، بومی سازی تدریجی تامین مواد اولیه و دسترسی به ابزارهای تامین مالی غیربانکی هستند. وی ادامه داد: وظیفه دولت ها صرفا کاهش شدت بحران نیست، بلکه ایجاد شرایط ارتقای ظرفیت تطبیق بنگاه ها، تقویت ابزارهای مالی و اطلاعاتی، کاهش وابستگی به منابع پر ریسک و اصلاح محیط نهادی است.
رستمی، خاطرنشان کرد: در سیاست های کوتاه مدت برای کمک به تاب آوری، اجرای بسته های حمایتی اضطراری برای بنگاهها، تزریق نقدینگی هدفمند به نظام بانکی، ایجاد ثبات کوتاه مدت در بازار ارز و دارایی ها و اجرای مکانیسم های قیمت گذاری موقت برای کالاهای اساسی پیشنهاد می شود. رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های اقتصادی اتاق کرمان تصریح کرد: در سیاست های میان مدت نیز کاهش شکنندگی اقتصادی از طریق تنوع بخشی به پیوندهای اقتصادی، تقویت ابزارهای تثبیت اقتصادی و بازطراحی قوانین بازار کار و مالیات، می تواند مدنظر قرار گیرد.
وی بیان کرد: برای افزایش تاب آوری، در افق بلندمدت نیز سیاست گذار باید از سطح مدیریت شوک عبور کرده و وارد فاز اصلاح ساختاری آسیب پذیری ها شود تا اقتصاد در برابر شوک های آینده مقاوم تر شود.
گفتنی است در این نشست در رابطه با پیشنهادات اعضای شورا برای تدوین اولویت های پژوهشی استان، فعالیت مرکز نوآوری مشترک اتاق کرمان و دانشگاه شهید باهنر کرمان و بسته حمایتی دولت از کسب و کارها در شرایط بحران تبادل نظر صورت گرفت.








